Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 több független forrásból is úgy értesült, hogy a kormányzó Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló, korábban a Zsigmond Király Egyetem mögött is megjelenő és azt Milton Friedman Egyetemre átkeresztelő EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) rabbijához, Köves Slomóhoz köthető megbízottak előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Hatoscsatorna elnevezésű közösségi televízió megvásárlásával kapcsolatban, sőt egyes információk szerint szerint már meg is egyezhettek az eddigi tulajdonosi körrel a befektetésről.

Köves Slomótól nem áll távol a média: a hozzá köthető Brit Media Kft. a 100 százalékos tulajdonosa a 168 Óra című hetilapnak és néhány hete már a Pesti Hírlap 20 százalékát is tulajdonolja a kft, mely korábban egy ideig a Klubrádióban is kisebbségi tulajdonos volt, de az üzletrész azután egy izraeli állampolgárhoz került tovább.

A Brit Media nem kommentál

Udvardi Gábort, a Brit Media Kft. ügyvezetőjét is megkerestük, hogy a Hatoscsatorna felvásárlásával kapcsolatos szándékaikról érdeklődjünk. Udvardi egyéb elfoglaltságaira hivatkozva azonban miután meghallgatta kérdésünket, azt kérte, inkább e-mailben küldjük el azokat, amire leghamarabb a jövő héten tudna válaszolni.

A Hatoscsatorna tulajdonosa elismerte, hogy tárgyaltak a Brit Mediával

A Media1 utolérte Paor Lillát, a Hatoscsatornát működtető cég tulajdonosát és a csatorna főszerkesztőjét. A főszerkesztő-tulajdonos elismerte, hogy új tulajdonost keres a Hatos. Azt mondta:

Családi vállalkozásként létrehozott közösségi tévénk működtetése jelen viszonyok között egyedül nehéz, ezért kezdtünk el befektetőt, illetve társat keresni.

Paor Lilla, a Hatos Csatorna főszerkesztője és tulajdonosa
Paor Lilla, a Hatos Csatorna főszerkesztője és tulajdonosa. Fotó: hatoscsatorna.hu

A csatorna kulturális, ismeretterjesztő típusú tartalmakat, dokumentumfilmeket sugároz, közösségi csatornaként reklámot sem igazán fogadnak be, kerülik a politikát is, így a tévé fenntartása nem könnyű, mert azt egyrészt pályázatokból, másrészt mások részére történő tartalomgyártásból származó bevételekből próbálják fenntartani.

Paor Lilla nem tagadta, hogy az elmúlt hetekben a Brit Mediával is tárgyaltak, de azt mondta a Media1-nek, informátoraink állításával ellentétben egyelőre még nem született végleges megállapodás, mivel az elmúlt hetekben több más érdeklődő is bejelentkezett hozzájuk.

A tévé tulajdonosa kérdésünkre azt mondta, nagyjából egy hónapon belül dől el véglegesen, hogy mi lesz a Hatoscsatorna sorsa. Hozzátette, akik érdeklődtek a csatorna iránt, azt mondták, megbecsülik az általuk képviselt szellemiséget és értéket, ezért az is elképzelhető, hogy az új tulajdonos mellett ők is maradnak társként.

Paor Lilla arra, hogy összesen hány érdeklődőről van szó, három-négy, vagy netán annál több, azt mondta, lehet, hogy nem fogjuk elhinni, de az elmúlt napokban különösen is megugrott az érdeklődés, és ezek száma meghaladja az általunk említett három-négyet is.

Balról is, jobbról is

Amikor rákérdeztünk, hogy az érdeklődők között ott van-e a Pesti TV-t hamarosan elindítani szándékozó PestiSrácok, Paor sejtelmes, kitérő jellegű választ adott:

„Balról is, jobbról is, középről is érkeztek érdeklődők a Hatoscsatornára.”

A Media1 megkereste Huth Gergelyt, a PestiSrácok főszerkesztőjét is, hogy a tervezett Pesti TV miatt próbálták-e megvásárolni a Hatos Csatornát.

Huth azonban kitérő jellegű választ adott. A kormányközeli, közpénz-finanszírozott revolvermédium vezetője azt mondta, ő csak főszerkesztő a PestiSrácoknál, ezért nem lát bele ilyen ügyekbe, és nem tud erről többet mondani, csak azt, hogy a Pesti TV nevű projektjük folyamatban van, de hogy tárgyaltak-e a Hatos Csatornáról, azt nem.

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője korábban a HírTV-ben

(Annak az állításnak, hogy Huth ne látna bele, ha ilyen felvásárlási ajánlatot tettek volna, ellentmond, hogy az Opten céginformációs rendszer szerint ő az 50 százalékos tulajdonosa a PestiSrácokat kiadó Insider Media Lapkiadó Kft.-t tulajdonló Gerilla PresSnek, így nyilvánvalóan tudnia kell róla, hogy folytattak-e tárgyalásokat a Hatos Csatorna megvásárlásáról.)

A Brit Media mellett az ATV-vel is biztosan voltak egyeztetései a Hatoscsatornának

A Media1 más forrásból megtudta, hogy érdeklődött a csatorna esetleges megvásárlása iránt az ATV is. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt mondta erről a Media1 érdeklődésére:

„Voltak informális egyeztetések a Hatoscsatornával, de elégedettek vagyunk a meglévő két csatornánkkal, az ATV-vel és az ATV Spirit teljesítményével.”

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: ATV / Media1-archív

A Hatoscsatorna stábjában találjuk egyébként R. Kárpáti Péter színészt, a Barátok közt volt főszereplőjét, valamint Dombóvári Gábort, akinek Hihetetlen címmel van műsora, továbbá Szalóczy Pált, a híres rádiós bemondót, aki Történelmi tükörfordítás címmel vezet műsort.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Köves Slomó rabbi a Hír Televízió vendégeként korábban

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!