fbpx
Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.

A Media1 több független forrásból is úgy értesült, hogy a kormányzó Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló, korábban a Zsigmond Király Egyetem mögött is megjelenő és azt Milton Friedman Egyetemre átkeresztelő EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) rabbijához, Köves Slomóhoz köthető megbízottak előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Hatoscsatorna elnevezésű közösségi televízió megvásárlásával kapcsolatban, sőt egyes információk szerint szerint már meg is egyezhettek az eddigi tulajdonosi körrel a befektetésről.

Köves Slomótól nem áll távol a média: a hozzá köthető Brit Media Kft. a 100 százalékos tulajdonosa a 168 Óra című hetilapnak és néhány hete már a Pesti Hírlap 20 százalékát is tulajdonolja a kft, mely korábban egy ideig a Klubrádióban is kisebbségi tulajdonos volt, de az üzletrész azután egy izraeli állampolgárhoz került tovább.

A Brit Media nem kommentál

Udvardi Gábort, a Brit Media Kft. ügyvezetőjét is megkerestük, hogy a Hatoscsatorna felvásárlásával kapcsolatos szándékaikról érdeklődjünk. Udvardi egyéb elfoglaltságaira hivatkozva azonban miután meghallgatta kérdésünket, azt kérte, inkább e-mailben küldjük el azokat, amire leghamarabb a jövő héten tudna válaszolni.

A Hatoscsatorna tulajdonosa elismerte, hogy tárgyaltak a Brit Mediával

A Media1 utolérte Paor Lillát, a Hatoscsatornát működtető cég tulajdonosát és a csatorna főszerkesztőjét. A főszerkesztő-tulajdonos elismerte, hogy új tulajdonost keres a Hatos. Azt mondta:

Családi vállalkozásként létrehozott közösségi tévénk működtetése jelen viszonyok között egyedül nehéz, ezért kezdtünk el befektetőt, illetve társat keresni.

Paor Lilla, a Hatos Csatorna főszerkesztője és tulajdonosa
Paor Lilla, a Hatos Csatorna főszerkesztője és tulajdonosa. Fotó: hatoscsatorna.hu

A csatorna kulturális, ismeretterjesztő típusú tartalmakat, dokumentumfilmeket sugároz, közösségi csatornaként reklámot sem igazán fogadnak be, kerülik a politikát is, így a tévé fenntartása nem könnyű, mert azt egyrészt pályázatokból, másrészt mások részére történő tartalomgyártásból származó bevételekből próbálják fenntartani.

Paor Lilla nem tagadta, hogy az elmúlt hetekben a Brit Mediával is tárgyaltak, de azt mondta a Media1-nek, informátoraink állításával ellentétben egyelőre még nem született végleges megállapodás, mivel az elmúlt hetekben több más érdeklődő is bejelentkezett hozzájuk.

A tévé tulajdonosa kérdésünkre azt mondta, nagyjából egy hónapon belül dől el véglegesen, hogy mi lesz a Hatoscsatorna sorsa. Hozzátette, akik érdeklődtek a csatorna iránt, azt mondták, megbecsülik az általuk képviselt szellemiséget és értéket, ezért az is elképzelhető, hogy az új tulajdonos mellett ők is maradnak társként.

Paor Lilla arra, hogy összesen hány érdeklődőről van szó, három-négy, vagy netán annál több, azt mondta, lehet, hogy nem fogjuk elhinni, de az elmúlt napokban különösen is megugrott az érdeklődés, és ezek száma meghaladja az általunk említett három-négyet is.

Balról is, jobbról is

Amikor rákérdeztünk, hogy az érdeklődők között ott van-e a Pesti TV-t hamarosan elindítani szándékozó PestiSrácok, Paor sejtelmes, kitérő jellegű választ adott:

„Balról is, jobbról is, középről is érkeztek érdeklődők a Hatoscsatornára.”

A Media1 megkereste Huth Gergelyt, a PestiSrácok főszerkesztőjét is, hogy a tervezett Pesti TV miatt próbálták-e megvásárolni a Hatos Csatornát.

Huth azonban kitérő jellegű választ adott. A kormányközeli, közpénz-finanszírozott revolvermédium vezetője azt mondta, ő csak főszerkesztő a PestiSrácoknál, ezért nem lát bele ilyen ügyekbe, és nem tud erről többet mondani, csak azt, hogy a Pesti TV nevű projektjük folyamatban van, de hogy tárgyaltak-e a Hatos Csatornáról, azt nem.

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője korábban a HírTV-ben

(Annak az állításnak, hogy Huth ne látna bele, ha ilyen felvásárlási ajánlatot tettek volna, ellentmond, hogy az Opten céginformációs rendszer szerint ő az 50 százalékos tulajdonosa a PestiSrácokat kiadó Insider Media Lapkiadó Kft.-t tulajdonló Gerilla PresSnek, így nyilvánvalóan tudnia kell róla, hogy folytattak-e tárgyalásokat a Hatos Csatorna megvásárlásáról.)

A Brit Media mellett az ATV-vel is biztosan voltak egyeztetései a Hatoscsatornának

A Media1 más forrásból megtudta, hogy érdeklődött a csatorna esetleges megvásárlása iránt az ATV is. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt mondta erről a Media1 érdeklődésére:

„Voltak informális egyeztetések a Hatoscsatornával, de elégedettek vagyunk a meglévő két csatornánkkal, az ATV-vel és az ATV Spirit teljesítményével.”

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: ATV / Media1-archív

A Hatoscsatorna stábjában találjuk egyébként R. Kárpáti Péter színészt, a Barátok közt volt főszereplőjét, valamint Dombóvári Gábort, akinek Hihetetlen címmel van műsora, továbbá Szalóczy Pált, a híres rádiós bemondót, aki Történelmi tükörfordítás címmel vezet műsort.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Köves Slomó rabbi a Hír Televízió vendégeként korábban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások