fbpx
HírTV Informátor

Távozik az Informátor, a HírTV egyik legismertebb műsorának stábja

Az Informátor című műsor teljes stábja távozik a fideszes médiaholding tévéjétől.

Feláll a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó HírTV Informátor című műsor teljes csapata – ezt a Media1 több, névtelenséget kérő, de biztos forrása is megerősítette vasárnap reggel.

A távozók között találjuk az Informátor felelős szerkesztőjét, a Pestisrácok nevű kormányközeli médium hírigazgatóját, Szarvas Szilvesztert, és Bohár Dánielt, az Informátor szerkesztő-műsorvezetőjét is.

Biztos forrásból tudjuk, hogy távozik az operatőr és a vágó, illetve az Informátor jól összeszokott stábjának többi tagja is.

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A HírTV székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1 (archív)

„Jobb ajánlat”

Egyik informátorunk úgy tudja, hogy a PestiSrácoknál számolnak a Hír Televízió műsorának most távozó stábjával, de egy másik forrásunk ebből csak annyit erősített meg, hogy egy HírTV-től független másik médiumnál folytatják karrierjüket, miután egy jobb ajánlatot kaptak, de nem nevezte meg az illető, pontosan honnan. Várhatóan egy-két héten belül azonban kiderül.

Az Informátor – mely magát oknyomozó magazinként definiálja, kritikusai viszont inkább a kormányhoz lojális revolverműsorként tartják számon – az Echo TV és a HírTV tavalyi nagy kesmás összeolvasztásakor került a HírTV-hez.

Az Informátor egyik képernyőse, Bohár Dániel egyébként korábban már dolgozott a HírTV-nél, szerepelt abban az emlékezetes 2015-ös videóban is, mely akkor készült,  amikor a Célpont című műsor teljes stábja felállt, miután Simicska Lajos, a HírTV akkori tulajdonosa a G-napkor az ismert g betűs szavakkal illette Orbán Viktort.

Bohár a HírTv-től történő távozása után olyan kormánypárti médiumoknál dolgozott mint például a 888.hu és a Magyar Idők. 2017-ben került az Echo TV-hez és lett az Informátor stábjának egyik oszlopos tagja, illetve képernyőse.

Néhány napja az Informátor stábja kergette meg Gurmai Zita MSZP-s politikust, aki futva igyekezett a stábot maga mögött hagyni. Később Gurmai ezt azzal magyarázta az Indexnek, hogy hazugsággyárral ő nem akar kommunikálni. A kergetésben Szarvas Szilveszter felelős szerkesztő vett részt.

A Media1 kereste a távozások kapcsán Szikszai Pétert, a Hír Tv vezérigazgató-helyettesét, de egyelőre nem reagált a telefonhívásainkra. Bohárékat is kerestük, de nem kívántak nyilatkozni.

Frissítés 20:55

Pesti TV néven új projektet indít a PestiSrácok. Huth Gergely főszerkesztő megerősítette a Media1-nek, hogy hozzájuk mennek a távozó HírTv-sek. Az ú projektről egy külön cikkben írunk.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: A HírTV székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások