HírTV Informátor

Távozik az Informátor, a HírTV egyik legismertebb műsorának stábja

Az Informátor című műsor teljes stábja távozik a fideszes médiaholding tévéjétől.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Feláll a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó HírTV Informátor című műsor teljes csapata – ezt a Media1 több, névtelenséget kérő, de biztos forrása is megerősítette vasárnap reggel.

A távozók között találjuk az Informátor felelős szerkesztőjét, a Pestisrácok nevű kormányközeli médium hírigazgatóját, Szarvas Szilvesztert, és Bohár Dánielt, az Informátor szerkesztő-műsorvezetőjét is.

Biztos forrásból tudjuk, hogy távozik az operatőr és a vágó, illetve az Informátor jól összeszokott stábjának többi tagja is.

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A HírTV székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1 (archív)

„Jobb ajánlat”

Egyik informátorunk úgy tudja, hogy a PestiSrácoknál számolnak a Hír Televízió műsorának most távozó stábjával, de egy másik forrásunk ebből csak annyit erősített meg, hogy egy HírTV-től független másik médiumnál folytatják karrierjüket, miután egy jobb ajánlatot kaptak, de nem nevezte meg az illető, pontosan honnan. Várhatóan egy-két héten belül azonban kiderül.

Az Informátor – mely magát oknyomozó magazinként definiálja, kritikusai viszont inkább a kormányhoz lojális revolverműsorként tartják számon – az Echo TV és a HírTV tavalyi nagy kesmás összeolvasztásakor került a HírTV-hez.

Az Informátor egyik képernyőse, Bohár Dániel egyébként korábban már dolgozott a HírTV-nél, szerepelt abban az emlékezetes 2015-ös videóban is, mely akkor készült,  amikor a Célpont című műsor teljes stábja felállt, miután Simicska Lajos, a HírTV akkori tulajdonosa a G-napkor az ismert g betűs szavakkal illette Orbán Viktort.

Bohár a HírTv-től történő távozása után olyan kormánypárti médiumoknál dolgozott mint például a 888.hu és a Magyar Idők. 2017-ben került az Echo TV-hez és lett az Informátor stábjának egyik oszlopos tagja, illetve képernyőse.

Néhány napja az Informátor stábja kergette meg Gurmai Zita MSZP-s politikust, aki futva igyekezett a stábot maga mögött hagyni. Később Gurmai ezt azzal magyarázta az Indexnek, hogy hazugsággyárral ő nem akar kommunikálni. A kergetésben Szarvas Szilveszter felelős szerkesztő vett részt.

A Media1 kereste a távozások kapcsán Szikszai Pétert, a Hír Tv vezérigazgató-helyettesét, de egyelőre nem reagált a telefonhívásainkra. Bohárékat is kerestük, de nem kívántak nyilatkozni.

Frissítés 20:55

Pesti TV néven új projektet indít a PestiSrácok. Huth Gergely főszerkesztő megerősítette a Media1-nek, hogy hozzájuk mennek a távozó HírTv-sek. Az ú projektről egy külön cikkben írunk.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: A HírTV székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!