Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozata

Visszataláltak az RTL Klubhoz az esti tévézők

Megnyerte a múlt heti főműsoridős nézettségi versenyt az RTL Klub, mely sokat köszönhet annak, hogy nagyon jól teljesítenek A mi kis falunk ismételt részei. A TV2-n az Áll az alku friss részei iránti érdeklődés elmaradt a várthoz képest, és a Bezár a bazár! korábbi tündöklése is elmúlni látszik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 is beszámolt róla, hogy milyen rosszul kezdődött az RTL Klub szempontjából a nyár júniusban, az esti főműsoridőben képernyőre tűzött Megtörve csak bukdácsolt, ezért délutánra kellett áthelyezni, miközben a TV2-nek nagyon bejött az a trükk, hogy a Bezár a bazár! friss adásait ismétlésekkel vegyítette, így a nem premier tartalmai is szép eredményeket produkáltak, nem egyszer megelőzve az RTL Klubon futó műsorokat.

Az RTL Klub emiatt többször is műsorrendje megváltoztatására kényszerült. Amikor például július elején képernyőre tűzte az Oltári csajok ismétléseit, majd alig pár napon belül már le is vette azt a műsorról, sokan árgus szemekkel figyelték, vajon az Oltári csajok helyére kerülő A mi kis falunk című saját gyártású sorozat korábbi évadainak ismétlése meghozza-e a várt eredményt, hiszen az pár hétre még beleférhet, pláne nyáron, hogy az esti főműsoridőt is elveszítse az RTL Klub, amikor az év többi részében győzedelmeskedni szokott a riválisával szemben esténként (ugyanez napközbenre nem érvényes), de hosszú időre ez már kellemetlen lett volna az RTL számára a hirdetők felé, még nyáron is.

Az mfor.hu-n hétfő este publikált, múlt heti (29. hét) nézettségről szóló írása alapján azonban úgy tűnik, nagyon is bejött a legutóbbi változtatás az RTL Klub szempontjából.

Ahogy a cikk címe fogalmaz: „A mi kis falunk megoldotta az RTL legnagyobb gondját”.

Gyengélkedett az Áll az alku, tarolt A mi kis falunk

A cikk felidézi, hogy a Bezár a bazár sokáig a TV2 aduásza volt, bár miatta két médiatanácsi büntetést is kapott a csatorna, egyet június közepén 2,3 millió forint összegben, egyet pedig épp a múlt héten, aminek az összege már közel három millió forint lett.

A TV2 múlt heti műsorrend-váltása azonban egyelőre nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket. A Bezár a bazár! most már közel sem tündökölt, és Gundel Takács Gábor táskás vetélkedője, az Áll az alku új évada annak ellenére nem hozta egyelőre az elvárható nézettségi szintet, hogy ezek premier adások, míg vele szemben ismétlés futott az RTL Klubon. Igaz, nem akármilyen ismétlés, hiszen az RTL által ismételt tartalom A mi kis falunk volt, mely a múlt héten gyakorlatilag letarolt mindent, sőt előfordult, hogy magasabb volt a nézettsége, mint annak idején ugyanazon epizód premier részének.

Ráadásul elképzelhetőnek tűnik, hogy a TV2-n a táskanyitogató vetélkedőjére, ami egykoron igazi közönség-kedvenc volt, ráuntak a nézők, vagyis eljárt felette az idő, pedig még jó felvezetést is kap a műsor a Bezár a bazár révén. Az Áll az alku mindenesetre csak a csatorna átlagos közönségarányát tudta hozni a kereskedelmileg kiemelt, 18-49-es korcsoportban.

Bekavart a Fradi-meccs a TV2 és az RTL Klub csatájába

A múlt hetet egyébként némiképp megkavarták a focimeccsek, a Ferencváros BL-selejtező mérkőzését például élénk érdeklődés kísérte, ami a két nagy kereskedelmi tévé közönségarányán is látszott, hiszen a találkozó idején mindkét csatorna gyengébben teljesített.

A Fradi továbbjutását hozó meccs a kereskedelmi célcsoportban 10 százalék feletti közönségaránnyal futott, míg a teljes lakosság esetén top 10-es műsor lett.

Az RTL Klub nyerte a főműsoridőket

A heti összesítésben az látszik, hogy az RTL Klub a 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) megnyerte a versenyt, a közönségaránya 11,4 százalék lett. Ugyan az RTL az egy héttel korábbihoz képest valamelyest visszacsúszott, de náluk is nagyobbat gyengült a fő vetélytárs, így leszakadt tőlük a TV2. Egy főműsoridős időszakot vitt el egyébként a csatorna, a többi estét az RTL Klub nyerte a 18-49-es célcsoportban.

Javított az F+ (5,4% SHR), míg a Cool (2,1% SHR) alacsony szinten stagnált. Minimálisan tudott javítani a Viasat3 (1,5% SHR), és a Duna TV (1,2% SHR) is megismételte az egy héttel korábbi közönségarányát.

Újabb változásokra készülhetnek a nézők

Hamarosan egyébként további változásokra készülhetnek a TV2 és az RTL Klub nézői is, a médiatörvény változtatása miatt ugyanis már a jövő héttől, július 29-től megrövidül az RTL Klubon a Híradó, a TV2-n pedig a Tények, igaz, ezeket infotainment műsorok követik: az RTL esetében hosszabb lesz a Fókusz, míg a TV2-n érkezik a Tények Plusz. Ennek oka, hogy a médiatörvény 45 percben maximalizálta az egybefüggő hírműsorok időtartamát. A hírműsorok körüli változásokról ide kattintva olvashatnak bővebben.

A TV2-n és a SuperTV2-n is változások vannak, ami a Jóban rosszban nézői mellett több más sorozatot, köztük a Madárkát is érinti.

(Az Mfor.hu cikke nyomán)

További tévés híreket, cikkeket találnak olvasóink a Media1 tv rovatában. Egy tegnapi hír szerint változnak a DIGI feltételei, a szolgáltató honlapján tette közzé az új ászf-jét, ami miatt augusztus közepétől elképzelhető, hogy búcsúzni kell az RTL Klubtól az internetes, DIGI Online szolgáltatás esetében, bár az RTL Magyarország ezzel kapcsolatos nyilatkozata alapján ez azért még közel sem tűnik biztosnak.

Borítókép: Az RTL Klub győzelmeihez nagyban hozzájáruló A mi kis falunk egyik jelenetének forgatása.  Fotó: RTL sajtószoba

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

mese

A Koronavírus (tündérmese)

Nem is oly réges-régen, a mái világban, amikor a Halál szívében nem sok irgalom lakozék, az Óperenciás tengeren túl és innen, földön és vízen, volt egyszer egy világ, a világban házak, a házakban emberek…