fbpx
ÇARPIŞMA 6. BÖLÜM (89)

Erőre kapott az RTL Klub sorozata, megtört a Megtörve átka

Bár az új, délutáni időpontban a hét elején még csak bukdácsolni tudott a TV2-n futó Madárkával szemben is az RTL Klubon futó Megtörve, azóta megérkezett a fordulat. De volt más érdekesség is az elmúlt pár napban a nézettség alakulását illetően.

Beszámoltunk róla, hogy miután az esti főműsoridőben rosszul teljesített, az RTL Klub hétfőn az utolsó pillanatban áthelyezte a Megtörve című török sorozatát délutánra. Írtunk arról is, hogy a sorozat az új időpontban is bukdácsolt: vagyis eleinte úgy tűnt, a török széria már a délutáni versenyben sem találja helyét, a hétfői, épp hogy csak hajszálnyi győzelme után kedden kikapott a TV2-n futó Madárka című, ugyancsak török sorozattól.

A friss fejlemény az, hogy szerdától egyértelmű fordulat állt be. A SorozatWiki által ma közzétett nézettségi adatok alapján a Megtörve szerdán 7,8 százalékos, csütörtökön pedig 7,6 százalékos közönségarányt produkált a kereskedelmileg kiemelt 18-49-es korcsoportban. Ezzel a Megtörve szinte játszi könnyedséggel utasította maga mögé a Madárkát a TV2-n, ami szerdán 4, csütörtökön pedig 5,8 százalékos közönségarányt ért el.

Bár a pénteki nézettségi adatokra még várni kell (arról majd a jövő héten beszámolunk), ha a péntek is a Megtörve sikerét hozta, egyértelmű trendfordulóról beszélhetünk, vagyis sikerült az RTL Klubnak szépítenie azzal, hogy este helyett délután sugározza a sorozatot.

Érdekes viszont, hogy az RTL Klub esti csatornaátlaga szerdán és csütörtökön is a TV2 nézettsége alatt maradt a 19 és 23 óra között húzódó főműsoridőben.

Szerdán az RTL-nek 8,1 százaléka volt, a TV2-nek 13,9 százaléka. Csütörtökön a TV2 megint 13,9 százalékot ért el, az RTL Klub viszont hiába volt az előző napnál erősebb, 12,9 százalékos nézettsége nem volt elegendő ahhoz, hogy az év többi napján egyébként rá jellemző magabiztossággal két vállra tudja fektetni a TV2-t az esti primetime-ban.

Kiemelkedően futott A mi kis falunk ismétlése

Az RTL Klub veresége csütörtökön annak fényében különösen is szembeötlő, hogy az akkor sugárzott A mi kis falunk című sorozatának dupla epizódos ismétlése csütörtökön kiemelt nézettséggel futott.

Hiszen az elsőként sugárzott epizód 13,1, a második része pedig 13,3 százalékos közönségarányt produkált, ezzel megelőzve a TV2-n az egyébként ugyancsak erős Ninja Warrior Hungary ismétléseket, melyek szerdán 12,8, csütörtökön 13,3 százalékot értek el.

A Ninja Warrior eredménye egyébként azért is érdemelhet figyelmet, mert mint azt a Sorozatwiki észrevette, amikor a premier rész ment belőle, azt kevesebben nézték ennél.

A Fókuszt kiütötte a Bezár a bazár

Ami miatt az RTL alulmaradt, az az, hogy a Fókusz hosszú adásának ezúttal nem alakult túl fényesen a nézettsége. A Fókusz szerdán 13,8, csütörtökön 14,1 százalékos közönségaránnyal volt látható, mellyel vereséget szenvedett a TV2 Bezár a Bazár című gameshowjától, ami előbbinél erősebben, 15,6 és 16,2 százalékos közönségaránnyal teljesített.

Alulmaradt a Barátok közt

A Barátok közt egyébként szerdán 10,4, csütörtökön 11,4 százalékot produkált, ami gyenge adatnak számít. A szerdán sugárzott Mr. Whiskey is rossz, 5,9 és 5,2 százalékos eredményeket hozott az RTL Klubnak, és ez a TV2-s Ninja Warrior eredményének a feléhez sem volt elegendő.

Az izgalmas kérdés a jövő héten az lesz, hogy az RTL Klubon visszatérő Oltári csajok milyen eredményt produkál majd.

Borítókép: A Megtörve (ÇARPIŞMA) egyik jelenete
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások