Megtörve / Carpisma

Rosszul kezdődött az RTL Klub nyara

Nem tett jót a héten életbe lépett nyári műsorrend a csatorna nézettségének, gond van az új török sorozat, a Megtörve kapcsán és rosszul teljesített a Magnum is. Utóbbi miatt a TV2 mellett egy ideig két kisebb csatorna is megverte az RTL Klubot.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Sem az első (hétfői), sem a második (keddi, azaz tegnapi) napon nem teljesített eddig túl jól az RTL Klub a hét elején életbe léptetett új nyári műsorrendje, valamint a tervek szerint innentől fogva  egy ideig minden hétköznap este látható Megtörve, az eredetileg Carpisma címet viselő török sorozat.

A sorozat első napi nézettségéről a Sorozatwiki írt tegnap. A Megtörve dupla részes premierje ellen egy műsorváltozás után a TV2 berakta a Bezár a bazár! új részét, és ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a Megtörve csak 10 százalékos közönségarányt produkált, mely az oldal szerint „nagyon gyenge eredmény”. A Bezár a bazár! eközben 13,3 százalékkal ment, ami közepes eredmény, de ez is bőven elég volt ahhoz, hogy nyerni tudjon az RTL Klubon vetített sorozattal szemben.

A második napi, immáron nem ünnepnapi nézettség sem alakult jól. Erről a Műsorvízió közölt adatokat. Azt írták, hogy június 11-én, tegnap ugyan az RTL Híradó még nagy fölénnyel elverte a TV2 Tényeket a 18 és 49 év közötti korosztályban, majd jól teljesített a Fókusz is, de csak addig állta igazán a versenyt, amíg el nem kezdődött a TV2-n a Bezár a bazár, mert onnantól fej-fej melletti verseny bontakozott ki az RTL és a TV2 között.

Közel kétszer jobban ment a TV2, mint az RTL Klub

A nagy változás 19:55 után történt, amikor az RTL Klubon elindult a Megtörve immáron harmadik része.

Műsorvízió szerint a török sorozat „bedöntötte az RTL Klub estéjét”. A Megtörve 9,1 százalékos közönségarányt hozott a 18 és 49 év közötti nézőtáborban. A Bezár a bazár! ellenben a hétfői, nem tervezett adás közepes teljesítménye után ismét parádés, 18,2 százalékos közönségarányt ért el.

A két műsor a közös idősávjában, ami nagyjából egy óra volt, a TV2 majdnem kétszer jobb nézettségi eredményt produkált, mint az RTL Klub, emelte ki az oldal.

Ráadásul a Megtörve gyenge számai kihatással voltak az utána adásba kerülő Barátok közt című sorozatra is, mely mindössze 8,8 százalékos közönségarányt produkált, éppen hogy megverve a vele párhuzamosan futó, nem túl erős TV2-s vetélkedőt, a Bank című műsort (7,3 százalék).

A TV2 mellett a Mozi+ és a Film+ is leverte az RTL Klubot

Az RTL Klub estéjének leggyengébb pontja azonban nem a Megtörve epizódja volt, hanem az este dupla résszel jelentkező Magnum.

Az amerikai sorozat már az elmúlt időszakban is rosszul teljesített, múlt héten alig 6 százalékos közönségarányt hozott 18-49-ben, de tegnap ezt is sikerült alulmúlnia.

Az első epizód 3,4 százalék, a második 3,5 százalékos katasztrofális nézettséget produkált, ami önmagában sem túl jó, így a Magnumot a kereskedelmileg kiemelten fontos korcsoportban, a 18 és 49 év közöttiek körében legyőzte a TV2 mellett a Mozi+ (Száguldó bomba) és a Film+ (Tango és Cash) is.

A rossz nézettségi adatokhoz az is hozzátartozik, hogy az RTL általában nyaranta mindig rosszabbul teljesít. Plusz az RTL számára némi vigaszt jelenthet, hogy a Film+ csatorna ugyancsak az ő portfóliójába tartozik.

Borítókép: Az RTL Klub Megtörve (Carpisma) című sorozatának szereplői. Fotó: rtlklub.hu
Szóljon hozzá!