Megtörve / Carpisma

Rosszul kezdődött az RTL Klub nyara

Nem tett jót a héten életbe lépett nyári műsorrend a csatorna nézettségének, gond van az új török sorozat, a Megtörve kapcsán és rosszul teljesített a Magnum is. Utóbbi miatt a TV2 mellett egy ideig két kisebb csatorna is megverte az RTL Klubot.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Sem az első (hétfői), sem a második (keddi, azaz tegnapi) napon nem teljesített eddig túl jól az RTL Klub a hét elején életbe léptetett új nyári műsorrendje, valamint a tervek szerint innentől fogva  egy ideig minden hétköznap este látható Megtörve, az eredetileg Carpisma címet viselő török sorozat.

A sorozat első napi nézettségéről a Sorozatwiki írt tegnap. A Megtörve dupla részes premierje ellen egy műsorváltozás után a TV2 berakta a Bezár a bazár! új részét, és ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a Megtörve csak 10 százalékos közönségarányt produkált, mely az oldal szerint „nagyon gyenge eredmény”. A Bezár a bazár! eközben 13,3 százalékkal ment, ami közepes eredmény, de ez is bőven elég volt ahhoz, hogy nyerni tudjon az RTL Klubon vetített sorozattal szemben.

A második napi, immáron nem ünnepnapi nézettség sem alakult jól. Erről a Műsorvízió közölt adatokat. Azt írták, hogy június 11-én, tegnap ugyan az RTL Híradó még nagy fölénnyel elverte a TV2 Tényeket a 18 és 49 év közötti korosztályban, majd jól teljesített a Fókusz is, de csak addig állta igazán a versenyt, amíg el nem kezdődött a TV2-n a Bezár a bazár, mert onnantól fej-fej melletti verseny bontakozott ki az RTL és a TV2 között.

Közel kétszer jobban ment a TV2, mint az RTL Klub

A nagy változás 19:55 után történt, amikor az RTL Klubon elindult a Megtörve immáron harmadik része.

Műsorvízió szerint a török sorozat „bedöntötte az RTL Klub estéjét”. A Megtörve 9,1 százalékos közönségarányt hozott a 18 és 49 év közötti nézőtáborban. A Bezár a bazár! ellenben a hétfői, nem tervezett adás közepes teljesítménye után ismét parádés, 18,2 százalékos közönségarányt ért el.

A két műsor a közös idősávjában, ami nagyjából egy óra volt, a TV2 majdnem kétszer jobb nézettségi eredményt produkált, mint az RTL Klub, emelte ki az oldal.

Ráadásul a Megtörve gyenge számai kihatással voltak az utána adásba kerülő Barátok közt című sorozatra is, mely mindössze 8,8 százalékos közönségarányt produkált, éppen hogy megverve a vele párhuzamosan futó, nem túl erős TV2-s vetélkedőt, a Bank című műsort (7,3 százalék).

A TV2 mellett a Mozi+ és a Film+ is leverte az RTL Klubot

Az RTL Klub estéjének leggyengébb pontja azonban nem a Megtörve epizódja volt, hanem az este dupla résszel jelentkező Magnum.

Az amerikai sorozat már az elmúlt időszakban is rosszul teljesített, múlt héten alig 6 százalékos közönségarányt hozott 18-49-ben, de tegnap ezt is sikerült alulmúlnia.

Az első epizód 3,4 százalék, a második 3,5 százalékos katasztrofális nézettséget produkált, ami önmagában sem túl jó, így a Magnumot a kereskedelmileg kiemelten fontos korcsoportban, a 18 és 49 év közöttiek körében legyőzte a TV2 mellett a Mozi+ (Száguldó bomba) és a Film+ (Tango és Cash) is.

A rossz nézettségi adatokhoz az is hozzátartozik, hogy az RTL általában nyaranta mindig rosszabbul teljesít. Plusz az RTL számára némi vigaszt jelenthet, hogy a Film+ csatorna ugyancsak az ő portfóliójába tartozik.

Borítókép: Az RTL Klub Megtörve (Carpisma) című sorozatának szereplői. Fotó: rtlklub.hu

Szóljon hozzá!