fbpx
A DIGI egyik boltja Budapesten

Változnak a DIGI feltételei, az RTL Klub netes nézőit érintheti

A kábel- és műholdas szolgáltató általános szerződési feltételeit úgy változtatják, hogy annak az RTL Klub nézői lehetnek a vesztesei, a csatorna ugyanis kikerül a DIGI online streaming szolgáltatásából. Az RTL Magyarország reakciója alapján úgy tűnik, van még esély rá, hogy ez nem így lesz.

Egy olvasónk arra hívta fel a figyelmünket kora este, hogy hamarosan megváltoznak a DIGI általános szerződési feltételei, azaz az úgynevezett ÁSZF, amit a szolgáltató a honlapján tett közzé hétfőn. Ennek nyomán kikerül a DIGI Online internetes csatornakínálatából az RTL Klub, méghozzá már augusztus 21-től.

Ez azokat érintené, akik interneten (mobileszközzel, táblagéppel vagy PC-vel) nézik az RTL Klub adását.

Az RTL Klub eddig az ÁSZF úgynevezett „H” mellékletében szerepelt az internetes csatornalistában.

Erre külön előfizetni nem lehet, a tévés és internetes előfizetési csomagokhoz kiegészítő szolgáltatásként volt eddig elérhetőség.

A témával foglalkozik a hvg.hu is. A portál beszélt az RTL Magyarország marketing és kommunikációs osztályával, ahol azt a választ kapták, hogy disztribúciós partnerük (a DIGI) multiscreen (több, például online felületen történő adás) szolgáltatására vonatkozó szerződése lejárt. A szolgáltató számára ilyen esetben kötelező az előfizetők tájékoztatása, illetve az általános szerződési feltételek módosítása. Az RTL Magyarország csatornái digitális jogainak (mint például a multiscreen) értékesítését a CLT-UFA S.A. végzi az RTL Most keretében.

Az RTL hozzátette: a tárgyalások folyamatban vannak.

A válasz alapján tehát úgy tűnik, a médiavállalat még arra számít, hogy esetleg megegyezésre juthat a DIGI-vel.

Fontos, hogy a DIGI Online csatornakínálat esetleges változása a hagyományos tévés csatornakínálatra nem vonatkozik.

Az RTL Magyarország egyébként idén május végén megemelte az RTL Klub után, a kábelszolgáltatók által fizetendő csatornadíjat. Emellett bejelentették korábban az RTL Most nevű internetes platform mellé az RTL Most+ nevű, a műsor-terjesztőknek szánt speciális változatát is, mely különböző technológiai újdonságokat is nyújt majd.

További tévés híreket találnak olvasóink a Media1 tv rovatában.

Borító: A DIGI egyik boltja Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások