A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba

Trükközött a TV2 a Bezár a bazárral

Amikor pedig a trükk kiderült, a műsorújságot visszamenőlegesen módosította a TV2.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egy korábbi évad egyik adásának ismétlését tűzte képernyőre a TV2 hétfőn a Bezár a bazár című műsorából, holott a tévéműsorban 2019-es jelölés volt a mostani és a jövő hétre is feltüntetve – írja a SorozatWiki, mely szerint a TV2 trükközik a műsor kapcsán.

Az oldal szerint a mostani, a 2. szezon soron következő része helyett a tavalyi, 1. évad 12. adását tűzte újra képernyőre a csatorna. Érdekesség, hogy másnap, kedden ismét új rész volt látható, de a hétfői eset után két nappal, azaz szerdán (tegnap) megint egy ismétlést, az 1. évad 13. adását tűzték képernyőre.

A trükk kiderülésekor a TV2 átírta visszamenőleg a műsorújságját

A SorozatWiki megkérdezte a TV2 Média Csoportot, hogy  akkor innentől a régi és új részek keverve lesznek-e, illetve miért szerepelt 2019-es jelölés a 2018-as adásoknál is, de két nap alatt sem kapott az oldal választ.

Ellenben hirtelen a kérdések után eltűntek a tévéműsorból visszamenőlegesen a megtévesztő évszám-jelölések. A trükközés nyomait tehát visszamenőleges módosítással fedik el.

Lyukakat tölthetnek ki így

A régi és új részekkel megkevert sugárzási módnak az oldal szerint az lehet az oka, hogy nincs elég felvett adás a TV2-nek a jövő pénteki, tavaszi műsorrend végéig, vagyis ezzel a módszerrel próbálják megtölteni a lyukakat a Majka és Tilla vezette vetélkedővel.

Az oldal etikai aggályokat is megfogalmaz az eset kapcsán. A történtek az oldal szerint alkalmas lehettek a nézők megtévesztésére, hiszen a nézők abban a hiszemben ültek a képernyők elé, hogy friss részt látnak.

Meztelenkedés miatt már eljárás van a műsor ellen

Az egyébként szép nézettségi eredménnyel futó Bezár a bazár körül egyébként nem ez az első botrány. Mint arról a Media1 beszámolt, nemrég állampolgári panaszra a Médiatanács is eljárást indított, mert a műsort meztelenkedéssel népszerűsítette a két műsorvezető, illetve a kereskedelmi csatorna.

Igaz, jóval nagyobb botrány volt abból, amikor a konkurens RTL Klub csatornán volt látható egy törülközős jelenet egy esti szórakoztató műsorban. Akkor az az üggyel a nemzeti M1 is foglalkozott, sőt a kormánypárt sajtótájékoztatón borult ki a meztelenkedés káros hatását emlegetve. A TV2-s meztelenkedés kapcsán a korábban erkölcsi aggályokat megfogalmazók a Bezár a bazár kapcsán nem tiltakoztak.

Fotó: A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: TV2 sajtószoba

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!