fbpx
Hadházy Ákos az MTVA Kunigunda úti épülete előtt.

Hadházy: El kellene fogadni a közmédia felkéréseit!

A Media1 egyik közelmúltbeli cikke nyomán közölte álláspontját egy Facebook-bejegyzés formájában Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arról, hogy el kell-e fogadni az állami médiaszolgáltató felkéréseit vagy sem. A politikus egyúttal arra emlékeztetett, hogy az állami televízió korábban ezt nem biztosította az ellenzék számára.

Lapunk ide kattintva elérhető korábbi írása azt járta körbe, hogy most, hogy a 2022-es választások után már hellyel-közzel hajlandó volna a közmédia megszólaltatni műsoraiban az ellenzéki pártok politikusait, miért nem, illetve miért csak alacsony arányban fogadják el ezen felkéréseket a pártok. Vegyes kép született.

Ezt válaszolták az ellenzéki pártok arra, miért nem fogadják el az állami média meghívását, amikor az MTVA most már beengedné őket

A kétfarkúak megfejteni vélik az MTVA ellenzéki meghívási matekját

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő már a Facebook-bejegyzése elején leszögezte, hogy őt akkor sem hívták be a közmédia egyetlen műsorába sem, amikor egy hetet sátorozott a „műintézmény” előtt. (Az MTVA táblázata csak a pártoknak küldött invitálásokat listázza, arról nem szól a fáma, hogy pártonkívüli, de közéleti súllyal bíró ellenzéki szereplőket is hívtak volna műsoraikba.)

Folyamatos kamerás megfigyelés alatt tartja a közmédia Hadházy Ákost az MTVA székháza előtt

Trükkösen számolt be az M1 televízió az állami média cenzúrái és Papp Dániel vezérigazgató elleni tiltakozásról

Azt Hadházy Ákos is leszögezte, hogy 2018 és 2022 között egyáltalán nem mehetett be élő adásba ellenzéki politikus – Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltkénti öt percét és Karácsony Gergely a főpolgári megválasztása után hónapokkal készült „botrányos vegzálását” kivéve.

Karácsony-interjú: A MÚOSZ szerint az M1 megsértette a Közszolgálati Kódexet és a sajtótörvényt

Ezután a képviselő, aki korábban több alkalommal is szervezett tüntetést a közmédia épülete elé, annak kiegyensúlyozottságát számon kérve, négy pontban összegezte az álláspontját a témában. Szerinte az MTVA ezen „látszólagos pálfordulása” egyáltalán nem változtat azon, hogy – többek között – a 2018-2022 közötti „statisztika” okán az MTVA igazgatója nem maradhat a helyén. Ezen túlmenően Hadházy szerint nyilvánvaló, hogy a közmédia ezen „látszólagos pálfordulása” csak addig marad fenn, amíg azt a Fidesz nem látja veszélyesnek.

A korrupcióvadász politikus egyfelől megérti ellenzéki kollégái indokait arra, hogy nem fogadják el ezen felkéréseket, mert szerinte „nem valódi interjúhelyzetekre, inkább ordenáré »riporteri« vegzálásokra számíthatnak irányított, elfogult kérdésekkel”. Másfelől Hadházy Ákos szerint

„igenis el lehetne és el kellene menni ezekre az alkalmakra, nem szokványos interjúhelyzeteket mi is teremthetünk és jól felkészülve ezekre még ilyen körülmények között is eljuttathatunk olyan emberekhez üzeneteket, akikhez máshogy nem tudunk elérni”.

Újabb cenzúra történt a Közmédiánál

„Nincs szabad választás, ahol agymosás folyik 12 éve, ahová nem engedik be az ellenzéket a közmédiába”

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Hadházy Ákos az MTVA Kunigunda úti épülete előtt. Fotó: Hadházy Ákos / Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások