fbpx
Tompos Márton, a Momentum politikusa az M1 televízió vendégeként 2022.12.14-én

Újabb cenzúra történt a Közmédiánál

A Közmédia szerint sértené a jó hírnevét, ha az MTI OS szolgáltatásán keresztül megjelent volna a Momentum azon közleménye, amiből kiderült, hogy egyik politikusuk mit tett szerda reggel az M1 műsorában.

Ma, szerda reggel Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese és szóvivője, kockás ingben és „Tanár nélkül nincs jövő!” feliratú pólóban ment be az állami M1 televízió műsorába, ahol élő adásban felolvasta a 13 kirúgott tanár nevét. Ezt követően azonban az MTI Országos Sajtószolgálatának megküldött, Tompos szerepléséről szóló közleményt az MTI nem volt hajlandó kiadni, arra hivatkozva, hogy az sértené a közmédia jó hírnevét, számolt be az esetről a párt a Media1-nek megküldött szerda délutáni közleményében.

A Momentum hangsúlyozta:

„A kiadni kívánt közleményben egy szó sem volt a közmédia vélt vagy valós jó hírnevéről (egyértelműen vélt, mintsem valós), az csupán arról számolt be, hogy Tompos Márton bevitte az igazságot és a tüntető diákok hangját a közmédiába. Ennek kiadását tagadta meg az MTI.”

A Momentum közölte, kiáll a tanárok és diákok mellett, mert hisz benne, hogy egy jobb Magyarország alapköve a megfelelő minőségű oktatás!

Íme, ahogyan Tompos Márton felolvassa a kirúgott tanárok neveit az M1 élő műsorában:

A Momentum ezzel kapcsolatban a következő közleményt próbálta közzétenni:

„Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese és szóvivője volt a közmédia vendége ma reggel, és bevitte a tüntető tanárok és diákok ügyét az MTVA-ba.

Mint ismert, az M1 nem engedte be a műsorába a tanárok és diákok képviselőit, akik hónapok óta – október 23-án 70 ezres tömeggel – tüntetnek az oktatás tarthatatlan állapota, a megalázó pedagógusi bérek és a szörnyű munkakörülmények ellen.

Ma reggel az M1 élő adásában Tompos Márton kockás ingben és »Tanár nélkül nincs jövő!« feliratú pólóban ült be a stúdióba, a műsorban pedig felolvasta a 13, polgári engedetlenség miatt kirúgott tanár nevét.

»Addig pedig nem állhatunk meg, amíg a tanárok és a diákok képviselőit meg nem hívják egy élő műsorba. Folytatni kell a közös kiállást a tanáraink mellett mert az országunk jövője, a mi jövőnk a tét« – írta Tompos az M1-es szerepléséről szóló Facebook-bejegyzésében.

A Momentum kiáll a tanárok és diákok mellett, mert hiszünk benne, hogy egy jobb Magyarország alapköve a megfelelő minőségű oktatás!”

Az állami hírügynökségnél az elmúlt években gyakorivá váltak a hasonló cenzúrák.

KGB-t emlegető lejárató anyaggal ünnepli a Közmédia, hogy dupla győzelmet ért el a bíróságon és folytathatja a cenzúrákat

Zavaros válaszokat adott a HírTV főszerkesztője, amikor a trollhívásos hamisítási botrányról kérdeztük

Trollos trükközéssel vádolja a HírTV-t a Tanítanék Mozgalom egy hangfelvétel kapcsán (FRISSÍTVE!)

Országimázs Központtól a Közmédiáig – bemutatjuk Kárász Róbert leendő közmédiás igazgatótársát

Kárász Róbert mégis a Közmédia kreatívigazgatója lesz

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító:Tompos Márton, a Momentum politikusa az M1 televízió vendégeként 2022.12.14-én
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások