fbpx

Trükkösen számolt be az M1 televízió az állami média cenzúrái és Papp Dániel vezérigazgató elleni tiltakozásról

Épp csak a lényeget, vagyis azt hagyták ki az M1 hírcsatorna és a hirado.hu tudósításából, hogy az MTVA épülete elé Hadházy Ákos országgyűlési képviselő által szervezett pénteki demonstráció célja a közmédia súlyos hírcenzúráinak eltörlése volt és az, hogy a hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató távozzon az állami médiaszolgáltató éléről, a helyére pedig konszenzusos vezető kerüljön. Hadházy a demonstráción egyébként békés, puha forradalmat hirdetett a szerinte puha diktatúra ellen.

Voltaképpen akár sikeresnek is nevezhető Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteki, az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) óbudai gyártóbázisa elé szervezett tiltakozása abban az értelemben, hogy az állami hírcsatorna, az M1 televízió rövid tudósításaiban beszámolt arról a 9 pontos követelésről, amit az oktatás helyzetének javítására fogalmaztak meg tanárok és diákok közösen, illetve többször élő képet is adott az állami televízió, és a hirado.hu-ra is felkerült videós anyag, azonban az általunk megtalált tudósításokban (lásd ITT és ITT) teljesen elhallgatták azt a közel sem mellékes körülményt, hogy a tiltakozást Hadházy azért hirdette meg, mivel szerinte az  „állami médiát vissza kell venni a köz számára”, és ehhez Papp Dániel, az MTVA korábban hírhamisító riporterként ismertté vált vezérigazgatójának leváltására van szükség, illetve egy konszenzusos vezető kinevezésére, akinek vezetésével nem hallgatják el a híreket. Hadházy tiltakozó megmozdulásának célja ezenkívül az is volt, hogy megszűnjenek a kormányzati reklámok, aminek érdekében a honatya törvényjavaslatot is benyújtott. A tanárokat azért hívták meg, mivel Hadházy szerint a követeléseikről korábban nem számolt be a köztelevízió.

A hirado.hu-n visszanézhető tudósításokban nem találtunk még csak említést sem arra vonatkozólag, hogy a tiltakozás célja elérni, hogy a közmédia a szakmai sztendereknek megfelelően működjön, ne hallgasson el híreket, illetve Papp Dániel távozása. A két tudósításban az M1 televízió úgy tett, mintha a tiltakozás egy tanártüntetés lett volna, így az MTVA szempontjából kellemetlen részekre nem tett utalást.

Tény persze, hogy a demonstráción tanárok is felszólaltak az alacsony bérezésük ellen és a jobb oktatási körülményekért, de a pénteken 17:30-kor kezdődő tüntetés legalább annyira volt egy médiaszabadságért küzdő esemény is, amiről azonban az, aki az állami televízió 20:02-kor sugárzott tudósítását látta, nem értesült.

Erre a linkre kattintva nézhető vissza, ahogy az MTVA beszámolt az eseményekről pénteken 20:02-kor „Tütetés (sic!) az MTVA székházánál” című anyagában.

Itt pedig egy videó Hadházy Ákos beszédéről a politikus YouTube csatornájáról, ami elérhető a Facebook-oldalán is.

 

Hadházy békés, puha forradalmat hirdetett a Kunigunda útján

Hadházy Ákos egy héttel ezelőtt hirdette meg a tévészékház elé a demonstrációt, ezt követően egy hétig, az MTVA előtti péntek délutáni demonstrációig a Kunigunda útján felállított sátorban lakott. Hadházyt az MTVA folyamatosan kamerákkal figyelte az elmúlt napokban. A legnagyobb hazai újságírószövetség, a MÚOSZ elnöksége még csütörtökön meglátogatta a sátrazó politikust, hogy kifejezzék egyetértésüket a szabad média iránti követelései kapcsán.

Hadházy a demonstráción egyébként a szerinte „puha hibrid diktatúra” ellen békés forradalmat (sztrájkok, forgalomlassítás stb.) hirdetett.

 

Kimegy Hadházy Ákoshoz a legnagyobb hazai újságírószövetség elnöksége

Ismét bűnösnek találta a bíróság a PestiSrácok volt hírigazgatóját és a lap egyik munkatársát

 

***

Még több hír található a Media1.hu portálon. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások