fbpx
Parlament, Országgyűlés

Hatályba lépett, hogy mégsem lesz jövőre reklámadó

Már biztosan nem kell reklámadót fizetni 2023. január 1. után sem – derül ki a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) mai, pénteki közleményéből.

Az MRSZ nyáron és kora ősszel folytatott egyeztetéseket a kormánnyal a reklámadó felfüggesztésének meghosszabbításáról, ami az eredeti tervek szerint jövőre véget ért volna, vagyis visszavezették volna a reklámadót.

Komoly károkat okoz a reklámadó visszahozatala a teljes magyar gazdaságnak – figyelmeztetést adott ki az MRSZ és több más reklámszakmai szervezet

„A Reklámszövetség javaslatának eredményeképpen a reklámszakmát sújtó adó felfüggesztési időszakának kiterjesztése bekerült a pénzügyminiszter által az Országgyűlésnek októberben benyújtott adócsomag módosító előterjesztésébe, amelyet a héten a Parlament megszavazott, a Magyar Közlönyben való közzététellel pedig jogerőre emelkedett: a reklámadó mértéke 2023. december 31-ig továbbra is az adóalap 0%-a”

– áll a közleményben.

Az MRSZ amellett, hogy üdvözli a kormány döntését, kiemelte, hogy a reklámszakma most részben fellélegezhet, egyúttal reményüket fejezték ki, hogy a különadó hamarosan véglegesen is kivezetésre kerül, „ugyanis csak egy hatékonyan prosperáló reklámipar tudja erősíteni a gazdaságot.”

A reklámadó újbóli bevezetésétől annak bejelentésekor 15 milliárd forint bevételt remélt a kormány.

További hírek

Borító: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások