A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapest. Fotó: Ladányi András, Media1

Három tévécsatornával bővül a TV2 Média Csoport a Planet TV felvásárlása után

14-ről 17-re nő a kormányközeli médiavállalat csatornáinak száma a Planet TV felvásárlásával elinduló régiós terjeszkedésnek köszönhetően – derül ki a nemzetközi vizekre evező TV2 Média Csoport kedden későeste kiadott közleményéből.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nem sokkal azután, hogy a Media1 szlovén források alapján elsőként megírta, hogy a felügyelőbizottság is áldását adta az ügyletre és a TV2 Média Csoport ma aláírta a szlovén Planet TV felvásárlására vonatkozó, 5 millió euró értékű szerződést a Telekom Slovenije nevű állami céggel, a TV2 közleményt adott ki kedden késő este.

Közölték: az ügylet a TV2 Média Csoport régiós terjeszkedésének része. Megerősítették, hogy a Planet TV 100 százalékos üzletrészét szerzik meg. Hozzátették: ezzel további 3 csatornával bővül a TV2 Csoport eddig 14 tévécsatornából álló portfóliója. Megemlítették: a tranzakció létrejöttéhez még szükséges a szlovén hatóságok jóváhagyása.

A Planet TV-hez három általános szórakoztató tematikájú tévécsatorna, a Planet, a Planet 2 és a Planet Plus tartozik, és a TV2 Média Csoport közleménye szerint körülbelül 7 százalékos főműsoridős közönségaránya van, míg a zászlóshajó csatorna, a Planet főműsoridőben elért közönségaránya átlagosan 6 százalék körül mozog.

A Planet ezzel a harmadik legjelentősebb tévécsoportnak számít Szlovéniában, a ProPlus és a közszolgálati Radija Televizijsa Slovenija mögött – tették hozzá.

„Miután a TV2 Magyarországon mind csoportszinten, mind a főcsatorna vonatkozásában is piacvezetővé vált 2020 első félévében, immáron nemzetközi színtéren folytatjuk a bővülést a Planet TV megvásárlásával. Az akvizícióval három új, országos elérésű csatornával bővül a korábbi 14 csatornás portfóliónk”

– mondta el Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója, akinek elmondása szerint a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, amelyben további fejlődési potenciált látnak.

„A jól bevált brandekkel és a helyi szakemberekkel rendelkező cég megvásárlása emellett további szinergiákra adhat lehetőséget a TV2 Csoport számára” – tette hozzá a TV2 Média Csoport.

A TV2 közleménye arra nem tér ki, de a Planet TV masszívan veszteséges és jelentős adóssága is van.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, a szlovén sajtóban eközben azt fejtegették az elmúlt napokban, hogy a TV2 Média Csoport Orbán Viktor miniszterelnökhöz közeli vállalat. Elemzők azt találgatták már az elmúlt hetekben, milyen céljai lehetnek a masszívan veszteséges médiavállalattal a TV2 Média Csoportot tulajdonosként jegyző Vida Józsefnek, a Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz és ezen keresztül Orbánhoz közeli befektetőnek. A szlovén sajtóban már arról is cikkeztek, hogy Magyarországon a veszteséges tévécsatornákat állami reklámokkal pumpálják fel.

A szlovén sajtó lehetségesnek tartja, hogy a már szintén Orbán Viktor közeli körök által megvásárolt NOVA24TV-vel integrálódhat később a vállalat.

A TV2 Média Csoport korábban a Media1 érdeklődésére közölte: nem kívánják kommentálni a sajtóértesüléseket.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: A TV2 Média Csoport Róna utcai székházának bejárata Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!