fbpx
A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapest. Fotó: Ladányi András, Media1

Három tévécsatornával bővül a TV2 Média Csoport a Planet TV felvásárlása után

14-ről 17-re nő a kormányközeli médiavállalat csatornáinak száma a Planet TV felvásárlásával elinduló régiós terjeszkedésnek köszönhetően – derül ki a nemzetközi vizekre evező TV2 Média Csoport kedden későeste kiadott közleményéből.

Nem sokkal azután, hogy a Media1 szlovén források alapján elsőként megírta, hogy a felügyelőbizottság is áldását adta az ügyletre és a TV2 Média Csoport ma aláírta a szlovén Planet TV felvásárlására vonatkozó, 5 millió euró értékű szerződést a Telekom Slovenije nevű állami céggel, a TV2 közleményt adott ki kedden késő este.

Közölték: az ügylet a TV2 Média Csoport régiós terjeszkedésének része. Megerősítették, hogy a Planet TV 100 százalékos üzletrészét szerzik meg. Hozzátették: ezzel további 3 csatornával bővül a TV2 Csoport eddig 14 tévécsatornából álló portfóliója. Megemlítették: a tranzakció létrejöttéhez még szükséges a szlovén hatóságok jóváhagyása.

A Planet TV-hez három általános szórakoztató tematikájú tévécsatorna, a Planet, a Planet 2 és a Planet Plus tartozik, és a TV2 Média Csoport közleménye szerint körülbelül 7 százalékos főműsoridős közönségaránya van, míg a zászlóshajó csatorna, a Planet főműsoridőben elért közönségaránya átlagosan 6 százalék körül mozog.

A Planet ezzel a harmadik legjelentősebb tévécsoportnak számít Szlovéniában, a ProPlus és a közszolgálati Radija Televizijsa Slovenija mögött – tették hozzá.

„Miután a TV2 Magyarországon mind csoportszinten, mind a főcsatorna vonatkozásában is piacvezetővé vált 2020 első félévében, immáron nemzetközi színtéren folytatjuk a bővülést a Planet TV megvásárlásával. Az akvizícióval három új, országos elérésű csatornával bővül a korábbi 14 csatornás portfóliónk”

– mondta el Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója, akinek elmondása szerint a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, amelyben további fejlődési potenciált látnak.

„A jól bevált brandekkel és a helyi szakemberekkel rendelkező cég megvásárlása emellett további szinergiákra adhat lehetőséget a TV2 Csoport számára” – tette hozzá a TV2 Média Csoport.

A TV2 közleménye arra nem tér ki, de a Planet TV masszívan veszteséges és jelentős adóssága is van.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, a szlovén sajtóban eközben azt fejtegették az elmúlt napokban, hogy a TV2 Média Csoport Orbán Viktor miniszterelnökhöz közeli vállalat. Elemzők azt találgatták már az elmúlt hetekben, milyen céljai lehetnek a masszívan veszteséges médiavállalattal a TV2 Média Csoportot tulajdonosként jegyző Vida Józsefnek, a Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz és ezen keresztül Orbánhoz közeli befektetőnek. A szlovén sajtóban már arról is cikkeztek, hogy Magyarországon a veszteséges tévécsatornákat állami reklámokkal pumpálják fel.

A szlovén sajtó lehetségesnek tartja, hogy a már szintén Orbán Viktor közeli körök által megvásárolt NOVA24TV-vel integrálódhat később a vállalat.

A TV2 Média Csoport korábban a Media1 érdeklődésére közölte: nem kívánják kommentálni a sajtóértesüléseket.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: A TV2 Média Csoport Róna utcai székházának bejárata Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások