fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

A TV2 Csoport mégis elengedte Szerbiát, legalábbis egyelőre

Nem indult el a magyar TV2 Média Csoport az 5. szerbiai országos DVB-T (digitális földfelszíni televíziós) frekvencia hasznosítására irányuló pályázon, pedig néhány hónapja, amikor nem sikerült nyerniük a szerb médiahatóság előző hasonló tévés pályázatán, még azt mondták, nem adják fel a szerbiai terjeszkedés kérdését.

Az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület, a REM ( Regulatory Authority for Electronic Media) Tanácsának elnöke, Olivera Zekić a FoNetnek elmondta, hogy négy televíziócsatorna, a Nova S, a Kurir, a Kopernikus és a BK jelentkezett az országos lefedettségű televíziócsatornák ötödik frekvenciájáért kiírt pályázatraírja a Szabad Magyar Szó.

Zekić kifejtette, hogy október 11-én lejárt az erre vonatkozó dokumentáció benyújtási határideje, ahogyan a televízió- és rádióadók Belgrád területén történő sugárzására kiírt pályázaté is, így a jelenlegi hiánypótlási időszakban az említett csatornáknak még lehetőségük van a már leadott dokumentációt kiegészíteni.

„Ezt követően jön a frekvenciára jelentkező jelöltek közmeghallgatásának folyamata, és várhatóan decemberre a teljes folyamat lezárul” – mondta Zekić.

Mint arról a Media1.hu korábban hírt adott, Szerbiában összesen 5 országos lefedettségű televíziós frekvencia van, és ezek közül idén négyre már korábban meghirdették a pályázatot, amelyre a volt felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc (Orbán Viktor magyar miniszterelnök közeli barátjának) üzleti érdekeltségéhez tartozó TV2 is jelentkezett, de nem nyert. Akkor a csatornától a Media1 megkeresésére még azt nyilatkozták, hogy elfogadják a döntést, ám nem tesznek le arról, hogy betörjenek a szerbiai piacra.

A magyar TV2 Csoport a kudarc ellenére sem tesz le róla, hogy betörjön a szerb tévés piacra

Úgy tűnik azonban, hogy mégis letettek szándékukról, hiszen az ötödik nemzeti televíziós frekvenciára ezután kiírt újabb pályázatra a TV2 nem jelentkezett. Azt persze még nem zárnánk ki, hogy a pályázat helyett esetleg valamilyen más utat (például egy felvásárlást) választ választ a TV2 Csoport a szerbiai terjeszkedéshez, de ilyenről egyelőre semmit nem hallani. (Update: az imént összetalálkoztunk Pavel Stanchevvel, a TV2 Zrt. vezérigazgatójával a Big Picture konferencián, aki rövid beszélgetésünk során szintén megerősítette, hogy ezúttal nem indultak el a frekvenciatenderen Szerbiában.)

Bezárják a fideszes erdélyi magyar nyomtatott sajtó többségét

 

Exkluzív interjú a TV2 Csoport vezérigazgatójával, Pavel Stanchevvel (Media1 Podcast, 2022.12.26.)

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Vezérlő a TV2-ben. (Archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások