fbpx
Füssy Angéla, a PestiSrácok egyik munkatársa az M1 állami hírcsatorna vendégeként

Füssy Angéla hazugsága miatt jogerősen pert nyert Szombathely városa a PestiSrácok ellen

A bíróság jogerős ítélete szerint valótlan tartalmú írást közölt Füssy Angéla, a PestiSrácok munkatársa Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának nyáron meghirdetett ingatlanértékesítési pályázatával kapcsolatban – értesült a Media1.

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete szerint – melyet a felperes jogi képviselője jutatott el a Media1 számára – kiderül, hogy a PestiSrácok portálon Füssy Angéla idén július 21-én a„Vereség »hazai pályán«: elmarasztalta a Szombathelyi Törvényszék a város szocialista polgármesterét” címmel közzétett írása hazugságot tartalmaz.

A bíróság ítéletében arra kötelezte a lapot, hogy közöljön helyreigazítást az alábbi szöveggel:

Helyreigazítás:
A 2022. július 21-én „Vereség „hazai pályán”: elmarasztalta a Szombathelyi Törvényszék a város szocialista polgármesterét” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a tulajdonában álló tizenkét ingatlanának értékesítésére 2021 nyarán kiírt pályázatban a pályázati ajánlat közzétételét követően alig 2 hetet biztosított az ajánlatok megtételére. A valóság ezzel szemben az, hogy az ingatlanok értékesítésére vonatkozó pályázatot Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. június 25-én tette közzé, a pályázati ajánlatok beadási határideje pedig 2021. augusztus 9. volt. Az ajánlatok megtételére tehát 45 nap volt a határidő.

Dr. Kummer Ákos ügyvéd, a felperes, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának jogi képviselője arról tájékoztatta a Media1.hu-t, hogy az ítéletnek a PestiSrácok eleget tett, így már a helyreigazító közleménnyel együtt olvasható a valótlan tartalmú cikk a portálon.

Kummer Ákos magyarázatként elmondta:

„Az ügy lényege az volt, hogy a Szombathelyi Önkormányzat június 25-én a nyáron ingatlanok értékesítésére hirdetett meg pályázatot, melynek pályázati határideje 45 nap volt, vagyis augusztus 9-ig lehetett benyújtani pályázatokat. Ebből sikerült Füssy Angélának azt leírnia, hogy az eladási ajánlatot az önkormányzat nem június, hanem július 25-én tette közzé, így alig két hét volt a jelentkezőknek arra, hogy összeállítsák a pályázati anyagokat, pénzügyei terveket dolgozzanak ki, stb. Nem is burkoltan azt sugallta ezzel, hogy előre lejátszott volt a pályázat. Emiatt kért a Szombathelyi Önkormányzat helyreigazítást, amelyet nem teljesítettek önként, így bírósági ítéletnek kellett erre köteleznie a portált. A helyreigazítást már közzé is tették, az a linkre kattintva látható.”

A  Fővárosi Törvényszék arra is kötelezte a PestiSrácokat a valótlan tartalmú cikk kiadásakor megjelentető Insider Media Kft.-t, hogy a helyreigazítás közzétételén túl (ezt a weblap főoldalán 24 óráig, míg az eredeti cikkben legalább 30 napig, vagy mindaddig közölni kell, amíg az írás elérhető) fizessen meg 76.200 forint perköltséget és 36 ezer forint illetéket.

Füssy Angéla nem először közöl hazugságot

A valótlan tartalmú írást közzétevő Füssy Angéláról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor nemrég egy másik ügyben, rágalmazás miatt a bíróság bűnösnek találta  – erről ITT írtunk. A PestiSrácok a napokban egyébként kikérte magának, amikor Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere ócska propagandalapnak titulálta a Huth Gergely főszerkesztette portált, amiért álhíreket közöl.

Ismét bűnösnek találta a bíróság a PestiSrácok volt hírigazgatóját és a lap egyik munkatársát

 

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan megpróbál mindenkit félrevezetni a Baranyi Krisztinával az ATV-ben történtek ügyében

[email protected]ós videó: Fiala János megpróbálta megérteni Jeszenszky Zsoltot a Keljfel Jancsi című műsorban

Bemutatta a PestiSrácok kecsked*gós videóját Baranyi Krisztina a Fürjes Balázzsal folytatott élő ATV-s vitán (VIDEÓVAL!)

Úgy nyert jogerősen a PestiSrácok Ács Dániel, a 444 újságírója ellen a Kúrián, hogy a Fidesz-közeli revolvermédium lejáratóanyaga kitalált sztorin alapult

További hírek érhetők el a Media1-en. Ha még nem tette, kövessen be bennünket a Facebookon, valamint iratkozzon fel Telegram-hírcsatornánkra és RSS feedünkre, hogy ne maradjon le a tartalmainkról!

Borító: Füssy Angéla, a PestiSrácok egyik munkatársa az M1 állami hírcsatorna vendégeként
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások