fbpx
Baranyi Krisztina és Fürjes Balázs az ATV Egyenes beszéd című műsorában 2022.11.08-án

Bemutatta a PestiSrácok kecsked*gós videóját Baranyi Krisztina a Fürjes Balázzsal folytatott élő ATV-s vitán (VIDEÓVAL!)

Bár az ATV hírigazgatója a felvételen lévő obszcenitásra hivatkozva már az adás előtt elutasította Baranyi Krisztina azon kérését, hogy mutassa be a csatorna a PestiSrácok úgynevezett újságíróinak azon videóját, amelyben arról beszélgettek, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert vagy egy kecskét kell-e megd*gni, és Szöllősi Györgyi műsorvezető az adásban is arra kérte Baranyit, hogy a felvételt ne mutassa meg, Baranyi ezt nem fogadta el és a kezében lévő táblagépről bejátszotta arra hivatkozva, hogy ez szükséges az érvei kifejtéséhez azzal kapcsolatban, hogy újságírók dolgoznak-e a PestiSrácoknál.

Szöllősi Györgyi műsorvezető azt mondta, ő nem tudja megakadályozni, hogy Baranyi Krisztina a nála lévő eszközről megmutassa a felvételt, de az ATV teljes mértékben elhatárolódik a benne lévő tartalomtól, Baranyi így szembeszegülve a kéréssel, a ruhájára erősített mikrofonját a táblagépéhez helyezve megmutatta az obszcén és szexuális tartalmú PestiSrácok videót, amelyben arról esett szó, hogy egy kecskét kell-e megd*gni vagy Baranyit és miért, illetve minek milyen előnyei lennének.

Baranyi azt mondta, tehetetlen az ilyesmivel szemben, ezért kívánja bemutatni mindezt. Az Egyenes Beszéd szerkesztői ezek után nem keverték le a jogsértő tartalmat, és közeli képet adtak. (Baranyi egyébként utólag a Facebookra is kiposztolta a videót.)

Baranyi Krisztina vitapartnere, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökséget vezető miniszter parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy bár a videóban elhangzó szexuális utalások távol állnak a saját ízlésvilágától, és ő még nem ismerte ezt a felvéltelt eddig, Baranyinak politikusként szerinte ezt is tűrnie kell. Fürjes egy alkotmánybírósági határozatra hivatkozott. Hozzátette: attól, hogy valami gyalázatos, egy politikus nem léphet fel kirekesztően.

Fürjes Balázs egyébként a vita során nem válaszolt arra a felvetésre, mi az oka, hogy a kormányinfókra és a miniszterelnök évi egyszeri sajtótájékoztatóira egyes médiumokat, így a Magyar Hang stábját nem engedik be, és nem válaszolt érdemben arra sem, miért nem vállal Orbán Viktor interjút akárcsak az ATV stúdiójában, és arra sem adott választ, hogy azt elfogadhatónak tartja-e, hogy a kormányfő fake news gyárnak nevezte a régi Indexet néhány évvel ezelőtt, amikor sokadjára sem volt hajlandó válaszolni a lap munkatársainak kérdéseire.

Baranyi Krisztina azon felvetésére, hogy a PestiSrácok több száz sajtópert vesztett az elmúlt években, tehát oligarchák támogatásával meghamisítja a valóságot, Fürjes arról beszélt, a lapra vonatkozó ítéletek azt bizonyítják, hogy működik a jogállam.

Fürjes szerint nem helyes, ha a politikusok döntik el, ki az újságíró és ki a propagandista, de szerinte a politikus eldöntheti, hogy szóba áll-e egy médium munkatársával, vagy sem, neki ezzel önmagában nincs gondja. Baranyi azt mondta, őt is megilleti a véleményszabadság, hogy nevén nevezze azokat, akikről azt gondolja, hogy propagandisták.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este az élő tévévitára azután került sor, hogy Fürjes Balázs nyílt levélben állt ki a PestiSrácok mellett, amiért Baranyi Krisztina az ATV Start című műsorának Szigorlat című rovatában a múlt héten ócska propagandistának nevezte a PestiSrácokat, és csak a két műsorvezető (Krug Emília és Kárász Róbert) közvetítésével volt hajlandó megválaszolni a jelenlévő Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársának kérdéseit.

Baranyi azt mondta a történtekről, ő nem tudott az adást megelőzően arról, hogy a PestiSrácok munkatársa is jelen lesz, ha ugyanis így lett volna, nem vállalta volna a beszélgetést. Baranyi Szöllősi Györgyi kijelentésére, mi szerint nem először vendégeskednek a PestiSrácok munkatársai az ATV-ben, azt mondta, ő még eddig nem találkozott azzal, hogy kérdezőként is jelen lehetnek, nem csak vitaműsorokban.

A beszélgetésben további kijelentések is elhangzottak a médiapiaccal kapcsolatban, érdemes megnézni az alábbi videót.

Frissítés

Az ATV műsorában Baranyi által bemutatott videó ügyében Jeszenszky Zsolt, a videóban látható Politikai Hobbista című műsor műsorvezetője Facebookon trágár bejegyzéssel reagált. Jeszenszky Zsolt közölte, ha „az ember [email protected]ának áll, akkor [email protected] kell”, valamint azzal mentegette a műsorában elhangzott kecsked*gós kjelentéseket, hogy a Politikai Hobbista egy szatírikus műsor.

„Ha az ember k*rvának áll, akkor b*szni kell” – szélsőségesen trágáran reagált Jeszenszky Zsolt, a HírTV műsorvezetője a Baranyi-Fürjes vitára

 

Reagált Baranyi Krisztina nyílt levelére Fürjes Balázs

Megszólalt az ATV vezérigazgatója Baranyi Krisztina és a PestiSrácok munkatársa közötti ATV-s afférról

További hírek érhetők el a Media1-en. Az ügy előzményei ITT érhetők el.

Borító: Baranyi Krisztina és Fürjes Balázs az ATV Egyenes beszéd című műsorában 2022.11.08-án

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások