fbpx
Trencséni Dávid, a 168 Óra hírigazgatója az ATV Start Szigorlat című rovatában

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan megpróbál mindenkit félrevezetni a Baranyi Krisztinával az ATV-ben történtek ügyében

Trencséni Dávid, a 168 Óra hírigazgatója, aki gyakran szerepel az ATV különféle műsoraiban és megtapasztalhatta, hogyan is zajlik a Start című műsor Szigorlat rovata a háttérben a stúdióban, a Media1-nek elmondta, miért biztos 100%-ig abban, hogy Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan csúsztat a Baranyi Krisztinával a Szigorlatban nemrég történtek ügyében. Lapunk eközben újra megkereste Szalai Szilárdot szembesítve néhány körülménnyel, ő azonban ismételten csak ködös választ adott.

Ahogy arról már beszámoltunk, Kárász Róbert, az ATV volt műsorvezetője múlt pénteken azt állította az általa immáron „becsületbeli ügynek” nevezett eset kapcsán, hogy Baranyi Krisztina találkozott az élő adás előtt Szalai Szilárddal, a PestiSrácok munkatársával és Ferencváros polgármestere úgymond „simán mondhatta volna, hogy ebben a beszélgetésben nem vesz részt”. Ennek némiképp ellentmondva a PestiSrácok említett munkatársa a Media1 egyik kérdésére nagy nehezen végül hétfőn írásban elismerte, hogy a televízió székházában csak már a televíziós műsor díszletei között találkozott a ferencvárosi polgármesterrel, tehát nem a folyosón vagy másutt.

Szalai úgy fogalmazott hétfőn:

„Ahogy azt az erről szóló posztomban kifejtettem, egy televíziós adás sajátossága, hogy a felek óhatatlanul találkoznak egymással. Baranyi Krisztinával már az adás előtti percekben elfoglaltuk a helyünket a stúdióban, a műsor előkészületei közben egymással szemben álltunk a díszletben. A köszönésemet nem viszonozta, holott – reakciójából ítélve – felismert. Ekkor a stúdióvezető, vagy a műsorvezetők felé jelezhette volna nemtetszését, ezt azonban nem tette meg. Egyébként az adásban is látható, a felkonferálásomat követően sem tiltakozott, csak miután kérdeztem tőle. Ebből kifolyóan a polgármester kirohanását nem tudom másképp értelmezni, mint egyfajta show-elemet.”

168 Óra hírigazgató: Szalai Szilárd csúsztat!

Csakhogy Szalai Szilárd kétségkívül csúsztat. Trencséni Dávid, a 168 Óra kiadójának hírigazgatója, aki gyakori vendég az ATV-ben, így a koránkelő tévénézők a Start című műsor Szigorlat rovatában is találkozhattak vele (lásd borítóképünkön), így személyes tapasztalatokkal is bír az adás kulisszatitkairól, a Media1-nek így fogalmazott:

„Aki volt már ebben a műsorban, tudhatja, hogy Szalai Szilárd szándékosan csúsztat, ugyanis amikor valaki beáll a a díszletbe, akkor a várakozás ideje alatt, mintegy 3 percen át a díszlettől alig 3 méterre két műsorvezető épp élőben beszél. Vagyis ha Baranyi Krisztina ekkor megszólalt volna, megzavarta volna az adást.”

Trencséni azt is hozzátette, Szalai szerinte szándékosan csúsztat, és arra épít, hogy csak kevesen ismerik a műsor felvételének a menetét.

„Bármit is gondolok az egészről, Baranyinak esélye sem volt érdemben, az adáson kívül reagálnia arra, hogy Szalai felbukkant a stúdióban! Amikor már ott állsz a díszletben, már nem tudsz senkivel beszélni, nem tudsz tudsz semmit jelezni senkinek. És az átállás alig 20 másodperc.”

Szalai arról is hallgat, hogy késve érkezett a televízió épületébe, Baranyi pedig már a stúdióban, bemikrofonozva várakozott

A Media1 információi szerint Szalai szavai más szempontól is manipulatívak. A hírhamisításairól elhíresült és emiatt rengeteg sajtópert vesztő Fidesz-közeli lap, a PestiSrácok munkatársa, aki az adásban kikérte magának, hogy Baranyi nem kívánt egy ócska propagandista termék munkatársának beszélni, nyilatkozataiban manipulatív módon teljesen elhallgatta, hogy jelentősen késve érkezett az ATV székházába:

a Media1 információi szerint, amit többek is megerősítettek, szinte futólépésben kellett haladnia az épületben, az arcára kerülő  gyors púderozásra is alig jutott idő, és már 6 óra 30 is elmúlt, amikor a stúdió ajtajához lépett. Szalai csak akkor lépett be az ATV-s stúdióba, amikor ott már a két műsorvezető élőben beszélt, és Baranyi is ott várakozott a pultnál, már réges rég bemikrofonozva.

Amikor a Media1 megkérdezte Szalait, mit jelent az az eddigi állításában, hogy percek teltek el és Baranyinak lehetősége volt arra, hogy észrevételt tegyen a személyével kapcsolatban, Szalai újabb ködösítésbe fogott. Szalai kijelentette, neki azt mondták a televízió folyosóján, időben van, nem kell sietnie.

A PestiSrácok munkatársa ezek után is megismételte, hogy úgymond „Baranyi Krisztinának volt ideje felmérni a helyzetet.” Arra, hogy pontosan mennyi ideje, hány „perce” volt Baranyinak a mérlegelésre, Szalai ezután is csak homályosan annyit reagált, hogy „volt pár perce a mérlegelésre”, majd hozzátette:

ennél nem tud több információval szolgálni.

Kárász Róbert, Szalai Szilárd, Krug Emília és Baranyi Krisztina az ATV Start Szigorlat című rovatában
Kárász Róbert, Szalai Szilárd, Krug Emília és Baranyi Krisztina az ATV Start Szigorlat című rovatában

Az ügy előzményeiről ITT olvashatnak.

Kárász Róbert felmondási idejét ki nem töltve azonnal távozik az ATV-től, miután hazugsággal vádolta meg Baranyi Krisztina és a televízió sem áll mellé

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is!

Borító: Trencséni Dávid, a 168 Óra hírigazgatója az ATV Start Szigorlat című rovatában 2022 májusában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások