fbpx
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Odaszúrósan reagált Baranyi Krisztina Kárász Róbert azonnali hatályú távozására

Egy rövid Facebook-bejegyzést szentelt a ferencvárosi polgármester péntek este arra, hogy a felmondási idejét ki sem töltve, már most, nem pedig az eredetileg tervezett november végi időpontban távozik az ATV-től Kárász Róbert műsorvezető.

„Az első hazug(ság) bukása” – ezzel a rövid odaszúrással osztotta meg Baranyi Krisztina a közösségi médiás felületén a hírt arról, hogy Kárász Róbert, aki még a Szigorlat körül kibontakozó botrányt megelőzően eredetileg csak november végén készült volna távozni az ATV-től, végül már hamarabb, azonnali hatállyal távozik.

Kárász Róbert felmondási idejét ki nem töltve azonnal távozik az ATV-től, miután hazugsággal vádolta meg Baranyi Krisztina és a televízió sem áll mellé

Kárász szerint Baranyi Krisztina, Baranyi és az ATV szerint Kárász Róbert nem mondott igazat

A ferencvárosi polgármester és Kárász között azután durvult el a viszony, hogy az ATV Start című műsorának Szigorlat című rovatában múlt héten történtek körül kibontakozott vitában Kárász Fürjes Balázs államtitkár Facebook-oldalán egy kommentben azt állította, hogy a ferencvárosi polgármesternek igenis találkoznia kellett a PestiSrácoktól érkező Szalai Szilárddal az adás előtt, vagyis nem igaz, hogy a PestiSrácok munkatársa késve, már a műsorvezetői felkonferálás alatt esett be a stúdióba, és Baranyi csak ott szembesült vele, hogy ő is a kérdezője lesz.

Ennek homlokegyenest ellentmondott, amiket Baranyi Krisztina mondott Fiala János Keljfel Jancsi című YouTube-műsorában, ahol is azt ecsetelgette, meglepte őt az ATV Szalaival. Amikor Baranyi tegnap megtudta, hogy Kárász azt állítja, hogy ez nem igaz, a ferencvárosi polgármester nagyon felháborodottan nyilatkozott a 24.hu-nak és kijelentette:

„Kárász Róbert hazudik, az ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái. Egyszerűen nem igaz, amit mond. Mélységesen felháborít Kárásznak ez a hazugsága.”

Az ATV sem állt ki Kárász mellett az ügyben, sőt megkérték őt, hogy távolítsa el a Facebookról az ezzel kapcsolatos állításokat, mivel azok valószínűleg nem valósak. Ennek Kárász egyébként eleget tett.

Ezután Kárász, aki még hetekkel ezelőtt, vagyis a mostani ügyet megelőzően bejelentette, hogy november végén elhagyja az ATV-t, azt mondta a Mandinernek, számára ez most már becsületbeli ügy, majd az ATV-t bírálta, és közölte, hogy többé nem vezet műsort az ATV-n, vagyis nem tölti ki a felmondási idejét.

Kárász Róbert kiállt amellett, hogy ő emlékszik jól a történtekre, nem pedig Baranyi.

Ezt nyilatkozta:

„Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a PestiSrácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista” – fogalmazott elöljáróban.

Elismerte, nem kért engedélyt a csatornától arra, hogy reagáljon Fürjes Balázs államtitkár posztja alatt az ott folyó vitára, de számtalanszor hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges. Ráadásul most egy kommentháború tisztázása érdekében írta oda az „aznap reggeli pillanatot”.

„Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt – magyarázta Kárász. – Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát.”

Kárász Róbert mindezek után aláhúzta:

„Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig, többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Kitért a távozó műsorvezető arra is, különösen problémásnak tartja, hogy egy polgármester így viselkedik.

„Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!”

Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint.

Beismert egy fontos körülményt Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa Baranyi Krisztina ATV-s konfliktusával kapcsolatban

Fürjes Balázs hárított, amikor Fiala János rákérdezett, miért nem engedi be a Magyar Hangot a kormány a Kormányinfóra

További hírek érhetők el a Media1-en, ahol az ügyet a kezdetektől folyamatosan nyomon követjük: a témával kapcsolatos anyagaink ITT nézhetők  vissza.

Borító: Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Fotó: Facebook / Baranyi Krisztina
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások