fbpx
Kárász Róbert

Kárász Róbert felmondási idejét ki nem töltve azonnal távozik az ATV-től, miután hazugsággal vádolta meg Baranyi Krisztina és a televízió sem áll mellé

Az ATV amúgy is távozni készülő műsorvezetője a Mandineren jelentette be, hogy nem november végén, hanem már most, két héttel előbb, azonnali hatállyal távozik. Szerinte alaptalanul vádolta meg őt Baranyi Krisztina.

Mint arról a Media1 már beszámolt, Kárász Róbert azt állította egy Facebook-bejegyzésben, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere igenis tudott arról, hogy Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa az ATV Start című műsorának Szigorlat című rovatában ott lesz mint kérdező. Baranyi kijelentette, hogy ez szennylapokra jellemző hazugság, ő ugyanis csak az adás kezdetén szembesült azzal, hogy a PestiSrácok munkatársa is ott van, sőt Szalai késve esett be az adásba, amikor már a konferálás ment. Baranyi erről Fiala János műsorában beszélt.

Baranyi Krisztina és az ATV szerint is valótlant állított Kárász Róbert, amikor hazugsággal vádolta meg Baranyit a múlt heti Szigorlat körülményei kapcsán

Az ATV ezután Baranyinak adot igazat, és megkérték Kárászt, törölje a Facebookról a bejegyzését.

Kárász ezek után nyilatkozta azt a Mandinernek, hogy a bejelentett november végi időpont helyett már most távozik, vagyis nem tölti ki a felmondási idejét.

Kijelentette a műsorvezető, hogy tartja magát az igazához:

„Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a PestiSrácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista” – fogalmazott elöljáróban.

Elismerte, nem kért engedélyt a csatornától arra, hogy reagáljon Fürjes Balázs államtitkár posztja alatt az ott folyó vitára, de számtalanszor hozzászólást írt már a közösségi médiában, nem gondolta, hogy ez szükséges. Ráadásul most egy kommentháború tisztázása végett írta oda az „aznap reggeli pillanatot”.

„Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt – magyarázta Kárász. – Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát.”

Kárász Róbert mindezek után aláhúzta:

„Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig,
többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Kitért arra is, azt tartja különösen problémásnak, hogy egy polgármester így viselkedik. „Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!”

Kárász mindenesetre hangsúlyozza: ezt a fejezetet lezártnak tekinti, most a jövőre kíván koncentrálni, előre tekint.

Frissítés 2022.11.14

Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa a Media1-nek küldött néhány nappal későbbi válaszából kiderült, hogy valójában tényleg csak az ATV Start stúdiódíszletében találkozott Baranyi és Szalai a televízió székházában, amikor már egymással szemben álltak.

Beismert egy fontos körülményt Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa Baranyi Krisztina ATV-s konfliktusával kapcsolatban

Az ügy előzményeiről itt érhetők el korábbi írásaink.

Borító: Kárász Róbert, az ATV Start műsorvezetője. Fotó: youtube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások