fbpx
Szalai Szilárd, a PestiTV / PestiSrácok munkatársa

Beismert egy fontos körülményt Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa Baranyi Krisztina ATV-s konfliktusával kapcsolatban

Miután a Media1 rákérdezett a részletekre, elismerte a Media1-nek Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa, hogy az ATV épületében csak az ominózus reggeli műsor stúdiódíszletében találkozott Baranyi Krisztinával, és csak a Szigorlat kezdete előtti pillanatokban. Egyébként nem ez volt első komolyabb nézeteltérés Szalai Szilárd és Baranyi Krisztina között. Egy alkalommal például a Városháza egy női mellékhelyisége előtti folyosón vitatkozott Szalai és Baranyi.

Mint arról a Media1 beszámolt, a hétvégén Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa azt állította egy Facebook-posztban, hogy Baranyi Krisztinának úgymond igenis lehetősége volt felmérni azt, hogy ki lesz a műsorvezetők (Kárász Róbert és Krug Emília) mellett a kérdezője az ATV Start című műsorának Szigorlat című rovatának november 4-i emlékezetes adása előtt. Szalai szerint találkoztak az adás előtt Baranyival a televízióban. A PestiSrácok munkatársa kiállt a felmondási idejét a botrány miatt ki sem töltő Kárász Róbert műsorvezető mellett, aki azt állította Fürjes Balázs államtitkár Facebook-oldalán egy kommentben, hogy Baranyinak lehetősége volt előzetesen felmérni a jelenlévőket. (Emiatt Baranyi arról beszélt, hogy Kárász úgy hazudik, mint a szennymédia propagandistái.)

Baranyi Krisztina, valamint Kárász Róbert, Szalai Szilárd és Krug Emília az ATV Start 2022.11.04-i, nagy botrányt kavaró műsorában
Baranyi Krisztina, valamint Kárász Róbert, Szalai Szilárd és Krug Emília az ATV Start 2022.11.04-i, nagy botrányt kavaró műsorában

Mivel gyanús volt, hogy Szalai Szilárd kerülte annak a közel sem lényegtelen részletnek az említését, hogy pontosan mikor és hol került sor a polgármesterrel való találkozására a tévé székházában az adás előtt, vagyis ténylegesen mikor is szerezhetett tudomást Baranyi először arról, hogy Szalai is ott lesz, a Media1 kérdést küldött a feleknek arról, hogy pontosan hogyan és hol zajlott a találkozás az ATV székházában kettejük között, illetve ismertették-e Baranyival, hogy miért van ott Szalai.

Csak a díszletek között láthatta először Baranyi Krisztina Szalai Szilárdot a tévé épületében

Szalai Szilárd válaszából kiderült, hogy Baranyi Krisztinával az ATV székházban már csak a műsor díszletei között találkozott össze. Szalai azt mondta, szerinte Baranyinak fel kellett ismernie őt, mivel egymással szemben álltak a díszletben.

A Szalai által adott válasz azonban éppen azt igazolja, hogy Baranyinak nem sok mérlegelési lehetőséget hagytak, hiszen a díszletben bemikrofonozva állva, amikor már beharangozták a jelenlétét, ha ekkor elhagyta volna a stúdiót, annak az lett volna az üzenete, hogy megfutamodott.

Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa
Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa

Szalai válaszát szó szerint idézzük, kivastagítva az azt lebuktató részeket, melyek épp azt támasztják alá, hogy Baranyinak valójában meglehetősen kevés mérlegelési lehetőséget hagytak a vele korábban már számtalanszor konfiktusba keveredő PestiSrácok-munkatárssal kapcsolatban:

„Ahogy azt az erről szóló posztomban kifejtettem, egy televíziós adás sajátossága, hogy a felek óhatatlanul találkoznak egymással. Baranyi Krisztinával már az adás előtti percekben elfoglaltuk a helyünket a stúdióban, a műsor előkészületei közben egymással szemben álltunk a díszletben. A köszönésemet nem viszonozta, holott – reakciójából ítélve – felismert. Ekkor a stúdióvezető, vagy a műsorvezetők felé jelezhette volna nemtetszését, ezt azonban nem tette meg. Egyébként az adásban is látható, a felkonferálásomat követően sem tiltakozott, csak miután kérdeztem tőle. Ebből kifolyóan a polgármester kirohanását nem tudom másképp értelmezni, mint egyfajta show-elemet.”

Több afférja is volt már Szalai Szilárdnak Baranyi Krisztinával

A Media1 egyébként a PestiSrácok oldalán lévő, Baranyi Krisztinát támadó számtalan videót tanulmányozva talált egy 2022. áprilisi videót, melyben Szalai Szilárd arról beszélt egy stúdióban, hogy Baranyi Krisztinával milyen afférja volt egy női WC előtt, mivel nem akart neki válaszolni a polgármester. Emellett találtunk egy másik videót is, amelyben Szalai szinte levakarhatatlan hiénaként üldözte Baranyit a IX. kerületi Boráros téren egy kérdéssel azután is, hogy a polgármester többször és határozottan tudtára adta, hogy nem nyilatkozik ilyen lapoknak mint a PestiSrácok.

Rákérdeztünk a Fővárosi Önkormányzat mellékhelyiségnél történt nézeteltérésre is Szalainál és arra, hogy hogyan alakult így, hogy egy WC-nél kérdezték Baranyit. Szalai azt írta erre, hogy a forgatás a Városháza folyosójának (vagy ahogy ő írta elemi helyesírási hibát elkövetve: FOLYOSÓLYÁN (sic!)) zajlott le, tehát úgymond nyilvános területen egy nyilvános esemény (Közgyűlés) idején.

Szalai ezután felrótta a Media1-nek, hogy nem álltunk ki a személye mellett a témával kapcsolatos anyagainkban, miután Baranyi Krisztina nem akart neki válaszolni az ATV műsorában. Szalai Szilárd úgy véli, a műsorban történtek sértették az ő (mármint Szalai) emberi méltóságát és ezért szaklapként mellé kellett volna állnunk.

Még vasárnap kerestük Baranyi Krisztinát is e-mailben, de egyelőre nem reagált a kérdéseinkre.

Frissítés 2022.11.15

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd szándékosan csúsztat

Hírünkre reagálva Trencséni Dávid, a 168 Óra hírigazgatója, aki az ATV Startban a Szigorlat kérdezőjeként személyesen is tapasztalta, hogyan készül a műsor, a hírre reagálva a Media1-nek kifejtette, miért 100%-ig biztos abban, hogy Szalai Szilárd csúsztat az ügyben.

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan megpróbál mindenkit félrevezetni a Baranyi Krisztinával az ATV-ben történtek ügyében

Kárász Róbert felmondási idejét ki nem töltve azonnal távozik az ATV-től, miután hazugsággal vádolta meg Baranyi Krisztina és a televízió sem áll mellé

Bemutatta a PestiSrácok kecsked*gós videóját Baranyi Krisztina a Fürjes Balázzsal folytatott élő ATV-s vitán (VIDEÓVAL!)

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Szalai Szilárd, a PestiTV / PestiSrácok munkatársa a Boráros téren
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások