fbpx
Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én.

444: Konfliktusa volt Szabó Lászlónak, mielőtt befejeződött karrierje a Mediaworks vezérigazgatói posztján

A lap állítása szerint Csermely Péterrel és Ómolnár Miklóssal is vitája volt.

Mint arról a Media1 beszámolt, november 15-én távozott a Mediaworks éléről Szabó László, a kormánypárti médiaholding elnök-vezérigazgatója, akinek a helyét Kálmán Erika, az addigi vezérigazgató-helyettes vette át. Néhány nappal később lapunk elsőként számolt be arról, hogy Szabó után összesen 5 mediaworksös igazgató is távozott a kormánypárti médiaholdingtól, köztük egy vezérigazgató-helyettes és például az az Arany János is, aki idén év elején igazolt a céghez értékesítési és marketingigazgatónak. Megírtuk azt is, hogy információink szerint Szabó László nem készülhetett lemondani: erre utalt az is, hogy távozása előtt nem sokkal jelent meg vele egy interjú a Fidesz-közelből felvásárolt Médiapiac című lapban. Ebben távlati elképzeléseiről beszélt, optimista hangot megütve.

A 444.hu folytatta ma a témát: hosszú cikkükben korábbi írásunkhoz hasonlóan ők is azt írják, hogy információik szerint Szabót váratlanul érhette menesztése. Szabó még 2020 áprilisában váltotta Liszkay Gábort a Mediaworks élén, és a feladata az lett volna, hogy racionalizálja a cégcsoport működését azok után, hogy az alapítványi átalakulás során felajánlott cégek többsége a kiadóvállalat ernyője alá került.

Szabó egyik fontos megbízása lett volna, hogy legyártasson és üzembe helyezzen egy olyan integrált informatikai rendszert, ami lehetővé teszi a szerkesztőségi folyamatok központi irányítását. A 444 értesülései szerint erre legalább 2 milliárd forintot költött el a cég, de a rendszer így sem állt fel időben.

Csökkenő olvasottság

A 444 megemlítette, hogy a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alatt működő online médiumok havi egyedi látogatóinak száma a tavaly nyári 5,8 millióról 5,2 millió környékére esett vissza. Mint azt a 444 a Digitális Közönségmérési Tanács / e-Gemius adatai alapján megírta, bár az Origo stabilan hozza a havi 3 millió egyedi olvasót, a megyei lapok online kiadásai – néhány kivételtől eltekintve – csökkenő olvasottságot könyvelhetnek el, és

a Magyar Nemzet Online oldalletöltéseinek száma is közel harmadával esett a 2020 eleji számokhoz képest.

A 888.hu portál havi látogatottsága felére, egy kisebb megyei lap szintjére csökkent. Nem jobb a helyzet a nyomtatott lapok esetében sem, gyakorlatilag mindegyik csökkenő példányszámot produkál.

Új igazgatók, új konfliktusok

Szabó több új igazgatót is felvett, de közben a régieket is megtartotta, így a kialakuló párhuzamosságok miatt konfliktusok alakultak ki a régi és az új garnitúra között.

Szabó nem érzékelhette, hogy fogy körülötte a levegő.

A 444 is megemlítette, hogy Szabó távozása előtt optimista, távlati terveket felvonultató interjút adott a Fidesz-közelbe került újságnak.

Erre azonban már nem maradt idő, miután a 444 információi szerint még aznap megüzenték neki a kabinetirodából, hogy küldetése véget ért.

A lap információi szerint még ezek után, a hétvége folyamán is igazgatóként kommunikált a beosztottakkal, így aztán Rogán Antalnak személyesen kellett odatelefonálnia, hogy nagyon várják az ITM-nél.

(Mint arról a Media1 beszámolt, Szabó az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri biztosa lett.)

A 444 értesülései szerint Szabó esélyeinek a cég élén az sem tett jót, hogy konfliktusa támadhatott Csermely Péter tartalomfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes és több tartalmi emberrel is, köztük Ómolnár Miklóssal, akihez a bulvár bulvárdivízió tartozik.

Mint arról éppen most a Media1 beszámolt, tegnap, csütörtökön újabb, legalább egy tucatnyi embernek fejeződött be a karrierje a Mediaworksnél, akiket az új vezetés egyébként ismerkedni hívott, de végül nem egészen ez történt.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások