fbpx
Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én.

Miniszteri biztos lett a Mediaworks elnök-vezérigazgatója

Szabó László, a kormánypárti médiaholding vezetője gyógyszeripari tevékenységéhez köthető kinevezést kapott.

Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter a hazai gyógyszerellátás logisztikai és kereskedelmi biztonsága, a stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmens fejlesztése, a hazai és nemzetközi piaci szereplők kapcsolatainak erősítése, valamint az innovatív termékek fejlesztése és piacra juttatásának segítése érdekében Szabó Lászlót pharma-innovációért felelős miniszteri biztossá nevezi ki – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egy közleményben.

Az ITM közleménye szót ejt arról, hogy Szabó korábban a TEVA vezetője, majd Magyarország washingtoni nagykövete volt, azt azonban már nem említették, hogy Szabó László a kormányközeli sajtótermékeket kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatója is. Ezt a tisztséget 2020 áprilisa óta tölti be: a háttérbe vonuló Liszkay Gábort váltotta.

Mint arról a Media1 beszámolt, Szabó a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja is 2021 márciusa óta.

A kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó, Szabó László vezette Mediaworkshöz olyan médiumok tartoznak mint például a HírTV, a 888, a Karc FM, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság, az összes megyei lap, a Bors, a Mandiner, a Ripost. Mintegy félezer médiatermék tartozik a portfóliójukba.

Frissítés 12:24
Már meg is van Szabó László utódja a Mediaworks élén Kálmán Erika személyében.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */