fbpx
Mediaworks - Content first felirat

Új vezérigazgató a Mediaworks élén

Az eddigi vezérigazgató-helyettes lép Szabó László helyére. Az új vezérigazgatónak néhány éve jelentős szerepe volt a Népszabadság bezárásakor.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma Kálmán Erikát, a Mediaworks lineáris médiáért felelős vezérigazgató-helyettesét 2021. november 15-i hatállyal kinevezte a cégcsoport vezetőjévé – tudatta a KESMA hétfőn egy közleményben.

Az új vezérigazgató közgazdászként a Mediaworks előtt magyar és nemzetközi vállalatoknál is vállalatszervezéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozott felsővezetői pozícióban, és közel 10 éve médiapiaci területen dolgozik.

Kálmán Erika portréja. Fotó: Mediaworks
Kálmán Erika portréja. Fotó: Mediaworks

A közlemény szerint „általános tapasztalata mellett kiválóan ismeri magát a Mediaworksöt: részt vett a cégcsoport korábbi akvizíciós folyamataiban, 2015-től pedig folyamatosan a menedzsment tagja”.

A közleményben a KESMA úgy fogalmaz:

„A kuratórium megköszöni az eddigi vezérigazgató, Szabó László munkáját, akinek a vezetése alatt felgyorsult a vállalat digitális képességeinek fejlesztése, növekedési pályára álltak meghatározó online médiumai, kiszámíthatóvá váltak a nyomtatott piacon meglévő pozíciói, valamint hatékonyabbá váltak az üzleti folyamatok. Mivel  Szabó László más fontos kormányzati megbízatást kap, ezen feladatához a kuratórium sok sikert kíván.”

– fogalmaz közleményében a KESMA kuratóriuma.

A közlemény arra nem tér ki, de Kálmán Erikának jelentős szerepe volt a Népszabadság öt évvel ezelőtti bezárásakor.

Kálmán Erika volt Henrich Pecina, a Népszabadság hóhérjának magyarországi bizalmi embere.

Szabó Lászlót, az eddigi vezérigazgatót, mint arról a Media1 már beszámolt, épp most nevezte miniszteri biztossá az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Szabó nem sokáig vezette a félezer médiamárkával rendelkező kormánypárti médiaholdingot, hiszen tavaly áprilisban nevezték ki a posztra, miután Liszkay Gábor lemondott.

A vezérigazgatót váltó Mediaworkshöz olyan médiumok tartoznak mint például a HírTV, a 888, a Karc FM, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság, az összes megyei lap, a Bors, a Mandiner, a Ripost. Mintegy félezer médiatermék tartozik a portfóliójukba.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások