fbpx
Mediaworks - Content first felirat

Ismerkedni hívták, végül elbocsátották a Mediaworks több mint egy tucatnyi munkavállalóját

A dolgozók leforrázva, átverve érezték magukat, amikor kiderült, hogy a kormánypárti médiavállalat új vezetése nem csak megismerkedni szeretne velük.

A Media1 megtudta, hogy a Magyar Nemzetet, a Nemzeti Sportot, az Origót, a megyei napilapokat, a HírTV-t és számos más kormánypárti médiumot tulajdonló, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. új vezetősége egy e-mailben ismerkedő találkozóra invitálta csütörtökre, tegnapra a médiavállalat munkatársainak egy részét. Az ismerkedő találkozó azonban legalább egy tucatnyi ember esetében valójában elbocsátást jelentett. Ugyanis a találkozón, ahová sorra, néhány perc különbséggel érkeztek a munkatársak, közölték legalább 12 fővel, hogy nem tartanak igényt a munkájukra.

Voltak az érintettek közül néhányan, akiknek nem egyből felbontották a munkaviszonyát, hanem felajánlottak nekik valamilyen álláslehetőséget, de miután főleg olyan területeken helyezkedhettek volna el házon belül mint például a hírhamisításairól hírhedt Origo vagy a Magyar Nemzet, ezt végül visszautasították, így végül elbocsátották az érintetteket – igaz a távozásokra formálisan közösen megegyezéssel kerül sor, de közel sem a munkavállalók kezdeményezésére.

Forrásaink azt is elképzelhetőnek tartják, hogy akár ennél több ember munkaviszonya is megszűnhet a médiavállalatnál a közeljövőben.

Mint arról a Media1 elsőként múlt héten beszámolt, a vezérigazgató, a tavaly kinevezett Szabó László múlt heti lemondása után a médiacégtől további 5 igazgató is távozott éppen egy héttel ezelőtt. A közel félezer médiamárkával rendelkező médiavállalat irányítását az a Kálmán Erika viszi múlt hét óta elnök-vezérigazgatóként, aki a Mediaworkshöz tartozó Népszabadság öt évvel ezelőtti bezárásának idején bizalmi embere volt Henrich Pecinának, a csalásért jogerősen elítélt osztrák üzletember-szélhámosnak, aki a lap bezárásakor a Mediaworks tulajdonosaként szerepelt a cégnyilvántartásban, mielőtt pár napra rá átkerült a vállalat Mészáros Lőrinchez, Orbán Viktor felcsúti barátjához.

A bezárás előtt a Népszabadság munkatársainak még azt mondták, másnap a Futó utcai irodaépület helyett már a Bécsi úti felújított székházban kezdhetik majd meg munkájukat. Ám belépőkártyájukat letiltották, és sor került a lap bezárására, elbocsátására, a munkatársakat pedig motoros futárok keresték fel, hogy munkaviszonyaik felfüggesztéséről egy iratot kézbesítsenek részükre.

A mostani elbocsátások stílusa – vagyis az, hogy ismerkedni hívták be az elbocsátottakat, és nem voltak velük előzetesen őszinték – a Népszabadság bezárását megelőző nagy átveréshez hasonló.

Nem csak a Mediaworksnél zajlottak nagy személyi mozgások. Mint arról a Media1 beszámolt, ezekben a napokban az MTI külpolitikai szerkesztőségében a napokban 8-ra ugrott a távozók száma.

Épp ma jelent meg arról is információ, milyen körülmények között került sor Szabó László távozására a Mediaworks vezérigazgatói éléről.

Még több hír található a Media1.hu-n.

Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Borító: Mediaworks-felirat. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások