fbpx
A TV2 Tények videójában helyreigazítást közölnek az RTL Magyarország kapcsán

Pert nyert az RTL Magyarország a TV2 Csoport ellen – helyreigazításra kényszerült a HírTV Online is

A TV2 Tények 3 perc 41 másodperces riportban hazugságokat közölt az RTL cégeiről, ezért helyreigazításra kényszerült. Hazugságokat közölt a HírTV Online is.

A TV2 Tények internetes oldalán, a www.tenyek.hu internetes oldalon jelent meg az alábbi, a Media1 egyik olvasója által megtalált helyreigazító videó, melyben Szentpéteri Eszter műsorvezető ismerteti, hogy a TV2 Tények lekérhető videós szolgáltatása 2019. június 2-án, 19 óra 14 perckor elhangzott, 3 perc 41 másodperc időtartamú videóban valótlanságokat közölt  az RTL Magyarországról.

A valótlan tartalmú riport Hatalmasat bukott az RTL címmel hangzott el. A valótlanság, melyet végül a TV2 kénytelen volt helyreigazítani, az M-RTL Zrt., az R-Time Kft. és az RTL Services Kft. kapcsán is valótlanságokat tartalmazott.

„Valótlanul híreszteltük, hogy az RTL úgy döntött, mostantól fogadják azokat a társadalmi célú hirdetéseket, amelyeket korábban elutasítottak. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy külföldre szervezték ki a kábelcsatornákat, és így 200 millióval kevesebb reklámadót fizettek be a magyar költségvetésbe.”

Lapunk megtudta azt is, hogy a TV2 nem önként igazított helyre, hanem csak miután elvesztette a sajtópert, melyet piactársa indított ellene.

Egyébként a KESMA-hoz tartozó HírTV weboldalán is elérhető egy nagyon hasonló tartalmú helyreigazítás, melyben ez áll:

Helyreigazítás: A Hír Tv Online-on 2019. június 2. napján „Hatalmasat bukott az RTL Klub” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az RTL Klub éveken keresztül elutasította a kormányzati hirdetéseket. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Magyarországon sugárzott kábelcsatornák tevékenységének más országba történő kiszervezése következtében a magyarországi RTL leányvállalatok 2017-ben nagyságrendileg 200 millió forinttal kevesebb reklámadót fizettek be a magyar költségvetésnek, mint amit kiszervezés nélkül fizettek volna meg a 2017-es adóévre vonatkozólag.

Még több hír és cikk érhető el a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról! Követhet bennünket Facebookon és akár RSS segítségével is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások