fbpx
Tv2

Ezekre készül a TV2

A Piramis, Bezár a bazár, Love Bistro, Dancing with the Stars, Nicsak ki vagyok, Bödörék, a Farm, Sztárban sztár, Hegyi doktor, Mintaapák, Nicsak, ki vagyok? - csak néhány műsorcím azok közül, melyek idei képernyőre tűzéséről beszélt egy minapi interjúban Fischer Gábor, a TV2 Média Csoport programigazgatója, aki elárulta azt is, hogy ki kerül az eddigi főszereplő, Fenyő Iván helyére a Mintaapák című sorozatban, vagy hogy Marsi Anikó hamarosan újra látható lesz a Tények műsorvezetői székébenb.

Beszélgetés jelent meg nemrégiben Fischer Gáborral, a TV2 Média Csoport programigazgatójával az Origón. A beszélgetés elején Fischer Gábor megdicsérte a kollégáit a koronavírus alatti helytállás miatt, utalt rá, hogy az elmúlt hetekben a nézettségi mutatók alapján a TV2 erősebben tudott teljesíteni, mint az RTL Klub, majd a beszélgetés érdemi részében tett néhány bejelentést a következő időszakról, például, hogy

hamarosan képernyőn lesz a Stohl András vezette vetélkedő,  A Piramis.

Azóta a TV2 sajtószobájában már látszik az is, hogy a labdás game show a TV2 sajtószobája szerint kevesebb mint két hét múlva, már június 2-n 19:30-tól képernyőn lesz, majd azután minden hétköznap ugyanebben az időpontban lesz látható azok számára, akik a csatornára kapcsolnak. Ez az a műsor, amelynek kapcsán annak idején jókora szócsatája volt a csatornának az RTL Klubbal, mert az RTL Klubnál úgy vélekedtek, a TV2 lemásolta az RTL Klub A Fal című műsorát. (A koppintás vádját a TV2 visszautasította, mindenesetre a két műsor azonos időpontban és hasonló jellegű díszlettel került adásba, pont mint nemrégiben az RTL-es és a Tv2-s maszkos műsor.)

Stohl András, A Piramis műsorvezetőjeként
Stohl András, A Piramis műsorvezetőjeként

A beszélgetésből kiderült, hogy az egyébként június 1-jéig, pünkösdhétfőig képernyőn lévő Exatlon Hungary című dominikai sportvetélkedő stábja a koronavírus miatti korlátozások ellenére biztonságban hazatért Budapestre. A Palik László vezette sportvetélkedővel amúgy nagyon elégedettek voltak, de erről még később lesz szó.

Marsi Anikó még karanténban, de hamarosan a Tények műsorvezetői székében

Azt is mondta Fischer Gábor, hogy Marsi Anikó, a TV2 Tények című műsorának műsorvezetője hamarosan újra képernyőn lesz. Ő jelenleg a külföldről való hazaérkezése miatt még karanténban van, de ha az egészségügyi előírások lehetővé teszik, találkozhatnak vele azok, akik a csatornára kapcsolnak.

Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója
Marsi Anikó, Gönczi Gábor, a Tények műsorvezetői és a Tényeket felügyelő Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója korábban. (Tv2 sajtószoba/Media1-archív)

A járvány miatt videótelefonon jelentkeznek be egyes színészek a Jóban Rosszban című sorozatban

A programigazgató megemlítette, hogy a nemrég újraindított Jóban Rosszban forgatáson nem minden szereplő tudta vállalni, hogy a járvány ellenére is szerepel, van, aki vidék vagy külföldön tartózik, de közülük van olyan szereplő, aki videótelefonon bejelentkezik majd a kórházas sorozatba, ezzel is reagálva a járványra.

A Jóban Rosszban forgatásának újraindulása
A Jóban Rosszban forgatásának újraindulása

Júliusban indulhat újra a Mintaapák forgatása, de csak ősszel lehet újra képernyőn

A programigazgató elmondta, hogy előreláthatólag júliusban folytatódik majd a jelenleg kényszerszüneten lévő Mintaapák forgatása.

Arra, hogy miért cserélték le Fenyő Ivánt, a főszereplőt, csak a korábbi nyilatkozatot ismételte meg, hogy a TV2 vezetősége úgy döntött, hogy a folytatásra nem hosszabbítja meg Fenyő Iván lejárt szerződését, de újdonságként elmondta, hogy az  eddigi Fenyő által megtestesített Szalay Géza karakterét a továbbiakban Kamarás Iván fogja alakítani.

A TV2 Mintaapák c. sorozata
A TV2 Mintaapák c. sorozatának egy korábbi epizódja

Hogy van-e olyan szereplő, akivel még nem egyeztek meg a folytatásról, azt mondta a programigazgató, hogy a színészek többségével egyeztek meg eddig, de a programigazgató szerint sok színész és közreműködő számára fontos megélhetési forrás a sorozat, pláne most, mert kevesebb szinkronmunka van és színházak újranyitása is kérdéses, ezért is sokan inkább igent mondtak a felkérésre.

Fischer Gábor azt is mondta az Origónak, hogy a Mintaapákból 25 epizód forgatókönyve van eddig készen, de már folyamatosan írják a folytatást, így mire indul a forgatás, már 50 epizód forgatókönyve is készen lesz. A programigazgató számításai szerint szeptemberre már biztosan lesznek további részek készen, de hogy a nézők mikor is láthatják a sorozatot, az több mindentől függ, de rajta vannak, hogy a rajongók minél hamarabb láthassák kedvenc sorozatukat.

Nem voltak nyitottak a nézők a #maradjotthon műfajára

Arra a kérdésre, hogy a #maradjotthon című karantén-realityból eleve csak 13 részt terveztek-e, a programigazgató azt mondta, hogy pár rész után az látszott, hogy az emberek erre a műfajra a jelen helyzetben nem annyira kíváncsiak, mert szórakoztató tévéműsorokat szeretnének inkább nézni.

Tóth Gabi énekes, a #maradjotthon műsorában
Tóth Gabi énekes, a #maradjotthon műsorában, az otthonában

Fischer ezután odaszúrt a versenytárs RTL Klubnak, mondván úgy tűnik, jobban döntöttek, mint ők, akik több ilyen karanténos tartalmat is gyártottak, de nem hozzák az eredményt. A programigazgató hozzátette, hogy a #maradjotthon c. műsor esetében az okozott számára elégedettséget, hogy villámgyorsan elő tudták állítani a tévés tartalmat úgy, hogy nem nagyon volt meg a szokásos fizikai jelenlét. (Lásd a Media1 a műsor kulisszatitkait bemutató korábbi cikkét.)

Fischer szerint ez a műsor teszt volt arra is, ha valaha újból szükség lenne ilyen karanténos megoldásra.

Ősszel folytatódhat az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár

Szóba kerültek Bödörék, azaz az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozat is, amiről azt mondta a programigazgató, hogy jó döntés volt május 1-jén leadni a premier részét, mert a TV2 számára rég nem látott nézettségi sikert értek vele.

A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre
A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre

Arra, hogy mikor lesznek láthatók a további, jelenleg forgatás alatt lévő részek, azt mondta, a terv az, hogy a sorozat ősszel folytatódik, de hozzátette a programigazgató: hacsak a helyzet nem írja majd felül.

Eredetileg már tavaszra tervezték a Bezár a bezár folytatását, de a járvány miatt inkább áttették őszre

A visszatérő és már korábban leforgatott Bezár a bazárról a TV2 programigazgatója azt mondta, hogy ez a csatorna egyik legsikeresebb vetélkedőműsora, már több szériája is rekordnézettséggel futott. Ezt eredetileg a tavaszi szezonra tervezték, de miután látták, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetnek negatív kereskedelmi hatása is lesz, eltolták az őszi szezonra.

A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba
A TV2 Bezár a bazár című műsora. Fotó: tv2 sajtószoba

A TV2 programigazgatója szerint az RTL Klub történelmi mélységbe került

Fischer szerint racionálisabb döntés volt az Exatlon Hungary-ból kicsivel hosszabb epizódokat gyártani, és jót tett a nézettségnek is, ugyanis ennek köszönhetően tudta a TV2 18-49-en, 4+-ban és 18-59-ben, egész napon és főműsoridőben is megverni az RTL Klubot idén május 1. és 17. között. Fischer szólt arról is, hogy a TV2 a jelenlegi jó eredményeknek köszönhetően május 18-ra az egész napot tekintve már éves átlagban is vezet 18-49-ben az RTL Klub előtt (Ez a főműsoridőre, amikor a magyarok leginkább tévét néznek, nem igaz, ott az RTL Klub mondhatja magát továbbra is piacvezetőnek éves szinten.)

TV2 Exatlon Hungary
A TV2 Exatlon Hungary című műsorának egyik jelenete

A programigazgató azt mondta, hogy ezek az eredmények igazolják, hogy a 2016-ban elkezdett építkezős stratégia működik, mivel folyamatosan javulnak a csatorna eredményei, méghozzá „kétségbevonhatatlanul, és jól látszik, hogy a versenytárs aktuális hétköznap esti tartalmai nem tudják felvenni a nézettségi versenyt a TV2-vel”.

Fischer Gábor szerint úgy még értékesebb a TV2 győzelme, hogy nemcsak válságprogramokat győznek le, hanem összességében az RTL Klub teljes tavaszi műsorstruktúráját. Az eredmény Fischer szerint feltételezhetően akkor is hasonló helyzet lenne, ha a Konyhafőnök nem kerül őszre a vírushelyzet miatt, mert akkor a Bezár a bazár című műsorral versenyezne, ami a programigazgató szavai szerint tavaly sikeresen legyőzte.

Fischer a nézettség kapcsán az interjúban kijelentette az Origónak, hogy „a hétköznapokon jelentős a TV2 előnye, az RTL Klub történelmi mélységbe került”.

(Azt Fischer már nem tette hozzá, de a korrektség kedvéért nem árt megemlíteni, hogy ez csak néhány hete van így főműsoridőben és Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese azt mondta egy pár napja megjelent indexes interjúban, tudatosan engedték el most egy rövid időre az RTL Klub teljesítményét, mert az őszi szezonra koncentrálnak, egyes prémium műsorokat, például A Tanárt és az Apatigrist a járvány miatt áttették arra az időszakra, meg amúgy az év jelentős részét eddig megnyerték a főműsoridő tekintetében, ezért most nem kell a nézettségi toplisták tetején lenniük, mert így is piacvezetők a megnyert esték számát tekintve.)

Újra lesz Hegyi doktor – újra rendel

A nyarat illetően a TV2-s programigazgató megemlítette, hogy a Piramis új részein kívül érkezik a nyár folyamán a Hegyi doktor – újra rendel című sorozat is, Magyarországon még nem vetített premier epizódokkal.

Ősszel érkezik a Sztárban sztár és megint lesz maszkos show, a Nicsak, ki vagyok?

Az őszi terveket illetően a programigazgató arról is beszélt, hogy érkezik több nagyszabású showműsor is. Bár egy nappal az origós interjú előtt a SorozatWiki azt írta, hogy a Sztárban sztár, pontosabban annak Sztárban sztárban sztár leszek elnevezésű változata idén várhatóan elmarad a járvány miatt, Fischer Gábor az Origónak azt mondta: két év pihenő után visszatér az eredeti Sztárban Sztár, és az idén megismert maszkos, jelmezes műsor, a Nicsak, ki vagyok? is új évaddal jelentkezik az ősszel.

A TV2 Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada című műsorának 3. adása a Virággal
A TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorának 3. adása a Virággal

A programigazgató ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy még bármi felülírhatja a terveiket, ez a koronavírus egyik tanulsága. A beszélgetésben ezután az Origo feltette azt a kérdést, hogy nem tartanak-e attól, hogy az RTL Klub megcsinálja az Álarcos énekes 2. évadát, pláne ha ismert lesz, hogy a TV2 a Nicsak, ki vagyok? új évadára készül. Fischer Gábor erre azt mondta, hogy ők eddig még nem jelentették be, de feltételezése szerint vizsgálják az X-Faktor lehetséges alternatívái között.

„Lehet, hogy azzal most segítjük a döntésüket, ha elmondjuk, hogy mi az ősz második felében tervezzük képernyőre tenni” – mondta Fischer.

(Korábban a két csatorna között A Fal és A Piramis c. műsorokhoz hasonlóan sajtó előtti szócsata volt arról, hogyan is alakult úgy, hogy az RTL Klub maszkos showjával azonos időpontra kerül a TV2-s hasonló showja. Mindkét csatorna a másikat vádolta azzal, hogy leköveti a másik programelképzelését.)

Love Bistro, Dancing with the Stars és a Farm

A beszélgetés további részében Fischer említést tett arról, hogy megvásárolták a BBC táncos formátumát, a Dancing with the Starst. (Ez alapján a formátum alapján készült az RTL Klubra a Szombat esti láz annak idején.) A TV2-n induló showról lásd korábbi kapcsolódó részletesebb hírünket.

Dancing with the Stars
Dancing with the Stars

A szezon másik újdonságaként harangozta be a TV2 programigazgatója a Love Bistro című műsort, ami egy történetközpontú gasztroreality lesz. A versenyben részt vevő párok kapcsolati dinamikája legalább ugyanakkora szerepet kap a műsorban, mint az általuk elkészített ételek. A műsort a Rubin Kristóf nevével fémjelzett Free Monkeys Production gyártja.

Megvásárolta továbbá a TV2 a Farm című reality jogait is, amit a TV2 az ősszel készül bemutatni. Ezt az IKO Műsorgyártó készíti a TV2 számára.

Fischer azt mondta, ezek a műsorok méltó kihívói lehetnek az RTL Klub műsorainak, a Nyerő Párosnak, a Konyhafőnöknek és a Drága örökösöknek.

Ázsia Expressz: Talán az év végén

Az Origo munkatársa ezután az Ázsia Expresszről érdeklődött, amit korábban a TV2 elhalasztott. Erről azt mondta most a TV2 programigazgatója, hogy igaz ugyan, hogy elhalasztották a forgatást a COVID-19 miatt, de folyamatosan konzultálnak a jogtulajdonossal, a szervezővel, és bíznak benne, hogy akár év végén megvalósulhat.

Ázsia Expressz, Ördög Nóra műsorvezetésével a TV2-n
Ázsia Expressz, Ördög Nóra műsorvezetésével a TV2-n
fotó: TV2 sajtószoba

Több új magyar sorozat is jöhet

A beszélgetésben a TV2 programigazgatója azt is mondta, hogy több új, heti sorozat is előkészületben van 2021-re, illetve elárulta, hogy a jövő év tavaszának vége felé elindul az újkori TV2 második magyar napi sorozata.

Fischer azonban nem mondott semmi többet erről, így sem azt, hogy kik szerepelnek majd benne, sem azt, hogy milyen lesz, mert még korai lenne.

Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója
Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója. Fotó: Tv2 sajtószoba

Ezek érkeznek a SuperTV2-re és a TV2 Comedy-re

A TV2 Média Csoport programigazgatója azt is mondta, hogy a SuperTV2 nevű csatornájukra ősszel új saját gyártású műsor érkezik, a MasterChef VIP 2. évadát láthatják majd itt a nézők.

A TV2-s vezető megemlítette továbbá, hogy május 18-án átkereszelték a Humor+ csatornát TV2 Comedy-re, ahová országos tévépremierrel jön nyáron a Moone Boy című Emmy-díjas vígjátéksorozat.

Szintén országos premierrel kerül nyáron képernyőre a Zsenik közt (Outmatched) című 2020-as, vadonatúj 10 részes családi vígjáték is, Jason Biggs és Maggie Lawson főszereplésével. Népszerű sorozatok közül hétköznap esténként érkezik az Így jártam anyátokkal. Szombat esténként 21 órától továbbra is a filmeké lesz a főszerep.

Építik tovább a sportfólió építését

A programigazgató az interjú végén egyébként nem akarta elárulni, hogy milyen sportjogokat szerzett a következő időszakra a Spíler 1 és a Spíler 2, a TV2 Csoport két sportcsatornája, csupán annyit mondott erre, hogy folytatják a sportportfóliók építését, és a jelenlegi sportjogaik tekintetében hosszú távon gondolkodnak.

A vírushelyzet miatt a sportesemények is veszélybe kerültek, de a korlátozások enyhítésével rövidesen újraindulnak a futballbajnokságok is, így a Spíler-csatornák nézői számos új, premier tartalomra számíthatnak.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások