fbpx
tévé, távkapcsoló, tv

Nagyon rossz hete volt az RTL Klubnak, a TV2 végigtarolta szinte az összes napot, a Bödörék lett a hét legnézettebb műsora

Bár az RTL Klub általában nyerni szokta a heti főműsoridős nézettségi versenyt, a múlt héten erre egyetlen napon volt csak képes. Ezúttal alig találni RTL-es műsort a hét legnézettebb tévéműsorainak listájában, miközben a TV2 új sorozta, a Bödörék rögtön a hét legnézettebb műsora címet szerezte meg. Kikapott a Barátok közt, a Válótársak ismétlése és a Mellékhatás nézettsége is elmaradt a TV2-n vele szemben sugárzott műsortól.

A magyarországi mérőműszeres nézettségmérést lebonyolító Nielsen Közönségmérés adatai alapján 9,7 százalékos átlagos heti közönségarányt ért el az RTL Klub a 18. héten a kereskedelmileg kiemelten figyelt 18 és 49 év közötti korcsoportban, miközben a TV2 13,5 százalékos közönségarányt produkált, vagyis ezúttal a TV2 nyerte meg a heti nézettségi versenyt.

Az RTL Klub egyedül a szombat esti főműsoridőben vonzott több nézőt a TV2-nél, amikor is az RTL Klub főműsoridős közönségaránya 11,0 százalék lett, míg a TV2 9,5 százalékot ért el.

A Válótársak ismétlése és  a megújult Barátok közt is rendre kikapott

Az RTL Klub láthatóan nagyon megsínylette, hogy véget ért a jól teljesítő Drága örökösök és a Bátrak földje, mivel a Válótársak ismétlése, illetve az új tavaszi műsorkínálat kevesebbeket érdekelt a TV2 műsorkínálatánál, mely hétköznap az Exatlon Hungary sportvetélkedőre és a Pénzt vagy éveket című gameshow-ra épül. Az új, az eddigihez képest korábbi kezdési időpontra időpontra helyezett Barátok közt is egyfolytában kikapott a TV2 műsoraitól, pedig épp most újult meg jelentősen az RTL Klub sorozata, mely új főcímdalt és látványvilágot kapott.

  • Hétfőn az RTL Klub 10,6, a TV2 15,3 százalék,
  • kedden az RTL Klub 9,4, a TV2 13,9 százalék,
  • szerdán az RTL Klub 10,1, a TV2 12,7 százalék,
  • csütörtökön az RTL Klub 8,3 százalékával szemben a TV2 13,3 százalék,
  • pénteken az RTL Klub 9,3, a TV2 16,1 százalékos közönségarányt ért el főműsoridőben, azaz este 7 és 23 óra között a 18-49-es korcsoportban.

    RTL Klub, Barátok közt
    A megújult és új időpontra helyezett Barátok közt is kikapott

Bödörékkel tarolt a TV2 pénteken

A pénteken különösen erős TV2-s nézettséget a csatorna az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (Bödörék) című új magyar sorozat premier részének köszönhette, ami 485.680 nézőt vonzott, és 28,6 százalékos közönségaránya volt, így a hét legnézettebb műsora címet is megszerezte.

A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre
A TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatában Bödörék elindulnak Budapestre

Szombaton győzni tudott az RTL Klub, de a Mellékhatás című sorozata kikapott

Szombaton a Made in Karantén az RTL Klubon ugyan 11,8 százalékos közönségaránnyal győzni tudott a vele szemben a TV2-n futó Ferdinánd című amerikai animációs vígjátékkal szemben, de a Mellékhatás című magyar fejlesztésű sorozat 12,1 százalékos közönségaránya kicsivel ugyan, de elmaradt a Ferdinánd akkorra már megemelkedő nézettségéhez (12,6%) képest, így a sorozat a megelőző hét után újra kikapott a rivális csatornától. Sovány vigaszt jelenthet persze az RTL szempontjából, de azért úgy korrekt, ha hozzátesszük, hogy az interneten az RTL Most kínálatában a Mellékhatás a 7. legnézettebb tartalom volt, 21 ezer videómegtekintéssel. Az viszont fontosabb, hogy az RTL Klub ennek ellenére tudta megnyerni a szombatot, amihez ugyanakkor az RTL Híradó erős teljesítménye is kellett (RTL Híradó: 18,6 vs TV2 Tények 11,6%).

A Mellékhatás első epizódjának egyik jelenete
A Mellékhatás megint kikapott

Vasárnapra visszaszerezte a vezetést a TV2

Vasárnap az RTL Híradó ugyan szép, 19,4 százalékos közönségarányt ért el, miközben a TV2 Tények című műsora csak 13,9 százalékot, de a Maradj haza magadnak! című karanténműsort egy amerikai vígjáték, a TV2-n vetített Nagyfiúk is meg tudta előzni. (RTL Klub: 9,5 százalék, Nagyfiúk 11,8).

Az új karanténos sorozat, a Segítség! Itthon vagyok! hiába lett szórakoztató, mert csak 10,3 százalékos közönségarányt produkált, miközben a TV2-n vele szemben az amerikai vígjáték ekkorra már 14,5 százalékot teljesített, vagyis még növelte is a közönségarányát.

Az RTL Klub induló saját gyártású sorozata, a Segítség! Itthon vagyok! előzetesének részlete
Kikapott a Segítség! Itthon vagyok!

Később a The Commuter: Nincs kiszállás című angol-amerikai thrillerrel sem tudott erőt mutatni az RTL Klub, ugyanis a Nagyfiúk  nézettsége ekkor már 17,4 százalékra emelkedett a TV2-n, míg az RTL Klubon a thriller az éppen televíziót nézők 10,8 százalékát érdekelte az első fél órában, és később még csökkent is. Az Éjszakai hajsza ugyancsak kikapott a TV2-n akkoriban vetített Fák jú tanár úr! című német vígjátéktól.

Az RTL Klub vasárnap esti átlagos főműsoridős nézettsége 9,6 százalék lett, míg a TV2 13,3 százalékot tudott felmutatni.

A nézők láthatóan megbüntették az RTL Klubot, amiért a járvány miatt A Tanár új évadát és az Apatigrist csak az RTL Most+ internetes szolgáltatásban teszi közzé közzé jelenleg, és az őszi tévés csúcsszezonra tartalékolja azokat.

Ezzel vigasztalódhat az RTL Klub

Bár az RTL Klub a múlt héten egyedül az RTL Híradó egy-egy adásával tudott bekerülni a top10 legnézettebb hazai tévéműsor listájára (lásd az alábbi táblázatban pirossal), a médiaszolgáltató azzal azért vigasztalódhat, hogy idén eddig a főműsoridős esték 70%-át ő nyerte meg (összesen 87 estét jelentett ez), míg a TV2 csak az esték 30 százalékát, 37 estét. Vigasztalódhatnak továbbá az RTL-nél ezenkívül egy-egy egyéb műsor (például a szombati Coming out vagy a Made in Karantén) saját sávjában elért győzelmeivel is.

Valójában azonban ha az RTL Klub a következő napokban is ilyen rossz teljesítményt nyújt, mint a múlt héten, akkor nem lepődnénk meg egy műsorrendi korrekción. A TV2-n ugyanis a jó nézettségeket szállító, Palik László vezette sportvetélkedőből ugyanis még több hétnyi friss rész van hátra.

TOP10 műsor a múlt héten (18. hét)
TOP10 műsor a múlt héten (18. hét)

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások