A TV2 Comedy humorcsatorna, a Humor+ utódjának logója

A TV2 elkezdte népszerűsíteni a TV2 Comedy-t, a rivális Comedy Central tulajdonosa problémásnak tartja a névhasználatot

A TV2 már promózza a humorcsatornája új nevét, ami igencsak hasonlít a versenytárs Comedy Central humorcsatorna jól bejáratott márkájához. Esélyesnek tűnik, hogy vélt védjegybitorlás miatt újra bírósági eljárás elé néz a médiavállalat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Megjelentek a TV2 weboldalán azok az előzetes videós szpotok, amelyekkel a tévés cég elkezdte népszerűsíteni, hogy indul a TV2 Comedy elnevezésű csatornája, amiről a Media1 már márciusban megírta, hogy miatta a rivális Comedy Central tévécsatornát működtető ViacomCBS médiavállalat vizsgálni kezdte egy esetleges jogi ellenlépés lehetőségét, mivel a ViacomCBS-nél úgy tartják, a TV2 tervezett csatornájának neve túlságosan hasonlít a védjegyoltalom alatt álló Comedy Central csatornára. (Szűcs László, a ViacomCBS regionális kommunikációs igazgatója nyilatkozott is erről a Media1-nek akkor).

A TV2 Média Csoport azonban a Media1 érdeklődésére azt közölte akkor, hogy nem tartja aggályosnak a két csatorna neve közötti hasonlóságot: úgy vélekedtek, a TV2 Comedy megjelölés megfelel a jogszabályi követelményeknek, ezért alkalmas arra, hogy védjegyoltalomban részesüljön.

Most pedig az előzetes videók alapján úgy tűnik, a ViacomCBS nyilatkozata egyáltalán nem tántorította el a TV2 Média Csoportot a névhasználattól, és május 18-án megtörténik az eddig Humor+ (Humorplusz) néven illetett csatornájuk átalakítása, illetve TV2 Comedy-re való átkeresztelése.

Ha védjegyvita lesz az ügyből, az nem az első ilyen lesz a TV2 körül. Korábban a TV2 például Chili TV néven indított gasztrocsatornát, amit nem tartott jogszerűnek a TV Paprikát üzemeltető AMC Networks. Az AMC Networks emiatt védjegyoltalmi pert indított a TV2 ellen, amit később jogerősen meg is nyert, így a TV2 kénytelen volt átnevezni a csatornát: ekkor lett a betűk sorrendjének felcserélése után LiChi TV belőle.

Update 05.06

Mostanra bejelentette a TV2 Média Csoport, milyen új tartalmakkal indul a TV2 Comedy humorcsatorna

Közleményt adott ki a TV2 Média Csoport, melyben bejelenti, hogy május 18-ától valóban TV2 Comedy néven működteti csatornáját. A közleményből kiderül, hogy a csatorna logója és teljes on-air arculata házon belül készült, valamint megemlítik, hogy a tartalmi megújulás ellenére a Humor+ eddigi tartalmai közül több is műsoron marad. Továbbra is műsoron lesz például a Csengetett, Mylord?, az Egy rém rendes család, A Simpson család, az Amerikai fater – amely idén új évaddal érkezik – és a BoJack Horseman, amely májusban jön premierrel. Több újdonság is érkezik majd. Május 18-án 13:40-től dupla epizóddal indul Az én kis családom, amelyet minden hétköznap láthatnak majd a nézők. Premierként érkezik a Moone Boy című Emmy-díjas vígjátéksorozat, amelyet három évadon keresztül követhetnek a TV2 humorcsatornájának nézői.

A ’90-es évek elején játszódó történet főszereplője egy elvarázsolt kisfiú, és képzeletbeli barátja. A 12 éves szőke kissrác (Martin Moone), fantáziabeli cimboráját Chris O’Dowd alakítja, aki forgatókönyvíróként is jegyzi az alkotást. „Az 1980-as és ’90-es évek fordulópontján játszódó sorozatot teljesen áthatja a kor szelleme, kedvére nosztalgiázhat a néző, miközben a kisfiú „szemüvegén” keresztül megismerheti a Moone család mindennapjait” – olvasható a közleményben.

Premierrel kerül nyáron képernyőre a Zsenik közt (Outmatched) című, 2020-as, új 10 részes családi vígjáték is, Jason Biggs és Maggie Lawson főszereplésével. A sorozatban az átlagosnak mondható szülőknek, kicsit sem átlagos – négyből hárman zsenik – gyerekeikkel kell tartaniuk a lépést, amely számos kemény, de mégis komikus szituációt gördít eléjük.

A TV2 Comedy kreatívja
A TV2 Comedy kreatívja

Hétköznap esténként érkezik az Így jártam anyátokkal. A sajátos humorú szituációs komédiát huszonnyolc alkalommal jelölték Emmy-díjra, amelyet kilencszer meg is nyert. A sorozatban olyan színészek láthatók mint Jason Segel vagy Neil Patrik Harris.

Szombat esténként 21 órától továbbra is a filmeké lesz a főszerep. Májustól olyan vígjátékok várják majd a nézőket, mint például A pláza ásza, A pláza ásza Vegasban vagy A gondozoo, a vérbeli komikus, Kevin James főszereplésével – akit a jelenleg futó Férjek gyöngye című amerikai vígjátéksorozatból már jól ismerhetnek a rajongók.

Ezek mellett francia vígjátékok is képernyőre kerül. Jönnek a Louis de Funès Csendőr-filmek, Pierre Richarddal a Magas szőke férfi felemás cipőben, és Jean Renoval a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1-2, és a Reszkess, Amerika!

A műfaj újabb francia alkotásai közül érkezik Christian Clavierrel a Romazuri, melyben egy a felesége szoknyája mögé bújó, középszerű író, – a szomszédainak köszönhetően – totálisan felbolydult mindennapjaiba pillanthatnak bele a nézők. A Dany Boon rajongóknak is érkezik néhány csemege – így például a RAID – A törvény nemében című akció-vígjáték és a Sóher című film, amelyben a Dany Boon által megformált karakter (François Gautier) olyannyira tökélyre fejleszti a spórolást, hogy még barátnőjével is szakít a születésnapja előtt, hogy ne kelljen neki ajándékot vennie.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol arról is olvashatnak, hogy alig pár nappal kinevezése után máris távozott Gát György a TV2 Mintaapák című sorozatának éléről, a showrunneri posztról, de olvashatnak arról is, hogy nagyon rossz hete volt az RTL Klubnak, ugyanis ezúttal a TV2 nyerte a múlt hetet, nem is kicsit.

Szóljon hozzá!