Az Exatlon Hungary második évadának Bajnok csapata és a műsorvezető, Palik László

Koronavírus: Dominikán rekedtek a TV2 Exatlon Hungary című műsorának kieső játékosai

A TV2-n felvételről futó sportreality stábja nem sokkal ezelőtt közleményt adott ki arról, hogy a Dominikai Köztársaságban hozott rendelkezések értelmében az országot nem tudják elhagyni a kieső játékosok. A közleményben tájékoztatást adtak a jelenlegi körülményeikről.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A TV2 sajtószobájában tették közzé nem sokkal ezelőtt ma a Palik László műsorvezette Exatlon Hungary dominikai stábjának közleményét, melyet szó szerint közlünk alább, és amiből kiderül, hogy a koronavírus miatt egyelőre Dominikán rekedt a stáb és a játékosok egy, a külvilágtól hermetikusan elzárt területen.

Palik László, TV2
Palik László, a TV2 Exatlon Hungary c. műsorának műsorvezetője (TV2 sajtószoba / archív)

„Az Exatlon Hungary forgatási munkálatai a kezdetektől fogva egy hermetikusan lezárt, fegyveres őrökkel védett területen zajlanak a Dominikai Köztársaságban.

A következő napokban adásba kerülő epizódok hetekkel ezelőtt készültek. Azonban a versenysorozat és a forgatási rend ezután sem változott. Az Exatlon Hungary stábja továbbra is azon dolgozik, hogy a hazai tévénézőknek hétköznap esténként kikapcsolódást nyújthasson ebben a mindenki számára nehéz időszakban.

A koronavírus világjárvány egyre intenzívebb terjedése miatt ugyanakkor fontos óvintézkedéseket tettünk azért, hogy a teljes magyar csapat, mind a versenyzők, mind a stábtagok épségben és egészségben vészeljék át ezt az időszakot.

Egy ideje sem a versenyzők, sem a stábtagok nem hagyhatják el a forgatás helyszínéül és a magyar csapat szálláshelyeként is szolgáló lezárt területet, senki sem érintkezhet idegenekkel. A versenyzőkre és a stábra egy kitűnően felkészült nemzetközi orvosi stáb felügyel a nap 24 órájában. Komolyan felszerelt kórházi háttér áll rendelkezésünkre, ahol a koronavírus tesztelésére is felkészültek. A versenyzők és a stábtagok szálláshelyeit fertőtlenítik. Arcmaszkok, kézfertőtlenítők és tájékoztatók kerültek kiosztásra.

A világjárvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel feloldottuk azt a szabályt, hogy a versenyzők semmit nem tudhatnak a külvilágról. Pontos és teljes körű tájékoztatást kaptak – és folyamatosan kapnak – a vírus elleni védekezésről, a járvány világszintű alakulásáról, a magyarországi helyzetről és természetesen a családtagjaikról, szeretteikről. A stáb folyamatosan kapcsolatban van a versenyzők hozzátartozóival, rendszeres tájékoztatást adunk róluk a versenyzőknek. Mindezt a forgatáson kívül tesszük, tehát a tévénézők mindezt nem láthatják, mert úgy hisszük, hogy az Exatlonnak továbbra is csak a sportról, a Bajnokok és Kihívók örök versengéséről kell szólnia.

A közelmúltban egyik versenyzőnk magas lázzal kórházba került. Az elvégzett vizsgálatok után az orvosok megállapították, hogy az ezen a területen elterjedt dengue-lázat kapta el, amelyet szúnyogok terjesztenek. Több napos kórházi felügyelet után gyógyultan tért vissza a versenybe.

A Dominikai Köztársaságban 21 regisztrált koronavírus fertőzöttről tudni, 1 haláleset történt (március 18-i adatok szerint). A kormány március 16-tól harminc napra korlátozta a ki- és beutazásokat, így a versenyből ezután kieső szereplők csak a rendelkezés feloldása után tudják elhagyni az országot. Kapcsolatba léphetnek a szeretteikkel, és a stáb mindent biztosít számukra ugyanazon a zárt, védett területen belül, ahol mindenki más is él, hogy problémamentesen és egészségügyi szempontból is biztonságosan teljen a várakozási idő.

Az utazási korlátozásokat megelőzően több tartalék játékos érkezett Magyarországról a Dominikai Köztársaságba. Ők az előírásokat betartva karanténban várakoznak, naponta esnek át orvosi vizsgálaton, és csak akkor csatlakozhatnak a versenyhez, ha egészségesek, így a személyük semmilyen veszélyt nem jelent a többi versenyzőre és a stábtagokra nézve. Amíg meg nem bizonyosodunk arról, hogy kapcsolatba léphetnek másokkal is, addig senkivel nem találkozhatnak.

Folyamatosan figyeljük a vírushelyzetet, és konzultálunk a helyi illetékesekkel.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az óvintézkedéseket tudomásul véve, és a szigorú szabályokat pontosan betartva folytassuk az Exatlon Hungary versenysorozatát.

Hitünk szerint a kialakult helyzetben nekünk ma az a dolgunk, hogy a versenyzőket és a munkatársainkat teljes biztonságban tudva, a televízió képernyőjén keresztül kikapcsolódást és ezáltal legalább pár órára megkönnyebbülést nyújthassunk honfitársainknak ezekben a nagyon nehéz napokban.”

Exatlon Hungary
Exatlon Hungary (archív)

További hírek találhatók a Media1 hírportálon, ahol ma számoltunk be arról, hogy a TV2 a koronavírus-járvány ellenére is úgy készül, a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada élő adását sugározni fogja vasárnap, míg Ausztriában a hasonló jellegű maszkos műsort már a közönség nélkül sem merik sugározni a stáb biztonsága érdekében.

A TV2 a napokban egyébként elhalasztotta az Ázsia Expressz című utazós reality-jét a koronavírus miatt.

Borító: Exatlon Hungary (archív)

Szóljon hozzá!