fbpx
Jelenet a TV2 Nicsak, ki vagyok? című műsorának előzeteséből

A TV2 Nicsak, ki vagyok? címmel az RTL Klub Álarcos énekeséhez hasonló showt indít

Februártól lesz képernyőn a TV2 és az RTL Klub hasonló jellegű álarcos showja is, még az is lehet, hogy egyszerre lesz a két műsor premierje.

Mint arról a Media1 tavaly novemberben számolt beszámolt, a Big Picture televíziós konferencián Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy az RTL Klub képernyőre tűzi Magyarországon a The Masked Singer című formátum magyar változatát. A műsort akkor még tükörfordításként, A maszkos énekes címmel emlegette a sajtó, később azonban kiderült, hogy a műsor magyar változata Álarcos énekes címmel kerül képernyőre, és mint a SorozatWiki nyomán a Media1 is beszámolt róla, a vártnál jóval hamarabb, már februárban látható lesz az RTL-en.

A nagyszabású showműsorban álarcban lévő 12 híresség énekel, és csak a show végén derül ki, kiket rejtenek az álarcok. A formátum kifejlesztője, az RTL Grouphoz tartozó FremantleMedia Limited. 

A Big Picture konferenciára tavaly november 5-én került sor, ekkor védték le az alarcosenekes.hu domént is.

 A TV2 új műsora is álarcos szereplőkkel jelentkezik, román formátumot vettek meg

A TV2 Média Csoport rá egy hónapra, december 4-én a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) levédett Nicsak, ki énekel? címmel egy ábrás védjegyet. Bár már ez a cím sokat sejtetett a védjegy-regisztrációkat követők számára azzal kapcsolatban, hogy valami hasonló dobásra készülhet a TV2, mint az RTL Klub, mostanra a SorozatWiki megtudta, hogy tényleg az RTL Klub által bemutatni kívánt Álarcos énekeshez nagyon hasonló formátumról van szó, és a TV2 szintén februárban fogja bemutatni.

Ám a levédett védjegy ellenére a show nem ezzel az eredetileg tervezett Nicsak, ki énekel címmel? címmel, hanem azt némiképp megváltoztatva, Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada címmel érkezik majd.

A TV2 YouTube csatornáján már látszik is egy előzetes a hamarosan képernyőre kerülő Nicsak, ki vagyok? című showműsorról.

A TV2 és az RTL Klub tehát ismét egymáshoz két nagyon hasonló formátumot indít egymással szemben, ami megmagyarázhatja azt is, miért hozta előrébb az RTL Klub a saját showját ahhoz képest, mint ami várható volt Kolosi Péter előadása alapján, amelyben még arról beszélt, hogy a The Masked Singer magyar győztesét az év végéig ismerhetjük meg.

Érdekesség, hogy a TV2 a megváltoztatott műsorcímet még nem kezdte el levédetni az SZTHN-nál, legalábbis még nem látszik ennek nyoma a hivatal oldalán.

A SorozatWiki szerint egyébként a TV2 a román Mysteries in the spotlight című formátumot vette meg, mely 2011-ben indult Demascarea névvel, az utóbbi években pedig Scena misterelor címmel volt látható a román Antena 1 csatornán.

Csapatok küzdenek majd a TV2 showjában

Az oldal által megszerzett leírás szerint a TV2-es showműsorban két háromfős sztárcsapat versenyez majd egymással: a feladatuk mindössze annyi, hogy felismerjék és leleplezzék a színpadi produkciót bemutató hírességeket. A dolgukat azonban megnehezíti, hogy a versenyzők látványos, külsejüket elfedő monumentális jelmezekben adják elő a produkciókat, tőlük teljesen szokatlan stílusban.

A formátum egyik érdekessége, hogy a sztárcsapatok, a stúdió közönsége és a televízió előtt ülő nézők egyszerre izgulhatnak, és együtt leplezhetik le a versenyzőket. Minden versenyző kiléte csak akkor derül ki, ha kiesnek a versenyből, addig szabad a találgatás.

Az oldal egyébként azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az RTL Klubon és a TV2-n akár ugyanazon a napon kerül majd képernyőre az Álarcos énekes és a Nicsak, ki vagyok? premierje.

A TV2 már előbb felfigyelt a műsorra, mint hogy az RTL Klub megtette a bejelentését

A TV2-nél is megerősítették, hogy érkezik az új showműsor. Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Tavaly a Budapesten megrendezett NATPE nemzetközi televíziós műsor és filmvásáron figyeltünk fel az Antena Group műsorára, ugyanis a szakmai zsűri beválasztotta 2019 három legeredetibb formátuma közé. A kollégáim azóta azon dolgoznak, hogy a magyar nézők számára szórakoztató és igazán izgalmas formában kerüljön rövidesen képernyőre”

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget a tavalyi Brandfestival konferencián. Fotó: Kummer János / Brandfestival

A Stanchev által emlegetett NATPE nemzetközi tévés konferencia egyébként tavaly júniusban volt Budapesten, vagyis ha igaz, amit Stanchev nyilatkozott, akkor a TV2 már a Big Picture-ön elhangzott RTL-es bejelentés előtt is készült az új show elindítására.

A témával foglalkozott a TV2 Tények is, ahol elmondták, hogy a nézők a TV2 Live applikációval szavazhatnak is majd.

Egyébként nem először fordul elő, hogy az RTL Klubon és a TV2-n hasonló nagyszabású show fut egymással szemben. Emlékezetes példa 2018-ból, amikor az RTL Klub lopással vádolta meg a TV2-t, amiért az RTL Klubon látható A Fal című gameshow ellen a TV2-n A Piramis című kísértetiesen hasonló műsor került adásba. A TV2 a vádakat visszautasította.

További médiahírek találhatók a Media1-en.

Borító: Jelenet a TV2 Nicsak, ki vagyok? című műsorának előzeteséből
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások