fbpx
Kiállás Márki-Zayné Vincze Felícia mellett

Pert nyert Márki-Zay Péter felesége a Ripost című lap ellen

A bíróság sérelemdíj megfizetésére és a jogsértést megállapító ítéleti rendelkezés közzétételére kötelezte első fokú ítéletében a kormánypárti bulvárlap kiadóját.

A Ripost ellen két korábbi cikke miatt indított személyiségi jogi pert Márki-Zayné Vincze Felícia jó hírnévhez fűződő jogainak megsértése miatt, melyet meg is nyert.

„A bíróság teljes mértékben nekünk adott igazat abban, hogy a cikkekkel megsértették a jóhírnévhez fűződő személyiségi jogomat azzal, hogy hazug és lejárató módon a kisgyermekek tragikus haláleseteit összefüggésbe hozták a szülésznői gyakorlatommal”

– mondta a hodpress.hu oldalnak hódmezővásárhelyi polgármester felesége, akit először három-négy éve próbált hazugságokkal lejáratni a propagada-média hasonló hazugságokkal. Márki-Zay Péter felesége nem először nyer pert hasonló ügyben, korábban például az Origo és a PestiSrácok is elvesztették pereiket, amikor hasonló rágalmakat közöltek Márki-Zaynéról. Sőt mint arról a Media1 beszámolt, az Origo még a jogerős bíróság ítélet önkéntes végrehajtására sem volt hajlandó, ezért végrehajtót kellett küldeni a portálhoz, hogy eleget tegyenek az ítéletnek.

Végrehajtót küld az Origóhoz Márki-Zay Péter felesége, mert a kormánypárti lap semmibe veszi a bíróság jogerős ítéletét

A bíróság sérelemdíj megfizetésére és a jogsértést megállapító ítéleti rendelkezés közzétételére kötelezte a Ripost kiadóját. Márki-Zayné Vincze Felícia a hodpress.hu-nak azt mondta, saját magát is meglepte, mennyi érzelem kavarodott fel benne a bírósági tárgyaláson. Arról is beszélt:

„a Ripost nem is igazán védekezett, hiszen nem is tud, de még meg sem próbálta. Beleillik a propaganda működésébe. A cél egyedül a lejáratás, a következmény pedig nem számít.”

A Ripost című lap a kormánypárti KESMA/ Mediaworks médiaóriáshoz tartozik, ahová az Origo, a HírTV, a Magyar Nemzet és az összes magyar megyei napilap is.

Gulyás Gergely szerint nincs köze a kormánynak ahhoz, hogy Putyin üzeneteit szajkózza az Orbán Viktor által nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített KESMA médiabirodalomhoz tartozó Origo

Apáti Bence szerint nem felmondás, hogy úgy döntött, nem dolgozik tovább a HírTV képernyőseként, emellett nem egy nőtől, hanem egy férfitól kellett bocsánatot kérnie az „Alíz úrról” szóló megalázó publicisztika miatt

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások