fbpx
Metropol hirdetőoszlop

Manipulált képpel járatta le a Metropol Mártha Imrét, helyreigazításra is kényszerült a lap

Helyreigazítást is kellett közölnie a kormánypárti sajtóterméknek, ugyanis több formában sem felelt meg a valóságnak az, amivel támadták Márthát.

Egy cikkben két valótlan állítást tett a Metropol nevű ingyenes, a KESMA-hoz tartozó termék Mártha Imréről, a fővárosi szuperközműholding, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezérigazgatójáról. Ezek miatt újabb helyreigazítást kellett közölniük.

„Valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre ellen négy ügyben is büntetőeljárás indult különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egy ügyben sem indult büntetőeljárás”

– írják, majd a folytatásban kiegészítik még egy aprósággal:

„Cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy egy Mártha Imre által közösségi oldalra feltöltött és általunk közölt fotón Mártha Imre »Home Office« feliratot helyezett el. A valóság ezzel szemben az, hogy a Mártha Imre által a közösségi oldalra feltöltött fotón ilyen felirat nem látható, az általunk ilyen felirattal közzétett kép manipulált, azon e felirat utólag került elhelyezésre.”

A kormánymédia 2021 decemberében vette célba Márthát, ami miatt a cégvezető sajtópereket indított, és amelyek folyományaként már idén nyáron is megjelentek az ezzel kapcsolatos helyreigazítások a Metropolban.

Beismerte a Metropol, hogy hazugságokat közölt Mártha Imréről

Február elején a bíróság nyomozást rendelt el a Metropol kiadójánál egy Mártha Imre által, rágalmazás vádjával indított perben a feljelentő indítványa alapján.

Nyomoz a rendőrség a Metropol című kormányközeli lapnál

Mártha azután indított rágalmazási pereket a Metropol és az Origo ellen, hogy a lapok luxuséletmódját kritizáló, lejárató hangvételű cikkeket jelentettek meg róla. Mártha ugyanis a sajtó-helyreigazítási pereken felül személyes adattal való visszaélés miatt is tett feljelentést.

Rövid idő alatt 6 pert nyert Mártha Imre a kormánypárti médiával szemben

Gulyás Gergely szerint nincs köze a kormánynak ahhoz, hogy Putyin üzeneteit szajkózza az Orbán Viktor által nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített KESMA médiabirodalomhoz tartozó Origo

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Metropolt hirdetnek egy oszlopon Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások