fbpx
Mártha Imre a HírTV adásában korábban.

Beismerte a Metropol, hogy hazugságokat közölt Mártha Imréről

Egy helyreigazításban egyszerre több valótlanságot is elismert a kormánypárti napilap, miután a fővárosi közműcég vezetője pert nyert a lap ellen.

Mártha Imre, a Budapesti Közművek vezérigazgatója sorra nyeri a helyreigazítási pereket a kormánypárti médiával szemben, amely több ízben igaztalanul vádolta meg – hívja fel a figyelmet egy keddi, tegnapi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks lapja, a Metropol hétfőn egy olyan helyreigazítást közölt a Mártháról terjesztett valótlanságok kapcsán, amelyben egyszerre több hazugságot is beismernek. Ezt írta a magát az „utca hangjának” nevező kormánypárti lap:

„A Metropol.hu 2022. január 5. napján »Legalább 50 milliárdos ingatlanbirodalmat rejteget a fővárosi közműcégek csúcsvezetője« címmel megjelent cikkének címével valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre legalább 50 milliárd forint vagyonnal rendelkezik.

Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre ellen három ügyben indult korábban büntetőeljárás. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre ellen egyetlen ügyben sem indult büntetőeljárás.

Cikkünkben valótlanul állítottuk azt is, hogy Mártha Imre egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt és a Vitorlás Kikötő Zrt. aranyrészvényese. A valóság ezzel szemben az, hogy Mártha Imre és egy általa tulajdonolt gazdasági társaság a kikötőt tulajdonló cég részvényeinek 3,45 százalékát tulajdonolja, Mártha Imrének a többi részvénytulajdonossal szemben semmilyen tulajdonosi előjoga, többletjoga nincsen, »aranyrészvénnyel« – mivel ilyen a Vitorlás Kikötő Zrt.-ben nincs – Mártha Imre nem rendelkezik.

Cikkünkben valótlanul híreszteltük azt, hogy Mártha Imre egy magánnyomozó közreműködésével próbálja kideríteni, hogy ki lehet az, aki széles körben elérhetővé tette a fővárosi közműcégek dolgozói számára Mártha posztjait”.

Mártha még tavaly decemberben kezdett el pereskedni kormánypárti médiumok ellen, és ezekből márciusban hatot meg is nyert.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Mártha Imre a HírTV adásában korábban. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások