fbpx
Jeszenszky Zsolt (HírTV, Polikai Hobbista) és Baranyi Krisztina (Ferencvárosi polgármester)

Megérkezett Baranyi Krisztina reakciója arra, hogy Jeszenszky Zsolt mégis bocsánatot kér a PestiSrácok / Pesti TV kecsked*gós műsora miatt

Bár pár napja Jeszenszky Zsolt, a Pesti TV volt és a HírTV jelenlegi műsorvezetője még arról beszélt a ferencvárosi polgármesterről készült, a PestiSrácok csapata közreműködésével, egy kecske és Baranyi Krisztina megd*gásának előnyeiről és hátrányairól elmélkedő műsor körül kirobbant botrány kapcsán, hogy „ha az ember k*rvának áll, akkor b*szni kell”, Jeszenszky most már másképp látja, és Facebookon kér elnézést Baranyi Krisztinától. Baranyi ezután a Klubrádióban arról beszélt, meglepi a bocsánatkérés, de azt hiába várja tőle Jeszenszky a bejegyzésében, hogy ő viszont kérjen elnézést Szalai Szilárdtól, a PestiSrácok munkatársától.

Jeszenszky Zsolt, a Pesti TV bezárása óta jelenleg már a HírTV-n látható Politikai Hobbista című műsor műsorvezetője szombat este a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, melyben bocsánatot kér a PestiTV 2020-as egyik adása miatt, melyben a PestiSrácok stábjának közreműködésével olyanokról esett szó, hogy egy kecskét vagy pedig Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert érdemes-e inkább megd*gni, illetve milyen előnyei és hátrányai lennének az állat és a polgármester meghágásának.

Többek között ennek a műsornak a felidézésel indokolta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megrendezett Fürjes-Baranyi vitán azt a napokban Baranyi Krisztina, miért tartja ócska propagandalapnak a PestiSrácokat és miért nem áll szóba a weblap munkatársaival, például pár nappal korábban az ATV Start című műsorának Szigorlat rovatában a PestiSrácoktól érkező Szalai Szilárddal.

Bemutatta a PestiSrácok kecsked*gós videóját Baranyi Krisztina a Fürjes Balázzsal folytatott élő ATV-s vitán (VIDEÓVAL!)

Jeszenszky pár napja még kiállt a szélsőségesen trágár műsor mellett, sőt rátett egy lapáttal

Pár napja még Jeszenszky Zsolt arról beszélt, hogy

„ha az ember k*rvának áll, akkor b*szni kell, És ezzel most nem Baranyi Krisztina esetleges korábbi vagy kiegészítő foglalkozására gondolok – vagy volt neki ilyen, vagy nem, ő dolga. Hanem arra, hogy aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget. És el kell viselnie. Ha nem bírja, válasszon magának más pályát. Legyen például mosónő… (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról). Amúgy a [email protected]ás vs. [email protected]ás dilemmát nem én hoztam szóba, hanem Ambrózy kolléga, de nem tudnék vitába szállni vele”,

a műsorvezető kiállt tehát a szélsőségesen trágár és Baranyit a női mivoltában támadó kecsked*ugós adás mellett, sőt rá is tett még egy lapáttal.

Aztán Jeszenszky hirtelen bocsánatot kért

Ehhez képest friss, szombat esti bejegyzésében már jóval mérsékeltebb hangnemet megütve kért bocsánatot Baranyitól a KESMA hírcsatornájának műsorvezetője, de azt is felvetette, hogy szerinte a polgármesternek Szalai Szilárdtól kellene elnézést kérnie. Jeszenszky ezt írta:

„Baranyi Krisztina politikai tevékenységének, ennek során állandósult vádaskodásainak és hisztériáinak bírálata, hazugságainak leleplezése minden esetben jogos. (Ferencváros korábbi polgármesterének részvételével mindez meg is történik egyik legfrissebb adásunkban. Ennek a posztnak most nem tárgya, így nem linkelem, de akit érdekel, a “Politikai Hobbista” YouTube csatornán megtekinthető.)

🧟‍♀️ Ellenben bárkinek a személyét minősíteni – akár seggnyalónak vagy ócska propagandistának nevezzük, akár a külsejével, női mivoltával kapcsolatosan sütünk el gúnyos vicceket – mindig az érvek, az érdemi mondanivaló hiányát mutatja.

👎 Egy korábbi műsorunkban Baranyi Krisztinára tett dehonesztáló megjegyzéseinkkel mi is átléptük a jóízlés határát. Bár a Baranyi által közölt, majd a baloldali sajtón vezényszóra végigfutott állításokkal ellentétben az inkriminált mondatok nem tőlem hangzottak el, de a későbbiekben magam is kiálltam mellettük – helytelenül.

❌ Természetesen ilyen megjegyzésekkel magánbeszélgetésekben, kocsmákban, tornatermi öltözőkben nap mint nap találkozunk. Kifogásolásuk egyszerre értelmetlen és álszent. Nincs azonban helyük a nyilvánosság előtt, egy televíziós adásban.

🙋Kollégáim, és különösen a magam nevében is ezúton kérek elnézést Baranyi Krisztinától a méltatlan megjegyzésekért.

🙏 Remélem, hasonló szellemben kér elnézést ő is Szalai Szilárdtól. És mindazoktól, akik nem osztják az ő politikai krédóját, ezért személyeskedően ócska propagandistának nevezi őket; és azoktól a kerületi képviselő testületi tagoktól – köztük a vele elvileg szövetségben lévő, de más pártokat képviselőktől – is, akiket pedig rendre hülyének, butának, fasisztának, tolvajnak minősít.

⚖️ A közbeszéd eldurvulásának megakadályozása, az ezzel szembeni kiállás nagyon is támogatandó cél. Ez azonban kétirányú utca; csakis a kettős mérce alkalmazása nélkül, a kritika mellett az önkritika alkalmazásával lehetséges.”

Baranyi Krisztina meglepődött Jeszenszky bocsánatkérésén, de nem látja okát, hogy ezt ő is megtegye Szalaival

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere ezután a Klubrádiónak nyilatkozott. Azt mondta a rádiónak, meglepi, hogy Jeszenszky Zsolt mégiscsak bocsánatot kért tőle, hiszen nem ilyennek ismerte meg őt. Azt viszont hiába várja tőle Jeszenszky, hogy ezt ő meg tegye meg Szalai Szilárddal, a PestiSrácok munkatársával szemben, mert ezzel megtagadná az üggyel kapcsolatos nyilatkozatait, illetve utóbbi éveinek kommunikációját is.

„A Szalaitól történő bocsánatkérést nagyon viccesnek találom, hiszen ezzel megtagadnék mindent, amit ebben az ügyben az elmúlt egy hétben vagy az elmúlt években tettem, és mondtam” – tette hozzá a ferencvárosi polgármester.

Baranyi azt mondta, nem kíván pereskedni az ügyben, de szerinte olyan egyenesen és keményen kell beszélni ezekről a propagandatermékekről, ahogy azt ő is tette.

Egyébként Jeszenszky Zsolt az eredeti, a [email protected]ás bejegyzését időközben elérhetetlenné tette a Facebookon.

Azt állítja Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa, az ominózus ATV-s Szigorlat előtt Baranyi Krisztina igenis felmérhette, kik lesznek jelen

Nyílt levélben állnak ki újságírók, médiaszereplők és mások az emberséges közbeszédért Jeszenszky Zsolt és a PestiSrácok kecsked*gós videója után

Kárász Róbert felmondási idejét ki nem töltve azonnal távozik az ATV-től, miután hazugsággal vádolta meg Baranyi Krisztina és a televízió sem áll mellé

Bocsánatot kér Huth Gergely és a PestiSrácok Georg Spöttle videója miatt

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások