fbpx
Jeszenszky Zsolt, a Politikai hobbista műsorvezetője

„Ha az ember k*rvának áll, akkor b*szni kell” – szélsőségesen trágáran reagált Jeszenszky Zsolt, a HírTV műsorvezetője a Baranyi-Fürjes vitára

Jeszenszky Zsolt azt reagálta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterről a tegnap esti ATV-s tévévita után, hogy „ha az ember [email protected]ának áll, akkor [email protected] kell”, majd a rá jellemző sajátos stílusban igyekezett védeni a PestiSrácok / PestiTV azon korábbi felvételét, amelyben korábban arról elmélkedtek Jeszenszkyék, hogy Baranyit vagy egy kecskét kell-e megd*gni, és melyiknek mik az előnyei, hátrányai.

Jeszenszky Zsolt, a Politikai Hobbista című, a kormánypárti médiaholdinghoz (KESMA) tartozó HírTV-n (illetve korábban az az azóta megszűnt PestiTV-n) futó műsor házigazdája egy Facebook-bejegyzésben reagált a Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökséget vezető miniszter parlamenti államtitkára közötti, sajtószabadság témakörében az ATV Egyenes beszéd című műsorában megtartott élő tévévita után.

A vita során Baranyi (az ATV hírigazgatója és az Egyenes Beszéd műsorvezetőjének kifejezett kérésére ellenére) megmutatott egy trágár felvételt, amelyen a PestiSrácok úgynevezett újságírói azon elmélkedtek a Politikai Hobbista című műsorban, hogy Baranyi Krisztinát vagy egy kecskét kell-e megd*gni, illetve ennek milyen előnyei, hátrányai lennének.

Jeszenszky a reagálásában azzal próbálja védeni a Politikai Hobbista című műsorról készült felvételt, hogy „minden épeszű ember tudja, hogy a Politikai Hobbista egy szókimondó, szatirikus politikai talk show. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, ezzel semmi baj nincs. De ez egy ilyen műsor. Ahol ilyen, és még ennél sokkal durvább dolgok is elhangzanak időnként”.

„Ha az ember [email protected]ának áll, akkor [email protected] kell. És ezzel most nem Baranyi Krisztina esetleges korábbi vagy kiegészítő foglalkozására gondolok – vagy volt neki ilyen, vagy nem, ő dolga. Hanem arra, hogy aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget. És el kell viselnie. Ha nem bírja, válasszon magának más pályát. Legyen például mosónő… (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról)”

– jegyezte meg a műsorvezető, aki ezt követően Baranyi politikai tevékenységét is hasonló vehemenciával szidta, majd végül megjegyezte, hogy

„Amúgy a [email protected]ás vs. [email protected]ás dilemmát nem én hoztam szóba, hanem Ambrózy kolléga, de nem tudnék vitába szállni vele”.

 

A vita abból bontakozott ki, újságírók vagy propagandisták-e a PestiSrácok munkatársai

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, múlt héten péntek reggel Baranyi az ATV Start című élő adásának vendégeként, a Szigorlat című rovatban meglepődött azon, hogy Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa is jelen van kérdezőként a stúdióban, majd közölte, nem nyilatkozik ócska propagandistáknak. A polgármester akkor volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, ha a két ATV-s műsorvezető, Krug Emília és Kárász Róbert megismételte Szalai szavait.

Fürjes államtitkár a Facebookon szombaton nyílt levélben bírálta Baranyit és kiállt a PestiSrácok munkatársa mellett, amire Baranyi ugyancsak facebookos nyílt levélben válaszolt vissza vasárnap, hangsúlyozva, hogy a „szennymédia” helyett inkább a sajtó mellett kellene kiállna a fideszes politikusnak. Erre Fürjes tegnap délelőtt úgy reagált, hogy szerinte nem a politikusok feladata meghatározni, hogy ki minősül valódi újságírónak.

Ezt követően került sor tegnap este a televíziós vitára a két politikus között – erről bővebben itt írtunk –, ahol Baranyi megmutatta a PestiSrácok / Pesti TV felvételét. Fürjes ekkor azt mondta, a kecskés felvétellel most találkozik először, nem ért egyet annak stílusával, és hogy női mivoltában kérdőjelezték meg Baranyit, de azt is monta, szerinte egy politikusnak ezt tűrnie kell.

Bemutatta a PestiSrácok kecsked*gós videóját Baranyi Krisztina a Fürjes Balázzsal folytatott élő ATV-s vitán (VIDEÓVAL!)

 

Frissítés

2022.11.13.

Jeszenszky Zsolt váratlanul eltávolította a Baranyi Krisztinát támadó Facebook-bejegyzést, és helyette bocsánatot kért a ferencvárosi polgármestertől, de azt is írta, azt várja, hogy ugyanezt Baranyi is megtegye a PestiSrácok munkatársával szemben. Baranyi válaszolt minderre.

Megérkezett Baranyi Krisztina reakciója arra, hogy Jeszenszky Zsolt mégis bocsánatot kér a PestiSrácok / Pesti TV kecsked*gós műsora miatt

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Jeszenszky Zsolt, a Politikai hobbista műsorvezetője.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások