fbpx
Bombás kormányzati plakátokkal teli lakóház Óbudán.

Nem indít eljárást a kormány bombás plakátjai miatt a Magyar Reklámszövetség

Az MRSZ szerint azok a plakátok a politikai reklámkampány részei, ami nem esik a szövetség Reklámetikai Kódexének hatálya alá.

Mint arról a Media1 beszámolt, Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke októberben a kormány bombás hirdetéseinek reklámetikai vizsgálatát, illetve azok eltávolíttatását kérte a Magyar Reklámszövetségtől (MRSZ), mivel azok a kormány a legújabb „nemzeti konzultációját” bombaként ábrázolt szankciókkal reklámozzák – a pártelnök szerint amellett, hogy ez ízléstelen és hazug, a reklámszövetség Reklámetikai Kódexe alapján etikai szabályokat is sért.

A párt egy, a Media1-hez is eljuttatott keddi közleményében foglalta össze a vizsgálat eredményeit. Gelencsér azt írta, első megkeresésre azt válaszolta a reklámszövetség, hogy nem fognak vizsgálatot indítani, mert az általuk megalkotott Magyar Reklámetikai Kódex szerint nem vizsgálnak politikai hirdetéseket.

A kormány nemzeti konzultációt népszerűsítő bombás plakátja Gyulán.
A kormány nemzeti konzultációt népszerűsítő bombás plakátja Gyulán is megjelent. Fotó: Kasza János / Media1.

A pártelnök felhívta az MRSZ figyelmét arra, hogy a saját etikai kódexük szerint igenis vizsgálhatják a kampányt, mert a Népszavában társadalmi célú hirdetésként jelentek meg a kormány bombával ábrázolt hirdetései. Ám a Magyar Reklámszövetség végül úgy ítélte meg, hogy amit a kormány csinál, az a kormány népszerűsítését szolgáló politikai reklámkampány.

A szövetség a válaszlevelében úgy fogalmazott, hogy „a kormány népszerűsítését szolgáló nemzeti konzultáció politikai reklámkampány és mint ilyen, nem esik a Reklámetikai Kódex hatálya alá, ezért az MRSZ Reklámetikai Bizottsága nem folytathat le reklámetikai vizsgálatot”.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások