fbpx
Hegedüs Zsuzsa nyilatkozik az RTL Klubnak.

Elhallgatja az MTI Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott lemondását és Orbán Viktorhoz intézett nyilatkozatát

Nem ez az elmúlt időszak első cenzúrája az állami hírügynökségnél.

Összesen nulla darab említést érdemelt a közmédiához tartozó MTI (Magyar Távirati Iroda) számára a tegnapi, keddi nap egyik legfontosabb belpolitikai eseménye – vette észre a hvg.hu az állami hírügynökség keresőrendszerében.

Mint ismert, Orbán Viktor Tusványoson, a „fajok keveredéséről” elhangzott beszéde miatt tegnap benyújtotta a lemondását Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott – a szociológus a miniszterelnöknek írt levelében úgy értékelt, hogy a beszéd „a legvérmesebb fajgyűlölőknek” is tetszett volna, ezért 20 éves barátságuk ellenére meg kell szakítsa a kapcsolatukat. Hegedűs később a Telexnek azt mondta, hogy szerinte faji alapú meghatározást csinált Hitler is.

Ezt mutatja az MTI 2022. július 27-én reggel 9 óra 38 perckor Hegedüs Zsuzsa nevére rákeresve.
Ezt mutatja az MTI 2022. július 27-én reggel 9 óra 38 perckor Hegedüs Zsuzsa nevére rákeresve.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks lapja, a Magyar Nemzet arról viszont beszámolt, hogy Orbán Viktor válaszlevelet küldött Hegedüsnek. Hasonlóan cselekedett az Origo.hu is.

Nem ez az elmúlt napok első cenzúrája

Mint arról a Media1 beszámolt, hétfőn a Demokratikus Koalíció (DK) közleményének publikálását tagadta meg az állami hírügynökség, ráadásul az ellenzéki párt írása szintén Orbán Viktor tusványosi beszédével állt kapcsolatban.

Az MTI-s cenzúrákra jellemző, hogy a teljes ellenzéki előválasztást is elhallgatta, a Médiatanács pedig nem lépett fel ellene.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is

Borító: Hegedüs Zsuzsa nyilatkozik az RTL Klubnak. Fotó: rtl.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások