fbpx
Az MTI logója az állami hírügynökség főoldalán.

Újabb cenzúra a Magyar Távirati Irodánál

Az MTI ismét megtagadta az ellenzéki Demokratikus Koalíció egyik közleményének kiadását.

A DK Orbán Viktor tusványosi, fajelméleti beszédére reagáló sajtótájékoztatója alapján írt közlemény kiadását megtagadta az MTI – számolt be a párt egy hétfői, a Media1-nek is megküldött közleményben.

Felidézték, hogy az MTI nem először alkalmazza a párttal szemben a cenzúra módszerét.

A DK közölte, hogy továbbra is kiáll amellett, hogy Orbán Viktor nácikra hajazó szöveget mondott Tusványoson. Hozzátették:

„az az MTI lelkiismeretén nyugszik, hogy kiszolgálja ezt a törvénytelen kormányt és annak a propagandaszócsöveként működik. Mi továbbra is az igazság pártján állunk, és nem félünk kimondani azt.”

Orbán Viktor a hétvégén többek között arról beszélt, hogy az internacionalista baloldal ideológiai cselvetése az az állítás, hogy Európában eleve „kevert fajú” népek élnek. Ez a miniszterelnök szerint egy szemfényvesztés, mert mi nem vagyunk „kevert fajúak”, hanem Európán belüli népek keverednek esetleg. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk „kevert fajúvá” válni.

Ezek után a Népszava beszámolója szerint Frölich Róbert országos főrabbi arra figyelmeztette Orbánt egy közösségi médiás bejegyzésben, hogy csak egy emberi faj van, a Homo sapiens sapiens. Frölich Róbert Pilinszky János Ravensbrücki passió című versét idézte, majd hozzáfűzte, hogy sokan mások mellett Radnóti Miklós, Szerb Antal, Gelléri Andor Endre és Rejtő Jenő is „a fajokról vallott hagymázas elméleteknek estek áldozatul”. „Sokféle faj népesíti be a bolygónkat. Két lábon, dolgozva, beszélve, és néha gondolkodva azonban csak egyetlen faj él e földön: a Homo sapiens sapiens. Ez a faj egy és oszthatatlan” – figyelmeztette Orbánt a főrabbi.

Az MTI-t működtető Duna Médiaszolgáltató nemrég váltott vezérigazgatót, és nevezték ki Altorjai Anitát, a Köztársasági Elnöki Hivatal volt sajtósát az állami médiavállalat élére. A különböző közleményeket érintő cenzúrák azonban nem most kezdődtek. Az MTI-s cenzúrákról itt érhetők el a Media1 korábbi írásai.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Az MTI logója az állami hírügynökség főoldalán. Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások