fbpx
Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója

Lánczi Tamás letiltotta a hirado.hu interjúját Skrabski Fruzsinával, mert a forgatókönyvíró megemlítette az Átlátszó főszerkesztőjét

Azért nem jelenhetett meg néhány hónappal ezelőtt a közmédiás hirado.hu interjúja Skrabski Fruzsinával, mert az interjúalany, az Áldozatok 2006 című film készítője megemlítette a beszélgetés során, hogy Bodoky Tamással közösen dolgoztak a 2006-os utcai zavargások kapcsán történt rendőrségi túlkapásokról szóló filmen.

Egy Media1 által megtalált pénteki Facebook-bejegyzésben Skrabski Fruzsina forgatókönyvíró, az Áldozatok 2006 című, a 2006-os budapesti utcai zavargások kapcsán történt rendőri túlkapásokat bemutató dokumentumfilm rendezője arra panaszkodik, hogy Lánczi Tamás mintegy fél évvel ezelőtt letiltotta a hirado.hu vele készült interjúját.

Skrabski akkortájt mutatta be Bodoky Tamással, az Átlátszó főszerkesztőjével közösen a 2006-os budapesti utcai zavargások kapcsán történt rendőri túlkapásokról szóló filmjét, majd a témára gyorsan ráugró hirado.hu interjút is készített a forgatókönyvíróval, csak aztán némi zavar támadt, mivel a beszélgetésben Skrabski nem tagadta el, hogy a film elkészítésében Bodoky (aki ezek szerint feketelistán szerepelhet az állami médiánál) is részt vett riporterként és szerkesztőként.

Lánczi Tamás, a hirado.hu főszerkesztője (aki az MTVA honlapján manapság már mint online igazgató szerepel a cég felső vezetői között) azért nem engedte megjelenni Skrabsival a beszélgetést, mert Bodoky szerinte lenézi a közmédiásokat és propagandistázza őket.

„Egyszer letiltottak egy velem készült interjút. Fél évvel ezelőtt. A hirado.hu-n. Azt mondta a főszerkesztő, Lánczi Tamás, hogy azért, mert ő haragszik Bodoky Tamásra, akivel az Áldozatok 2006-ot csináltam, mert, hogy Bodoky lenézi a közmédiásokat, propagandistázza. Bodoky meg volt említve a cikkben. Megértettem a logikát: azzal álljunk bosszút a propagandistázókon, hogy letiltjuk azt, aki Gyurcsány bűneit bemutatja, a Nemzeti Filmintézet által támogatott és a közmédiában bemutatott filmben… Bencsik Gábor tiszteletreméltó megszólalása után, mellett, a túltolt bicikliről…”

 

Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás közös filmje, az Áldozatok 2006 egyébként elérhető a YouTube-on, valamint megmutatjuk mi is.

Mint azt megírtuk, Lánczi Tamás készíti ma Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölttel azt a 45 perces interjút, ami a közmédiában lesz látható. Lánczi a közmédia előtt a fideszes propagandalappá züllesztett Figyelő című hetilapnak volt a főszerkesztője, egyébként pedig a Századvég nevű kormányközeli agytröszt elemzője.

Márki-Zay Pétert azután találta érdekes interjúalanynak a közmédia, hogy előzőleg 4 éven át nem engedték be az M1 műsorába, és csupán a választási kampány finisében kapott 300 másodperc szereplési időt, akkor is úgy, hogy beszéde előtt és után, 24 óra alatt összesen 9 alkalommal Orbán Viktor miniszterelnök beszédét ismételgették. A közmédia ebbéli súlyos elfogultságát bírálta a napokban Bencsik Gábor, a jobboldali Magyar Krónika és Demokrata munkatársa, ami után a hirado.hu-n egy névtelen cikkben kezdték el pocskondiázni Bencsiket és sorosistázni, pedig a Bencsik által megfogalmazottakkal nagyon egyetértett Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia is, és egy másnapi interjúban Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is óvatosan bírálni kezdte az MTVA-t. Érdekesség, hogy azt viszont a hirado.hu nem említette meg Bencsikről, amiről portálunk írt ma, hogy a ’90-es években Holokauszttagadó videókazettákat árult egy boltban.

Ott vagyunk Facebookon is. Kérheti tartalmainkat Telegram-csatornánkról is.

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon.
 

Borítókép: Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója. Készítette: Elekes Andor, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79630054

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások