fbpx
Bencsik Gábor az EchoTV-ben.

Kormánypárti újságíró bírálja a közmédia politikai elfogultságát

Váratlan helyről érte bírálat a közmédiát. Bencsik Gábor több dolgot is felsorolt, ami meglátása szerint nincs rendben az állami média működésével kapcsolatban.

Egy kedd délelőtt publikált Facebook-bejegyzésében fejtette ki a közmédiával kapcsolatos gondolatait Bencsik Gábor, a Magyar Krónika korábbi főszerkesztője, aki a lapnál jelenleg főmunkatársként dolgozik – vette észre a Magyar Hang.

Bencsik úgy kezdte az írását, hogy számára is örvendetes a Fidesz-KDNP újabb (immáron negyedik) kétharmados győzelme, de vesz egy nagy levegőt, és kimondja, amit a jobboldalon mindenki is tud:

„a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”.

Nem mehetnek az ellenzékiek

Kifejtette: szerinte képtelenség, hogy az ellenzéki politikusok nem tehetik be a lábukat oda, „a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg”.

Bencsik mindezt annak kapcsán mondta, hogy csütörtökön Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért listavezetője, Hódmezővásárhely polgármestere lesz az M1 és a Hirado.hu egyik közös műsorának a vendége. (Mint megírtuk, Márki-Zay a veresége után most annyi műsoridőt kap majd, amit miniszterelnök-jelöltként csak 39 év alatt kaphatott volna meg.)

Bencsik szerint ez akkor lett volna helyes, ha Márki-Zay a kampányban kap meghívást, ugyanis úgy véli, már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, „de ez is valami”. (Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje 5 percet kapott a programja ismertetésére, míg például Orbán Viktor március 15-i beszédét 24 óra leforgása alatt kilencszer adta le az állami média.)

„A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni”

– zárta gondolatait az újságíró.

Többen is hozzászóltak a bejegyzéshez

A Magyar Hang néhány érdekes kommentet is kiszúrt Bencsik posztja alatt. Hozzászólt a bejegyzéshez például Bándy Péter, a Demokrata nevű kormánypárti lap vezető szerkesztője, aki a Hirado.hu egy cikkét hivatkozta azzal a kommentárral, hogy „a labda a másik térfélen pattog”. A szóban forgó írásában a közmédia hírportálja tételesen felsorolja, hogy kiket hívtak meg április 4. és 10. között az ellenzéki térfélről, azt állítva, hogy a meghívást sokan nem fogadták el.

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi államtitkára is hozzászólt a bejegyzéshez:

„ez egy valamire való konzervatív demokratának teljesen elfogadhatatlan. Egy kertv azt csinál, amit akar, de az MTV és a Kossuth még kormánypárti értelmiségnek is szégyenteljes. Ha odakapcsolnak, az ember társaságban bukik le az asztal alá. EBESZ Ep könnyen jegyzetel”.

Épp most írtuk meg azt is, hogy távozik Bende Balázs, a közmédia vezető szerkesztője, az állami médiavállalatnál történt sorozatos és súlyos médiamanipulációk egyik szimbóluma.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Bencsik Gábor az EchoTV-ben. Fotó: EchoTV / YouTube.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások