fbpx

átlátszó

Partos Bence, a Transzparens Újságírásért Alapítvány alapítója.

Kamuzott a Transzparens Újságírásért Alapítvány alapítója az Átlátszó főszerkesztőjével készült vitán a szervezet gazdálkodásával kapcsolatban

Partos Bence, a Transzparens Újságírásért Alapítvány alapítója azt állította, transzparensen működik az általa képviselt szervezet. Azonban mint cikkünkből kiderül, ez közel sem igaz. A cikket, mely bemutatja az alapítvány különös pénzügyi hátterét és hogyan hagyják figyelmen kívül a rájuk vonatkozó jogi előírásokat, Gulyás Balázs készítette, közreműködött Szalay Dániel.

A hírhedt nyírmártonfalvai lombkorona-ösvény.

Az Átlátszó nyert a lombkoronás fideszes polgármester ellen elsőfokon

Filemon szerint a kifogásolt cikk „nem a polgármesteri tevékenységével, hanem a magánéletével függ össze”, ezért szerinte a személyiségi jogait, jó hírnevét is megsértette az Átlátszó az állításaival. A lap arról közölt cikket, hogy a fideszes polgármester az EU pénzén ott épített lombkorona sétányt, ahol nincs is lombkorona.

Katus Eszter, az Átlátszó oknyomozó újságírója

„Az adatbázist nem érdekli, hogy nő nézi vagy férfi” – interjú Katus Eszterrel, az Átlátszó újságírójával a női újságírók helyzetéről

A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó oknyomozó újságírójával beszélgetett arról, hogy mik a személyes tapasztalatai, milyen hátrányos megkülönböztetés érheti a női kollégákat, milyen beszólásokat kapnak, és hogyan kezelik ezt a mindennapokban.

Átlátszó.

Pert nyert az Átlátszó az MTI és a Magyar Nemzet ellen

A Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen helyreigazításra kötelezte a Magyar Távirati Irodát és a Magyar Nemzet napilapot, valamint annak online változatát a CÖF-CÖKA sajtótájékoztatójáról szóló tudósításaik miatt.

Budapest, 2022. december 21. Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én.

OCCRP: A magyar kormány foglyul ejtette a szabad sajtót

Egy, az OCCPR nevű, bűnözésről és korrupcióról beszámoló, oknyomozó cikkeket is publikáló weblapon napokban megjelent cikk részletesen bemutatja, hogyan próbálják Magyarországon például külföldi ügynökként bemutatni azokat, akik a kormány gyanús ügyeiről írnak.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások