fbpx
Orbán Viktor 2022.03.15-én elhangzott beszédének ismétlése 2022.03.16-án, nem sokkal Márki-Zay Péter beszéde előtt az M1-en ismételve

Kiderült, hányszor ismételte meg 24 óra alatt Orbán Viktor beszédét az állami M1

Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels nevéhez fűződik a mondás: „Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.”

Úgy tűnik, a Papp Dániel vezette MTVA-nál (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál) magukévá tették ezt a goebbels-i gondolatot, ugyanis a 444 megszámolta, hányszor ismételte meg Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én, a Békemenet betetőzésekor elhangzott beszédét az állami M1 televízió, és e szerint az élő közvetítést követő 15 órában ötször ismételték meg Orbán beszédét, de ez nem volt elegendő, és tovább növelték a tempót, és 24 óra alatt összesen 9 alkalommal adták le a miniszterelnök március 15-i beszédét.

Leadták a fideszes politikus beszédét kedden 17:28-kor, 19:00-kor, 20:32-kor, 22:26-kor, majd szerdán 7:33-tól,  8:32-kor, 9:35-kor, 11:32-kor és 14:37-kor is az M1 tévécsatornán.

Ezekről az ismétlésekről képernyőképek is készültek, amelyeken jól látszik a sugárzási időpont.

Mint arról már beszámoltunk, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt tegnap 7:55-kor, 4 év után most először betehette lábát a közmédiába, ahol pontosan 300 másodpercnyi élő műsoridőt kapott. Ez alatt a kora reggeli 5 perc alatt kellett bemutatkoznia az M1 nézőinek, kellett besűrítenie, mit gondol az elmúlt 12 évről, ismertetnie az egyesült ellenzék programját, és próbálta meg megcáfolni a róla és az ellenzékről közölt megannyi álhírt és csúsztatást.

Ahogy a fenti ismétlésekből is látszik, Márki-Zay Péter rövid tévés beszéde előtt és szinte rögtön utána is Orbán Viktor hosszú, nagy március 15-i beszédét ismételte az állami televízió.

Az M1 az ellenzéki március 15-i tüntetéssel nem volt olyan kegyes, mint Orbán Viktor beszédével. Valótlan hírt közöltek a résztvevők létszáma kapcsán, illetve olyan fotót tettek közzé, amely legalább fél órával a demonstráció kezdete előtt készült, így azt a látszatot keltették, mintha jóval kisebb lenne az érdeklődés az esemény iránt, mint ahányan a valóságban voltak. A hírhamisítás miatt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke senkiházi hírhamisítóknak nevezte a médiamanipulációban érintett munkatársakat és közzétett olyan fényképet, amelyen jól látszik, hogy jóval többen voltak, mint amit az MTI fotósa készített, és amit azután a hírhamisításhoz használt az M1, a Hirado.hu és a Magyar Nemzet.

Iratkozzon fel a Media1 Telegram-csatornájára, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

További híreket talál a Media1-en!

Követhet minket és hozzászólhat Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások