fbpx
Orbán Gáspár az Index.hu videójában 2018-ban.

Orbán Viktor fia és Siklósi Beatrix is reagált Bencsik Gábor a közmédia elfogultságát bíráló bejegyzésére

Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia határozottan egyetért azzal, hogy tarthatatlan a közmédia politikai elfogultsága. A Kossuth Rádió csatornaigazgatója viszont Bencsiket személyében kezdte el támadni.

Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is reagált arra a nyilvános Facebook-bejegyzésre, amelyben Bencsik Gábor kormánypárti újságíró, a Magyar Krónika főmunkatársa úgy fogalmazott, hogy tarthatatlan a magyar közmédia elfogultsága.

Orbán Gáspár nem egyszerűen lájkolta Bencsik bejegyzését, hanem egyenesen „szívecskézte” is azt, mely határozottan azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök fia egyetért Bencsik közmédiával kapcsolatos gondolataival – a szívecskére Stumpf András, a Válasz Online munkatársa bukkant.

A közmédia korábban sorosozni kezdett az elfogultságára vonatkozó bírálat kapcsán

Az, hogy a miniszterelnök fia hogyan reagált, azért is érdekes, hiszen a minap a közmédia Bencsik Gábor kritikája kapcsán közölte, hogy Bencsik korábban kapcsolatban állt egy Soros Györgyhöz kapcsolódó alapítvánnyal. (Egyébként a névtelen szerzőtől megjelent közmédiás kritikával láthatóan határozottan egyetértő Orbán Gáspár édesapjáról, Orbán Viktorról ez szintén elmondható, hiszen ismert, hogy Orbán Viktor korábban Soros-ösztöndíjjal tanulhatott Oxfordban.)

Ezenkívül a hirado.hu azt is írta, hogy Bencsiket is utolérte a baloldali hisztéria.

Orbán Gáspár reakciója Bencsik Gábor posztjára.
Orbán Gáspár reakciója Bencsik Gábor posztjára. Fotó: Facebook

A Kossuth Rádió csatornaigazgatója vitába szállt

Bencsik Gábor szóban forgó bejegyzéséhez Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója is hozzászólt, de ő láthatóan nagyon nem értett egyet a munkahelyét, a közmédiát ért bírálattal, és inkább Bencsiket kezdte el bírálni. Siklósi azt is állította, hogy ellenzéki agresszió történt, amikor 2018 telén képviselői igazolványuk felmutatásával ellenzéki politikusok beléptek az MTVA Kunigunda útján található székházába, és szerinte Bencsik ekkor nem állt ki ugyanilyen határozottsággal, pedig Siklósi úgy látta, hogy agresszió történt. (Valójában a közmédia jogerősen is pert vesztett az ügy kapcsán, amikor is biztonsági őrökkel kipenderítette az épületből a képviselőket.)

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió vezetője korábban, a Lillásreggeliben
Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió vezetője korábban, a Lillásreggeliben

Többek között azt is felrótta Siklósi, hogy a rendszerváltást követően Bencsik néhány évig főtitkára volt a legnagyobb hazai újságíró-szervezetnek, a MÚOSZ-nak.

„Már csak a következetesség okán jutott eszembe, hogy vajon miért nem olvashattunk Bencsik Gábortól a mostanihoz hasonló határozott kiállást akkor, amikor a közmédia épületébe szorított be minket a politikai ellenzék néhány prominens képviselője 2018 telén. Akkor, amikor jómagam is több órán keresztül az épületbe bezárva próbáltuk a kevésbé harcedzett rémült ifjú kollégákat nyugtatni az ellenzéki agresszióval szemben. Mekkora levegővételre volt szüksége akkor ahhoz, hogy tarthatatlannak nevezze ezt a megfélemlítő ámokfutást? Hmmm…Lehet, nem volt olyan horderejű jogtiprás, amellyel szemben ugyanilyen vehemenciával kellett volna tiltakoznia? Hiszen »csak« kollégákat ért példátlan politikai es fizikai támadás.
Pedig Bencsik Gábor volt MÚOSZ főtitkár is. Igaz, 1989-1997 között”.

Bencsik Gábor és Orbán Gáspár egyébként nincs egyedül a közmédiával kapcsolatos véleményével. Mint arról a Media1 beszámolt, kritikával illette a közmédia kiegyensúlyozatlanságát Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is. Nemrég az EBESZ és az ENEMO választási megfigyelői is kimondták, hogy a választásokat megelőzően a Fidesz jogosulatlan előnyökhöz jutott, és többek között a média kapcsán említettek kifogásokat.

Kasza János, Szalay Dániel

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Orbán Gáspár az Index.hu videójában 2018-ban. Fotó: Index / YouTube.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások