fbpx
Lánczi Tamás, az M1 műsorvezetője és Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt a 48 perc című műsorban

Márki-Zay Péter a bukása után 39 évnyi műsoridőt kap attól az állami M1 tévécsatornától, amelyik korábban 4 év után csak 5 percet adott neki

Most, hogy Márki-Zay Péter és az ellenzék súlyos vereséget szenvedett, hirtelen egy 48 perces műsorban is részt vehet a volt miniszterelnök-jelölt. A műsorvezető az a Lánczi Tamás lesz, aki korábban propagandalappá züllesztette le a Figyelő című hetilapot, jelenleg pedig az MTVA egyik igazgatójaként is tevékenykedik.

Az állami M1 tévécsatorna és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttér műsorában ezúttal Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért listavezetője, Hódmezővásárhely polgármestere lesz Lánczi Tamás vendége – állami médiaszolgáltató weblapján.

A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor teljes adása csütörtökönként 20:35-től látható az M1 tévécsatornán, továbbá a hirado.hu oldalon, valamint a legnagyobb közösségi- és videómegosztó oldalon is.

A műsorvezető, Lánczi Tamás politológus, a Fidesz-közeli Századvég elemzője volt, egy időben a Fidesz-közelből felvásárolt és kormánypárti propagandakiadvánnyá lezüllesztett Figyelő című hetilapnak volt a főszerkesztője. Az mtva.hu-n észrevettük, hogy műsorvezetői feladatai mellett egy ideje az MTVA egyik felső vezetőjeként ügyködik: ő az Online Igazgatóság igazgatója is.

A 48 perces műsoridő közmédiás időszámítás szerint annak felel meg, mintha az előző választásoktól eltelt volna 38 és fél év, hiszen a közmédia szerint teljesen normális és fair, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter csak a kampányban, 4 év eltelte után szerepelhetett először élő műsorban, akkor is mindössze 5 egész percen át, mindezt úgy, hogy a 130 milliárd forintból üzemelő közmédia MZP bemutatkozása körül 9 alkalommal Orbán Viktor beszédeit ismételgette, és a közrádióban minden héten valódi, konfrontatív kérdéseket mellőző, alákérdezős interjúban vehet részt Orbán Viktor miniszterelnök, illetve az M1-en egymást váltják a fideszes szakértők és politikusok, valamint egymást követik a sokszor álhíreket is tartalmazó, az ellenzéket lejárató riportok, vagy épp a Fidesz-kormányt az egekbe emelő propagandaanyagok.

A közmédia most azután invitálja be Márki-Zay Pétert, hogy rendkívül súlyos vereséget szenvedett az ellenzék a választásokon. Arról nincs szó, hogy ezzel a mostani szereplésével Márki-Zay Péter elvenné az ellenzék következő 39 évnyi szereplési lehetőségét. Tehát most „extra” szereplési időt kap – más kérdés, hogy ehhez súlyos vereséget kellett szenvednie a 6 párti összefogásnak.

A közmédiában nemrég egy másik, a választásokon vereséget szenvedett szereplőt, a Kétfarkú Kutya Pártot is behívták a 4 évenkénti 5 perces időkereten kívül.

Kérje híreinket Telegram-csatornánkról is, hogy azonnal értesülhessen a legújabb tartalmakról! Ott vagyunk Facebookon is!

További hírekért kattintson ide!

Borító: Lánczi Tamás, az M1 műsorvezetője, az Online Igazgatóság igazgatója és Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt a 48 perc című műsorban. Fotó: hirado.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások