fbpx
Ellenzéki nagygyűlés 2022.03.15-én.

„Hírhamisító senkik vagytok!” – Újabb átejtés miatt bírálja a kormányközeli sajtót Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke

Az állami M1 és a Hirado.hu, valamint a KESMA-s Magyar Nemzet olyan fotókat adott közre az egyesült ellenzék március 15-i demonstrációjáról, ami még jóval a demonstráció kezdete előtt készült, megtévesztve ezzel azokat, akik nem lehetettek jelen. A Fidesz-közeli sajtó olyanokat állított, hogy mindössze néhány ezren demonstráltak az ellenzékiek, holott a képek alapján ez biztosan nem így van.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a Facebook-oldalán számolt be a hírhamisítási esetről. Azt írja, hogy az alábbi két fotó közül a felsőn a valóság, az alsón pedig a „fideszes propaganda legújabb hírhamisítása” látszik.

A Párbeszéd társelnöke szerint a közmédiának megint sikerült hírt hamisítania, ugyanis az MTI fotósa az ellenzék rendezvényét fél órával a kezdés előtt fotózta le, és arról már nem adott közre fotót az állami médiavállalat, amikorra megérkezett a tömeg.

Szabó Tímea fideszes hírhamisítónak nevezte azokat, akik nem azt a fotót használták, amelyen a képre fel sem fért a tömeg vége.

A politikus hozzátette, ez még mindig jobb, mint amikor 2012-ben az Opera előtti ellenzéki tüntetésen a köztévé operatőre az Andrássy út másik oldalát vette fel, és azt a látszatot keltették, mintha nem lenne óriási tömeg a demonstráción.

A Párbeszéd társelnöke a Facebook oldalán közölte, hogy a kormányváltás után az általa „hírhamisító senkikként” jellemzett személyeket leváltják majd.

A hírhamisításban az MTI, a Magyar Nemzet, az M1 tévécsatorna és a közmédiás hirado.hu is kivette a részét: ezek azt állították, hogy míg a Békemeneten óriási tömeg volt, addig az ellenzék alig pár ezer embert tudott felmutatni.

Kérheti legfrissebb híreinket új Telegram-csatornánkra való ingyenes feliratkozással is ,hogy ne maradjon le a legújabbakról!

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon!

Csatlakozhat hozzánk Facebookon is!

Borító: Ellenzéki nagygyűlés 2022.03.15-én. Fotó: Malatinszky Dávid. (A borítóképen szereplő fotót az ellenzék juttatta el a media1.hu-hoz.)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások