fbpx
Szabó Tímea.

Nyomoz a rendőrség 36 kormányközeli médiamunkás és lap ellen Szabó Tímea feljelentése nyomán

A Párbeszéd társelnöke csaknem egy percen át sorolta a neveket egy videóban, akik ellen nyomozás folyik.

Egy hétfői Facebook-videóban jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője, hogy feljelentést tett amiatt, hogy a kormánypárti sajtó néhány hónapja „teleharsogta” a médiát azzal, hogy állításuk szerint ő a CIA ügynöke. (A CIA, vagy más néven Központi Hírszerző Ügynökség az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb szövetségi hírszerző szervezete – megj. a szerk.)

A politikus a videójában elmondta, hogy feljelentése nyomán nemrég kapta kézhez a II. és III. kerületi bíróság levelét, amelyben arról tájékoztatták, hogy rágalmazás vétsége miatt a bíróság nyomozást rendelt el, az iratokat pedig megküldik a BRFK III. kerületi kapitányságának azzal, hogy a következőkben felsorolt személyekkel és sajtótermékekkel szemben folytasson le nyomozást.

A politikus ezt követően egy percen keresztül sorolta az érintett újságírók és orgánumok nevét.

Ők a következők:

Deák Dániel, Rákay Philip, Origo.hu, Index.hu, Hirtv.hu, 888.hu, Metropol, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Hirado.hu, TV2 Tények, Demokrata.hu, Mandiner.hu, PestiSrácok, Vadhajtások, Infostart.hu, Bors, Beol.hu, Baon.hu, Bama.hu, Boon.hu, Délmagyar.hu, Duol.hu, Feol.hu, Kisalföld.hu, Nool.hu, Haon.hu, Heol.hu, Szoljon.hu, Kemma.hu, Sonline.hu, Szon.hu, Teol.hu, Vaol.hu, Veol.hu, Zaol.hu.

A listán szerepel Gansperger Gyula is, ám ő nem újságíró, hanem a Fidesz egykori pénzembere.

„Találkozunk a bíróságon!”

– zárta gondolatait Szabó Tímea.

Mint arról a Media1 beszámolt, korábban egy szintén Szabó Tímeát támadó, Zümmer Fülöp álnéven (valójában Szikszai Péter által) jegyzett írás miatt Toót-Holló Tamást, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét, valamint Szikszait is jogerősen elítélte a bíróság becsületsértés miatt.

Egy másik hasonló büntetőeljárás is folyamatban van: azt Czeglédy Csaba indította, és a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien az egyik vádlottja – erről itt írtunk.

Nemrég a PestiSrácok két munkatársát – egyelőre első fokon – már el is ítélte a bíróság egy másik ügyben indított büntetőeljárásban, amiről itt írtunk.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Szabó Tímea / Facebook.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások