fbpx

Jogerősen is elítélte a bíróság a Magyar Nemzet főszerkesztőjét és Szikszai Pétert becsületsértés miatt

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletben erősítette meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítéletét, mi szerint Szikszai Péter és a Magyar Nemzet főszerkesztője, Toót-Holló Tamás becsületsértés vádjában bűnösök. A bíróság egy év próbára bocsátást ró ki a Zummer Fülöp álnevet használó médiamunkásra és a kormányközeli KESMA-hoz tartozó lap főszerkesztőjére.

A Fővárosi Törvényszék friss ítéletéről az ügy sértettje, Szabó Tímea, az ellenzéki Párbeszéd társelnöke számolt be a Media1-hez is eljuttatott szerda esti közleményben, valamint a párt honlapján közzétette a bíróság jogerős ítéletét.

Az ügyben Szabó Tímea kezdeményezett büntetőeljárást, mivel a kormánypárti médiaholdinghoz tartozó Magyar Nemzetben rendszeresen Zummer Fülöp álnéven publikáló Szikszai Péter „A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése”  címmel megjelent írásban leírtakat becsületsértőnek vélte – lásd erről korábbi hírünkben részletesebben.

„A Törvényszék megerősítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletét, miszerint a »Zummer Fülöp« álnéven írt cikknek semmi köze nem volt a képviselői munkámhoz, a cikket a bíróság olyan szinten öncélúan gyalázkodónak ítélte, ami a becsület csorbítására messzemenően alkalmas. A cikk kizárólag arra szolgált, hogy engem egy kiirtandó állati faj szintjére alacsonyítson” –  írja a legújabb ítélet kapcsán Szabó Tímea a közleményében.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke
Fotó: Wikipedia

A politikus hozzátette:

„az ítéleten nem csodálkozunk. A Magyar Nemzet, Origo, PestiSrácok, HírTV és a fideszes orbáni hazugsággyár többi tagja évek óta sorra veszítik el a sajtópereket. Az viszont vérlázító, hogy a hazugságaikkal és mocskolódásaikkal sorra foglalják le a bíróságok munkáját. Szikszai és Toót-Holló bűnösök. Fontos ítélet és üzenet ez a 30-as évek gyűlölködéseit idéző kormánypártoknak és az őket kiszolgáló lakájmédiának két hónappal a választás előtt. A Magyar Nemzetben megjelent cikk, amely engem egy kullancshoz és egy kiirtandó fajhoz hasonlított a bíróság szerint is olyan időket idéz, amiket az emberiség egyszer már átélt, és ami a 20. század és talán az egész történelem legsötétebb korszaka volt. Aki ilyet leír, jóváhagy, anyagilag támogat, az bűnös.”

Szabó Tímea megemlítette: Szikszai és Toót-Holló azzal érveltek a tárgyaláson, hogy a leközölt írás egy szatíra volt, csakhogy a szatíra egy „szórakoztató”, „vidám hangvételű” műfaj, vagyis tehát a Magyar Nemzet és társai szerint ha valakit baktériumhoz vagy kullancshoz hasonlítanak, ahogy ezt a nácik anno tették a zsidókkal, az egy „vidám hangvételű” írás, vagyis akkor Goebbels, Hitler propagandaminisztere is biztosan rendkívül szórakoztató és vidám hangvételű ember volt.

A Párbeszéd társelnöke megjegyezte, tisztában van vele, hogy közszereplőként sok mindent el kell viselnie, nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet és Szikszai cikke volt 11 év képviselői munka után az első alkalom, amikor bárkivel szemben büntető- és polgári peres eljárást kezdeményezett, de „azóta több pert is indítottam a rólam folyó folyamatos kormánypárti hazudozás miatt. És ahogy ezt is, azokat is meg fogom nyerni.”

Szabó Tímea azzal zárta gondolatát, hogy „április után az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy megállítsuk a gyűlöletkeltést, a hazugsággyártást, és elzárjuk a közpénzcsapokat az Orbánt kiszolgáló lakájmédia előtt. Felszabadítjuk a közmédiát Orbánék uralma alól, és végre visszaállítjuk a sajtó szabadságát!”.

 

Az ügy előzményeiről itt érhető el a Media1 részletes írása.

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is.

Borító: Szikszai Péter (Zummer Fülöp) és Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzet főszerkesztője (jobbra)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások