fbpx
Koltay András (Médiatanács), Polyák Gábor (ellenzéki sajtókabinet), Papp Dániel (MTVA), Ungár Péter (LMP) b-j

Polyák Gábor felszólította a Médiatanács elnökét, szüntesse meg az orosz propagandát a közmédiában és távolítsa el Papp Dánielt, az MTVA hírhamisító vezérigazgatóját

Polyák Gábor, az ellenzék sajtópolitikai kabinetvezetője szerint Koltay András, a Médiatanács elnökének véget kell vetnie annak, hogy „az állami tévé Spöttlével, Nógrádival és hasonló közveszélyes hazudozókkal harsogja az orosz háborús propagandát”. Tegnap Ungár Péter LMP-s politikus is bírálta Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, akitől azt is megkérdezte, kap-e fizetséget a Kremltől az orosz propaganda terjesztéséért. Az állami M1-en korábban Hitlert emlegette az ukrán elnök kapcsán Georg Spöttle és Nógrádi György azt állította, Ukrajna indította a háborút.

Polyák Gábor egyetemi docens, az ellenzék sajtópolitikai kabinetvezetője (a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója) szombaton egy nyilvános Facebook-bejegyzésben szólította fel Koltay Andrást, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az NMHH Médiatanácsának elnökét, hogy cselekedjen, és hívja vissza Papp Dánielt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hírhamisításban személyes tapasztalattal rendelkező elnökét, aki munkáltatója a közmédiás hazugság-gépezet további döntéshozóinak, ha ugyanis ezt nem teszi, akkor ő is személyesen felelőssé válik azért, hogy a magyar állami televízió orosz háborús propagandát terjeszt olyan személyek szerepeltetésével mint Georg Spöttle, Nógrádi György.

(Az említett Georg Spöttle Fidesz-aktivista, a Fidesz-közeli Pesti TV vezető szerkesztője. Nógrádi György állandó vendége a közmédiának mint biztonságpolitikai szakértő, annak ellenére, hogy néhány éve az Index oknyomozó cikkben mutatta be, hogy egy szélhámos.)

Polyák Gábor a „Newsreel, hogyan tanítsuk a jövő újságíróit?" című konferencián Pécsen 2019. november 6-án.
Polyák Gábor a „Newsreel, hogyan tanítsuk a jövő újságíróit?” című konferencián Pécsen 2019. november 6-án. Fotó: Meixer Fanni / Media1-archív

„Az állami tévé Spöttlével, Nógrádival és hasonló közveszélyes hazudozókkal harsogja az orosz háborús propagandát. András Koltay, a te személyes felelősséged, hogy ennek azonnal véget vess. Te vagy az egyetlen, aki eltávolíthatja a magyar nyilvánosságból az MTVA vezérigazgatóját, a hírhamisításban személyes tapasztalattal rendelkező Papp Dánielt, aki a munkáltatója a hazugság-gépezet további döntéshozóinak. A törvény szerint bármikor visszahívhatod az MTVA vezetőjét, és a törvény szerint a te kizárólagos, egyszemélyi döntésed, hogy egy tisztességes embert nevezel-e ki a helyére. András, nem kell, hogy erről bárkit megkérdezz, nem kell egyeztetned senkivel., ne várd a parancsot vagy az engedélyt. Az a helyzet, hogy a törvény a te kezedbe adja ezt a hatalmas lehetőséget. Ha nem élsz vele, akkor tudatosan részt vállalsz a hazugságokban.”

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának megválasztott új elnöke (j) esküt tesz, mellette Bartóki-Gönczy Balázs, a Médiatanács új tagja (b) az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. Mögötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (hátul, j).
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának megválasztott új elnöke (a képen jobb oldalon) esküt tesz, mellette balra Bartóki-Gönczy Balázs, a Médiatanács új tagja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. Mögötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (hátul, j). Fotó:  MTI/Kovács Attila

Ungár Péter is kiakadt

Pénteken egyébként Ungár Péter, az LMP politikusa nyílt levélben kérdezte meg az MTVA vezérigazgatóját, Papp Dánielt arról, hogy kapott-e pénzt a Kremltől, hogy kiszolgálja az orosz érdekeket. Ungár a 24.hu erről szóló híre szerint azt mondta, az Ukrajna ellen folyó katonai agresszió kapcsán a köz televíziójában adásba kerülő műsorokban „árnyalatlan, kontextus nélküli orosz propagandaanyagok” hangzottak el,a Kreml álláspontját visszhangozva

Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia
Ungár Péter LMP-s politikus Fotó: Wikipedia

„Biztos tudja, hiszen politikai felettesei mesélték Önnek, hogy a Kreml részéről évekkel ezelőtt felmerült, hogy alapítanak egy oroszbarát televíziót, hogy a Kreml álláspontját sugározza, de letettek erről, mert arra jutottak, hogy az MTVA elvégzi helyettük ezt a feladatot”

– szúrt oda az MTVA vezérének az ellenzéki politikus, aki szerint Papp Dániel egy külföldi nagyhatalom propagandáját folytatja az állami televízió a magyar adófizetők pénzén.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Sára Sándor vetítő- és koncertterem ünnepélyes átadásán az MTVA Kunigunda útjai székházában 2021. szeptember 22-én. A két éve elhunyt Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr nevét viseli ezentúl az MTVA vetítő és koncertterme.
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Sára Sándor vetítő- és koncertterem ünnepélyes átadásán az MTVA Kunigunda útjai székházában 2021. szeptember 22-én. A két éve elhunyt Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr nevét viseli ezentúl az MTVA vetítő és koncertterme. MTI/Bruzák Noémi

Ennek kapcsán a politikus az alábbi kérdéseket tette fel az állami médiavállalat vezérigazgatójának a nyílt levelében:

  • Kapott-e pénzt a Kremltől azért, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket?
  • Kellett jelentést tennie az orosz nagykövetség valamelyik alkalmazottjának?
  • Milyen formában kapja Moszkvától az instrukciókat a műsor elkészítéséhez?

(Frissítés 19:35. Később az is kiderült, hogy Ungár Péter már fel is jelentette a közmédiát a történtek kapcsán a Médiatanácsnál, de az MTI OS nem volt hajlandó közölni a közleményüket erről.)

A magyar közmédiában elhangzott: Ukrajna indította a háborút és az ukrán elnök úgy jár el, mint Hitler

Borító: Nógrádi György a közmédia műsorának szakértőjeként korábban
Nógrádi György a közmédia műsorának szakértőjeként korábban

A 444 korábban belenézett a közmédia adásába, ahol olyanok hangzottak el, hogy Ukrajna indította a háborút (ezt Nógrádi György mondta), Spöttle pedig Hitlerhez hasonlította Zelenszkijt, az elhangzottakról videófelvételeket is megosztott a lap.

Georg Spöttle, a Pesti TV vendégeként
Georg Spöttle Fidesz-akivista, a Pesti TV vezető munkatársa, a közmédia rendszeres szakértő vendége

Arról, hogy milyen oroszbarát propagandát folytat több hazai, kormányközeli médiafelület, itt írtunk részletesebben.

További híreinkért ide kattintson! Ha feliratkozna napi hírlevelünkre, itt teheti meg. Követheti RSS hírfolyamunkat és ott vagyunk Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások