fbpx
George Spöttle, a Pesti TV vendégeként

A Pesti TV vezetőszerkesztője lett Georg Spöttle Fidesz-aktivista

Huth Gergely, a Pesti TV programigazgatója és a PestiSrácok internetes oldal főszerkesztője a Media1 érdeklődésére Spöttle kinevezése kapcsán nyilatkozott a lap és a tévé személyi hátterével kapcsolatban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A 444 egy 2019-es cikkében „migráns- és ufóügyi álszakértőként” emlegetett, a kormánymédiában a migrációs helyzet kapcsán sokat szerepeltetett Georg Spöttle vezetőszerkesztő pozíciót kapott a Pesti TV-nél – értesült a Media1.

Huth Gergely, a tavaly indult új tévécsatorna programigazgatója a kinevezés kapcsán azt mondta, Spöttle nem főszerkesztő lett (ahogy azt a csatorna meghívását a napokban visszautasító Dévényi István egy Facebook-bejegyzésben pontatlanul írta), hanem vezetőszerkesztő.

Azt mondta Huth, hogy

„elsősorban kreatív tudása és nemzetközi kapcsolatai miatt esett Spöttle-re a Pesti TV választása”. Huth Gergely hozzátette, a kinevezéstől is azt remélik, hogy a Pesti TV „ígéretesen alakuló nézettségét” tovább tudják növelni.

Spöttle korábban  a Pesti TV vendégeként arról beszélt, tagja és aktivistája a Fidesznek.

 

Huth a telefonbeszélgetésünk során egyébként szóba hozta tavaly év végi cikkünket, amelyben a csatorna akkoriban még meglehetősen alacsony nézettségi adatairól írtunk a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres adatai alapján. Azt állítja most a programigazgató, hogy mostanra sokat javult a nézettségük. Szavai szerint a múlt héten is előfordult, hogy néhány nap az esti órákban fej-fej mellett voltak olyan csatornákkal mint például a HírTV vagy az ATV, emellett fontos, hogy sokan a neten keresztül nézik a Pesti TV tartalmait, ezért a netes videóik elérését is figyelni kell, mert abban nagyon erősek. Arra, hogy nekünk nincs most épp birtokunkban friss nézettségi adat a Pesti TV-vel kapcsolatban, és amúgy is a hosszútávú trendeket szokás vizsgálni, nem pedig egy-egy nap néhány órás adatát kiemelve, a programigazgató azt mondta, hamarosan megjelenő, a Századvég és a Médianéző Központ által készített kutatás is alá fogja támasztani mostani állításait.

Huth Gergely elárulta: a Pesti TV és a Pesti Srácok szerkesztősége integráltan működik. Szavai szerint mintegy 80 fő tartozik a csapatba. Huth azt mondta, ő maga továbbra is főszerkesztője marad a PestiSrácoknak, és eközben programigazgatója a Pesti TV-nek. Szarvas Szilveszter hírigazgatóként dolgozik.

A Pesti TV-t nemrég egy lapinterjúban Vaszily Miklós, a kormány közbeszerzésein rendszeresen sikerrel szereplő Mészáros Lőrinc pénzét is felhasználva megvalósult tévés projekt vezetője egy startup kísérletnek nevezte, erről bővebben itt írtunk.

További hírek találhatók a Media1-en. Iratkozzon fel hírlevelünkre, kövessen bennünket Facebookon!

Borító: Georg Spöttle, a Pesti TV vendégeként

Szóljon hozzá!