fbpx
Liptai Lívia, az ELLE Magazin távozó főszerkesztője

17 év után távozik Liptai Lívia, az ELLE magazin főszerkesztője – a Milkovics Pál vezette Michaeli, Schwartz & Brit Media kezdeményezte a változást

Liptai Lívia 2005-től volt – némi megszakítással – a Michaeli, Schwartz & Brit Media által tavaly megszerzett magazin munkatársa, majd 2009-től főszerkesztője.

A Media1 információi szerint Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója két héttel ezelőtt kezdeményezte az ELLE magazin főszerkesztőjének távozását. Liptai Líviával végül közös megegyezéses szerződést írtak alá az ELLE főszerkesztői posztjáról, illetve a médiavállalattól történő távozásáról.

Lapunk információi szerint a vezetőség azt mondta a kiadó munkatársainak, hogy a főszerkesztő távozására azért került sor, mert átszervezik a lap működését, mivel erősíteni szeretnék az ELLE internetes jelenlétét.

Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján
Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján 2021 nyarán. Fotó: Ladányi András / Media1

A Media1 telefonon érte utol Milkovics Pál vezérigazgatót, aki megerősítette, hogy Liptai Líviával két hete szerződést bontottak. Milkovics azt mondta, annyit meg tud erősíteni, hogy közös megegyezéssel kerül sor az ELLE főszerkesztője munkaviszonyának megszüntetésére. Arra a kérdésünkre, hogy ki veszi át a lap irányítását, Milkovics annyit még elmondott, hogy már megtalálták Liptai Lívia utódját, aki egy olyan ismert médiás, aki otthonosan mozog az online médiatérben – az új főszerkesztő nevét azonban csak azután hozzák nyilvánosságra, hogy megtörtént Liptai Líviával az átadás-átvétel, ugyanis a most nyomdába kerülő legújabb lapszámot még ő készíti.

Keressük a távozása kapcsán Liptai Líviát is. Ha reagál, hírünket később még frissítjük. (FRISSÍTÉS: időközben Liptai Lívia reagált a Media1 megkeresésére, de egyelőre nem kívánt a megjelentekhez bármit is hozzáfűzni.)

Liptai Lívia 2005-től volt az ELLE Magazin munkatársa, 2009-től lett annak főszerkesztője.

Az ELLE magazin 2020 végéig a Sanoma Media Budapest utódjához, a Varga Zoltán üzletember többségi tulajdonában lévő Central Médiacsoporthoz tartozott, ám a Central Médiacsoport 2020 novemberében üzleti megfontolásokból úgy döntött, nem hosszabbítja meg licencszerződését az ELLE márka francia licenctulajdonosával, és bejelentette: megszűnik a lap. Nem sokkal később azonban a Milkovics Pál vezette Brit Media megkereste a franciákat, és egy velük kötött új szerződés alapján 2021 áprilisától újra megjelenhetett a lap, immáron a Brit Media gondozásában – de változatlanul Liptai Lívia főszerkesztésében.  Liptai Lívia főszerkesztésében az új kiadónál is merész címlapok jelentek meg. A legemlékezetesebb címlap az elmúlt időszakból az volt, amikor 2021 nyarán, nem sokkal a „propagandatörvényként” is emlegetett új törvényi szabályozás elfogadása után homoszexuális párok voltak a lap címlapján. A lapot az olvasók szétkapkodták.

A Brit Media neve a kiadóvállalat 2021 nyári tulajdonosváltás óta – amikor is beszállt Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember – Michaeli, Schwartz & Brit Media. A vállalathoz tartozik az ELLE és az ELLE Decoration című lapok mellett a 168 Óra, a Pesti Hírlap, a Neokohn, idén év eleje óta a Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió, de mint arról a Media1 beszámolt, hamarosan a Cosmopolitan magazin is hozzájuk kerülhet át a Central Médiacsoporttól. Az elmúlt napokban arról is hallani lehetett, hogy a Pannon Plakát nevű közterületi plakátcéget is megszerezhették a Jazzy és a Klasszik Rádióval egyidejűleg.

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon. Csatlakozhat hozzánk Facebookon és feliratkozhat napi hírlevelünkre is.

Borító: Liptai Lívia, az ELLE magazin távozó főszerkesztője

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások