fbpx
Az ELLE címlapja

Meleg párokkal a címlapján jelent meg az ELLE Magazin

A Brit Mediához tartozó magazin többféle címlappal készült el. A címlapokon Jordán Adél és Székely Kriszta, Pál Márton és Hanol Ádám, illetve Oltai Kata és Nagy Zsolt láthatók.

Ritka pillanat, amikor egy magazin homoszexuális vagy biszexuális párok láthatók, az ELLE azonban úgy érezte, hogy a jelenlegi helyzetben meg kell mutatnia, hogy a szerelem mennyire sokszínű lehet. Így aztán rögtön többféle címlappal is megjelent a magazin. További érdekesség, hogy a lapba egyetlen hirdetés sem került.

Liptai Lívia, az ELLE főszerkesztője a magazinnal azonos kiadóhoz tartozó 168.hu-nak arra, hogy szerinte nem vonatkozik-e erre a lapszámra az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott, úgynevezett gyerekvédelmi törvény (amelyet bírálói homofób propagandatörvénynek) emlegetnek, hiszen a borítón homoszexuális párok láthatók, Liptai azt mondta:

„a mi álláspontunk szerint 2021-ben, Európa közepén ezek a képek nem lehetnek törvénytelenek. Szerelmespárokat ábrázolnak egy intim pillanatban, ráadásul a párok közt lévő viszony van a fókuszban, és legkevésbé sem a nemük. A konkrétumok hiánya miatt a törvény szövege egyébként elég nagy teret hagy az egyéni értelmezéseknek, nem lehet pontosan tudni, mi minősül például népszerűsítésnek és mi nem. Ez a jogszabály egyelőre maximum öncenzúrára lehet alkalmas, de meg sem fordult a fejünkben, hogy csak a félelem miatt ne készüljenek el ezek a címlapok.”

Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján
Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján. Fotó: Ladányi András / Media1

A főszerkesztő szerint

„nem a címlapok botrányosak, hanem a jelen helyzet. Nézze, ezeken a képeken nem két meleg és egy heteró pár szerepel, hanem három szerelmespár. A célunk az volt, hogy a címlapok tükrözzék azt a diverzitást, azt a sokszínűséget, amiben élünk, de a legkevésbé sem akartunk botrányos képeket készíteni. Nem az az érdekes mondjuk Jordán Adélékban, hogy mindketten nők, hanem az, hogy milyen összhang van köztük.”

A lapszám azért is egyedülálló, mivel Jordán Adél és Székely Krisztina csakis az ELLE Magazinnak beszéltek kapcsolatukról.

„Úgy döntöttünk, hogy egyetlen interjúban beszélünk a kapcsolatunkról, és aztán ennyi. Ez az az interjú” – így kezdte a színésznő a magazinnak adott interjúban, aki nemrégiben egy színházi darabon keresztül vállalta fel kapcsolatát Székely Krisztával.

„Annyi név és címke létezik ma már, nem szívesen választanék közülük. Én úgy vagyok vele, hogy nem az emberek neme határozza meg az érzelmi vonzódásaimat. Kamaszkorban jó kapaszkodót jelenthet egy ilyen megtalált szó, de nekem nem hiányzik, hogy definiáljam magam. Ma már azt gondolom, hogy szinte az elfogadás gesztusában is van valami kirekesztő, hiszen ebben is van ítélet. Valaminek ellenére elfogadlak. Szép lenne, ha csak úgy tudnánk élni egymás mellett emberek.”

Az ELLE Magazint az idei év óta az a Brit Media adja ki, melynek nemrég tulajdonosa lett Milkovics Pál mellett az állami reklámpénzekért felelős Rogán Antal barátjaként is ismert izraeli-grúz befektető, Shabi (Shabtai) Michaeli. Nemrég interjút is közöltünk Shabi Michaelivel.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Az ELLE magazin újságosoknál. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások